Jysärilista Top10

He. Yleäksäkx näky leikkivä listapelei.

Ysärilista Top10
  1. Nirvana: Smells Like Teen Spirit (1991)
  2. Deee-Lite: Groove Is in the Heart (1990)
  3. The Cranberries: Zombie (1994)
  4. Guns N’ Roses: November Rain (1992)
  5. Haddaway: What Is Love (1993)
  6. Queen: The Show Must Go On (1991)
  7. Culture Beat: Mr. Vain (1993)
  8. Suede: Trash (1996)
  9. The Prodigy: No Good (Start the Dance) (1994)
  10. Garbage: Only Happy When it Rains (1995)

En sunkka tahro pilotel kenenkä ilo, mut totanois…

Tosa heijä topissas keikku seittämä kippala joist wanha ei ol ikän eres kuullu. Listan kymppäpumppu on kans aikalai osuvast nimetty. Ja entäs kotomaan ihmeet? Ne kaik mitä myyti triplatuplamekaplatinakaupal ja honukki valutelti ja patsait pyst jaetti… :/

Taakkoja

…on jokasel ihmisel annettu. Jokku saa seenki verra ison et täyty muutta maastas poijes. Mut oli mullaki tänäpä jo sen kokone, et menin mittama.

Nafti 12,5 kilokrammii näytti Ekseeli. Silt se kyl tuntuski. Täytin kantovälineet toril ja Liiteris ja hiippasin takas kotti. Repus ei meinannu vetska riittä ja paremmas käres viisti kassi maat. Turun kalteva torni. Sama asento siis ko päätyministeril, ne viisauret siin vasemmas.

Tommone paino hipoo jo enkkoi. Olik ny ihmekkä. Kaks helvatunkokost finnilanttu (2,3 kg), säkilline Hispaanian avokaadoi (2 kg), pussi saman maan parsaa (rapiat 1 kg), muavipussikilo Danska-porkkani, ja Askaisten silakkaa 600 kilokrammi. Siihe sit kaik normit plus jokune erikoine (esmes 4 ras minipabrikoi). En muistakka millo viimeks jouruin kylmäkaappikeikal kellarisse. Ja koko ankara rattaalline: 145 markka!

Luje samal loputki »

Purkaisuja

…siäl sun tääl.

[kansi]Stephen Fry: Koppava kloppi (Schildts & Söderströms, 2012)
Antero Kekkonen: Haukkavuoren poika (Kellastupa, 2012)
Rauno Lahtinen: Turun puretut talot 3 (Sammakko, 2013)

Pikajuaksuu taas, lainastoautol. Koppasin jokusen ja varauski iski. Röttelöt hiör wi gou. Eik ne sillo rötisköi ol, jos maan tasal lanata. :o

Tommossi kirjoi on tehty kolme: 2009, 2011 ja 2013. Mää en tiänny yhrestkä mittä. Jourun kans alottama nurimperimpäite, kolmosest, menekki o kuulemma kova ja saamine sattumankauppa (sinkle o tottunu). Sinäns voi ol hyväki plarat loppupää ensi, pahimmat o varmast siin ekaosas. Etei suani nupist heti johrannos katke.

Äkkii ko selasi, lupavalt näyttä. Huhhhuh. Ostohommi tiaros, luule.

Amar o mio

Käpytteli tosa karul taas yks yäperhone vasta. Mää ihmettele. Kuka naistevihaaja kekkas sukkahousut? Taik siis ne nailoonit, sillo ennemailmas jo. Sitäk varte ludditit pistiki masiinat mäsäks? :b

Tohtori jos oisin…

Luven kirjaa. Nätti 300 sivu ja paha aihe, pankkikriisi. Pahaks ainaski arvelen:

»Kansallispankkilaiset olivat Lassilasta saaneet olla todistamassa suomalaisen lehdistön KOP:iin ja sen pääjohtajaan kohdistamaa ennen näkemätöntä hyökkäystä, jonka – –»

Ymmärtääk joku jotta? Mitä ne pankkilaiset oli Lassilast saane? Ison Pomon ittelles?

Koko helvatun teos o täynnäs tommossi rakennelmi, virkekyhäelmi. Vähintäs yks per sivu ja parhpahimillas 3–4. »PankiSTA», »Helsingin SanomiSTA», »tilintarkastajaSTA», »ekonomistiSTA», »jupiSTA», iha-mist-vaaSTA. Lukemine rassa see verra pahast, et mää roiku vast sivul 75. Hiki ottas sittekki. STAna.

