Kangasalan seurakunta ylpeänä esittää

[Tasa-arvoinen kangasalalainen menu]

Kahvila Seurahuone • Sointu Kaikkonen • sointu.kaikkonen(at)evl.fi

Kansalaisaloite kansanäänestyksen järjestämiseksi uuden metsähallituslain kumoamisesta

Kansanäänestyksessä esitetään äänestäjien vastattavaksi seuraava kysymys:

”Kannatatko uuden metsähallituslain kumoamista?”

Lain kumoamiselle voidaan esittää runsaasti perusteluja, mm. seuraavat:

 • uusi metsähallituslaki uhkaa luontoarvoja
 • demokraattinen valvonta heikkenee
 • kansallisomaisuuden myyntiuhka
 • lakiuudistuksella ei yleistä hyväksyntää
 • metsähallituslaki on häpeäksi lainsäädäntötyölle
 • salailu leimasi valmistelua ja käsittelyä
 • jääräpäisesti runnottu laki

Allekirjoita aloite täällä:

Kansalaisaloite uuden metsähallituslain kumoamisesta

Mä olen niin old

Hei, käyttämäsi selain on vanhentunut eikä Xxxxx.net välttämättä toimi sillä oikein. Lataa uusi Chrome, Firefox tai Internet Explorer niin kaupankäynti sujuu mukavammin.

No hei vaa. Whu-evö-ju-aa. Mun selaimes lukke, et:

[Safari-ikkunan kaappauskuva]

Mää muistan toisenki ajan. Hehkutelti toiseltappa. »Web-sivun yksi suuri etu on, että sitä voi katsella millä tahansa selaimella.»

Kaikki assioit mää ain muistanki.

Ei koske meitä

Taas on simmone päivä. Hurskas finkki pääse jeesustelema. Logoi färitellä, Vitteeris ulista. Niim pal kauhia.

Ai mitä sattus?

Prysselis paukahti pommi. Siis pommi. Yks. 1 kpl. Jokune kymmene pääsi ainoostas, 34  taita ol lukema nyte. Krhmm. Muistaak joku montaks rypälet muudan freedom-state käve kylvämäs vaik tual… Irakis. Paljoks lähti henkei? 200 000? 2 000 000? — Ai nii, ei saa verrat. Jokku bommit on oikiamppi ko jokku toiset. Vai kummottos, Li?

Suamen SSS-hallitus on järkyttyny. Sipilä on koskettunu. TP-Niinistö on surulline. Iltikset ei mahru enä akkunasse, färeiki riittä kaks. Vitteeris huakailla etei terroristei saa ruvet pelkäämä, täyty ol rohkia — ja kaik muut kliseet siihe tykö. Btw, UM Soiniki on ryäminy maakuapastas: »Euroopassa on vakava terrorismiongelma».

Nou shiit?

Kaikkist hiano on silti, etei tämä meit koske olleska. Me voira ihan rauhas viurat tääl raukoil rajoil; veri hiljaa virtailee jossai Euroopas, me vaa opeteta aakkossi ja karate partabeibeil. Mut hee ovakki toist laji. Nämä reppanat raahaava repuisas rikkauksi ja tuavat synkkään korpimaaha piänt äksoni. Etei tulsaks kay. Heijä lukema on täl hetkel joku 32 000. Tarkemmi tiätä Päivi Nerg. Niinko senki, ketä tuli mistäki. Ja mitä simmone ny muil kuulu.

Suamalaine suvakki makka pää pusikos perä pystys. Jossai viritellä. Yks. Rude awakening.

TV prokrammi

Tuli tosa miäle. Et, jos vaikk ottais piäne aikamatkan.

Ohjelmakaavio

 

Against the Wind
(1978)
Bangkok Hilton
(1989)
Berlin Alexanderplatz
(1980)
Not the 9 O’Clock News
(1979–82)
Pennies from Heaven
(1978)
Peyton Place
(1964–69)
Rauta-aika
(1982)
ma x
ti x
ke x
to x
pe x
la x
su x

Vaivihka meinate tullu deeveedee-kerätty noit nuaruure tellysarjoi. Saiskos niit vahratuks, jos joka ehtoost varais pualen tuntti. Leikkis niinko et ne muka tulis tellyst. Klo 18.30 gou? :o

Jokune puuttuuki. Esmes:

 • Maastamuuttajat (Jan Troell, 1971)
 • Myrskyluodon Maija (1975) ja Elämänmeno (1978, Åke Lindman)
 • Polttouhrit (Marvin J. Chomsky, 1978) ja Juuret (Chomsky, et al., 1977)
 • Fanny ja Aleksander (Bergman, 1982)
 • Twin Peaks (Lynch, 1990)

Ei kyl isomppa hinku, noihi. Fanny ja Aa:st löyty leffaversio — en vaa sit tiärä paljoks huvituttais katel sitä piispaa, semminki ko muistele viimeaikassi luteitten lausumi. Holocaust otti aikanas pumpust mut sillo oliki viäl näkemäti Resnaisin Yö ja usva. Kunta Kinteki on vanhettunu. Twin Piiks ei ikän munt suuremmi hetkauttanu. Et sikäli.

Ai pahus, Kupla unhottus. Ja Mary Hartman. Täytyyki