Mitä hän tarkotta? Hän koitta sanno et »Lassilan mielestä». »Jonkun/jonkin mielestä», »joku oli sitä mieltä että». Mutei ossa. Joka viires krt. kylläki ON »Lassilan mielestä» — vissi oikolukija tuskissas iskeny.

Lehtimiäs, entne päätoimittaja, vilosovian tohtori. Horinoitte kirjottaja. Oikke mainosta ittetäs, kansilehres. Mahrok Hyvä veli hiukka jelpat yyookirjotuksis? :b

OMG. OL. Mercedez Benz!

jääkiekko sm-liiga  16.3.
HPK
- Jokerit
3-2 (1-1, 1-1, 1-0)
53.50 3-2 Rinkinen (Laakso, Järveläinen)

HPK puolivälieriin otteluvoitoin 2-0.
Vastaan asettuu Kärpät.

Hifk
- Pelicans
je 1-2 (0-0, 0-1, 1-0)
64.50 1-2 Leimu (Redenbach)

Pelicans puolivälieriin otteluvoitoin 2-0.
Vastaan asettuu Tappara.

Jutut 219 Maalit 222 Taulukko 241

Turun tauti #1000002

Mahronk mää täst jo vaahrot aikoinas? #1. No kummiski.

Kauppatorin toises reunas, Pörssii vastapäät, on pari pytinkki. Krilli, suutari ja mitä niit ny o. Niitte seiniin, sisäpualel niinko, on päässy ilmestymä kuvei. Suunniles viime vuan taik jotta. Niit on joku 3–4, seepian färissi. Näkyy hianost historia.

Ja tauti.

Yks o vuarelt 1971, toine ’pautti 1890, kolmas 1920-luvult. Ja sit o neljäs. Se sai mult hiukset pysty.

Kuvas näkyy Wikiksen kulma. Ja tavallas, ko siirty pari askelt toril päi ja takasi, katto vuarotelle, näke nykysyyre ja entise. Wikikse viäres, LIVE, on simmone pässin näköne kerrosliiketalo, tiäs mikä. Pualiränsy, ei oikke mikkä, en o sitä oikkestas juur huamannukka. Mut jumangavit, se wanha kuva!

Tartti vaihetta jalkka ussemma kerra. Vaikkia usko. Sen rämän tilal on ollu vähä helvatun TYYLIKÄS rakennus, varmatenki 1800-luvult. Simmone, misä arkkitehryt on pannu parastas, hianoi kaarei, ulkonemi, krumeluureiki, luavuut ja ossamist. Niit mitä näke Euruupas.

Täystuho. Kaikki jonos, kenel valta ja himo. Krynderit, juaksupojat, raha. Turun kauppatori. Kupbai. :(

Sanatus

Hiukka vajaa 100 pvää. Jalkkikse MM-kisoihi!

Kaluston kans o hauskane tilanne. Telly tuli traijattu mäjel jo 10 vuat takaperi, ja silloha mää vannosi, etei ikän takasi. Totanois. Kaks assia muuttunu: kattomislupa ruvetti kiskoma veroist, vaikkei vahtaiska, ja leffaa hiipannu hyllysse. Ei pääs ohitte — akkuna seinäl.

En meina urheilema ruvet. 50 tuumaa max. Pärjäiskös neljälkympäl?

***

Pisnesjutska, siis se yks mist tuli vinkattu joskus marraskuus jo, ei kyl menny ko danssi. Sukkeli tapahtus. Ei meinannu löyty passeleit prokrammei, ja sitko lopultas yhyti, ei pelannu niinko luuli. Brkl, mikä säätö! — No vihroviime, tänäpä aamul, sain selvitelty köyret. Nyte onki sit iha helvatust naputtelui tiaros. Kesä koitta äkki… :)

***

Köyhä (jak)saa ain vaa ihmetel. Jos ulostu Liiterist 100 eurdon kassin kans, ni lähi-Koos sama kama 130 e. Eikä Litli eres verätä. Hyvä jos kerra vuares muuttu joku hinta. Naapuris hilata liki joka vk »0,08 snt» per joku tuate, mikä hitsatta kivast.

Kui kauva mahta tämä Suame duopoli pyssy pystys?

Ring! Ähhhhhhhhhh. Jesss.

Avasin kolkuttaval. Traijasi peremmäl. Repelin paffit loorast ja hurrasi.

Fjodor Dostojevski: Riivaajat (2004, Otava)
Eri kirjoittajia: Ennen ja jälkeen 1918 (Vuoden 1918 Kansalaissodan Muistomerkkiyhdistys ry, 1972)
Veikko Itkonen: Hiljaisuus — Kuvaus — Kamerat (Tammi, 1944)
Laurence Leamer: Ingrid Bergman — myytti ja ihminen (Weilin+Göös, 1987)
Miettinen: Muistelmat — ensimmäiset viisi vuottani Suomi-rockin sekatyöläisenä (Jee-Jee Music Oy, 1983)
Bob McCabe (toim.): Monty Pythonin maailma (Like, 2008)
Pier Paolo Pasolini: Tuhkan laulaja — runoja (WSOY, 1999)
Jorma Ojaharju: Minun Kosmokseni (WSOY, 1982)
Matti Salo: Seinä vastassa — johdatus Hollywoodin mustan elokuvan, film noirin, lähteille (Suomen elokuva-arkisto, 1982)
Irvine Welsh: Trainspotting (Otava, 1996)

82 kpl. 29,35 koogee. Herkuimppi, tosa.

Sanat sunnuntaiksi

Männä viikol tuli ussest assia keskusta, eli tartti ulostu. Sukkela olo. Almanakas seisos et helmikuun loppu, nenu väitti et toukokuun alku. Lopun alkku?

***

Liiterist voi tunnetust sanno kaikemoist. Täsä kehuta. Leivät, ne vaaliammat! Paisteta paikam pääl, heitellä hyllysse, muavisäkki nähnykkä. Olen koklannu ainaski varras-, mysli-, maalais- ja Ciabatta-leipi, eikä yhtäkä huttu; ainostas toi maalaiskakko on liäväst ranskane. Hinnatki kohrallas. Paha sanno mistpäi ne taikinat sit traijata, mut olla hiljaa ja ahmita.

Luje samal loputki »

Opustelen. Olen, siis.

Lainastoautolt juastui, tiätyst.

[kansi]Fanni Helenius: Pitkä etappi (Kurikka-paino, 1980)
Mikael Huhtamäki: Live in Finland — kansainvälistä keikkahistoriaa Suomessa 1955–1979 (Gummerus, 2013)
Kalle Isokallio: Uutta Matoa koukkuun (Paasilinna, 2014)
Matti Pitko: Puolikarkeat muistelmat (Paasilinna, 2013)
Arto Teronen: Ikuisesti nuori — Jarno Saarista etsimässä (Suomen Urheilumuseo, 2012)

Jokune sana viikovaihteeks.

# Live in Finland
Klassine tilanne, eli »kui tää kirjotetti vast ny?». Jokune vuaskymmen on tapeltu, enempi taik vähempi, juur näist assioist: millo ne käve, mitä ne sano, mitkä ne soitti ja ketä siäl oli. — Hra Huhtamäki ei kilisyttel mittäkä klokui, mut ansiokkaalt vaikutta. Nätti 390 sivu ja siistist rajatut vuaret. Ketä muka kiinnosta mitä o sattunu 1970-luvu jälkke… :b

Luje samal loputki »

VERO.FInaali

Kaik varmast tiätääki. Verovirastos on hommis kuuden ällän pinkot, ne luakan harmaat hiljaset osakit. Ei millä pahal heit kohta, ei olleska. Alan vaa honat, et miks varte.

Kamu pyysi pikkase appu. Hänel ko on nappikauppa ja tartti kuulemma kyhät simmone assia ko kausiveroilmoitus. Tarkemmi, alarajahuojennus, yhre vuare ajalt. Hän oli kyl koittanu netis räplät mutei onnannu. Mää lohruti. Hättä mittä — ratsuväki satuloitte!

Luje samal loputki »

EM 2016 arvonnat. Nyt.

[EM-2016 logo] Jumangauti. Tänään iltapäivällä arvottiin karsintalohkot. Kyllä kävi futiskenkä, kerrankin.

Tässä Suomen taistolaiset:

Group F

Kreikka
Färsaaret
Pohjois-Irlanti
Suomi
Romania
Unkari

Mäihää voi arvioida jengejä ja lohkoja vertailemalla, mutta myös »arpomalla itse»: Euro 2016 Qualification Draw (Imitation)

Oma coitukseni em. sivustolla tuotti finkeille seuraavan (feikki)verrokkilohkon:

Group C

Espanja
Sveitsi
Norja
Suomi
Georgia
Andorra

Lievä ero *köhh*. Jo lohkokakkosen paikasta tulisi tyly taisto. Nyt on ykkösmestakin ihan omissa jaloissa.

Muudan kismitys ei silti poistu. Kisojen laajennus (16 > 24 joukkuetta) on sama harha-askel kuin Kal€-puolella. Tapahtuman laatu laskee, samoin saavutetun paikan arvo. Joukkuemäärän noston ymmärtäisi, jos perusteena olisi futiksen tason yleinen ja huomattava nousu. En ole moista havainnut. Sen sijaan kisojen kaupallistumiselle ei näy mitään loppua. Wanhan konnan sydän on (edelleen) vasemmalla puolella, eikä liikoja naurata.

Puretaan itkumuuri. Nyt on tilaisuus ottaa se eka arvokisapaikka. Mixun divisioonat ovat jäävä historiaan, tavalla tai toisella. Nevöfoget on jo selviö, sävy enää auki. Vastaavaa arpamunkkia passaa odotella joskus 2034…

Still

Huhut (blogi)kuolemastani ovat vahvasti… :/

Too much of nothing

Dikitaaline elämä o vaikkia. Määki tosa pääti pykät olevanas kototeatterin ja myyrä alt poijes kaik turhat. Mut kauhia viirakko. Kummoset vehkeet hommais, lankato vai eik. Minkä kokone akkuna. Paljo maksais taik sit ei.

Ko muistele, 12 vee ja siltappa. Käyttis oli paperine, eläväkuva seinäkankkal, lätkämatsi Kupittaal seisomas. Helvatist hajui, pulina ja hirast elämä.

Eik niit millä sais takasi?

Elämä Ikkunan takana

Kuulemma täyttä Naamattu tänäpä 10 vuat. Huah. Ei naurat.

Koko helvatu netti o ruvennu muutenki häirittemä. Kompuutterist lähtie. Ilma sitä vehjethä mailma olis iha jotta muut. Millai esmes kuarsais kabitaalisti, jolsei valuutta viuhuis sekentis toispual Tellust. Kummottos ulvois klopalisti, pentteri piukas plootuu, haiparvi paatin peräs. Funderaisik rosvoparoni kaks kertta, jos säkki seteleit keräis kuukaure verra vankkuris tomu? — Mää luule.

Naamattu kines — iisi jopi. Mut Pantoran poksi o aukastu, eikä The Akkuna men ikän enä sulki?

39

…onpi opuste määrä. Lisäks vähä muulaissi herelmi. Kymmenkunt kiloo lootan paino, äske juur traijasi.

Tavan mukka jokune karkki:

Arvi Arjatsalo: Siperian kutsu — kertomus M. A. Castrénin kahdesta tutkimusmatkasta (Otava, 1991)
Rob Bowman: Soulsville U.S.A. — the Story of Stax Records (Schirmer Trade Books, 1997)
Büchi – Braun – Kaufmann: Opas suoraan demokratiaan (Into/Like, 2008)
Hynninen – Keitele – Lehti: Neljä kertaa nopeammin kuin pännällä — konttoritekniikan historia (Ajatus Kirjat, 2009)
Risto Korhonen: Hakaniemen voimavuodet — valtapeliä ay-liikkeessä 1985–1995 (Otava, 2011)
Martin – Schumann: Globalisaatioloukku — hyökkäys demokratiaa ja hyvinvointia vastaan (Vastapaino, 1998)
Pentti Saaritsa: Yhdeksäs aalto (Kirjayhtymä, 1977)
Salonen – Holthoer: Egypti ja sen kulttuuri (Otava, 1963)
Eric Schlosser: Pikaruokakansa (WSOY, 2002)
Kaarin Taipale (toim.): Guggenheimin varjossa (Into, 2012)

Vähä niinko kaikke. Erikoisest hotsitta Soulsville, demokrasy, klopaali ja pikamuru.

Ja toho sit yks älppy ja sinkula (Who/Herman’s Hermits), kolme eläväkuvaa (–), liävä kikkarapino Kinks, Elvis (8 Classic Albums + Bonus Singles) ja kakun pääl oikke viäl kirsikka, Tapio Heinonen: En kadu mitään — kaikki levytykset (6 CD).

Pikkase verra pärjäillä… :)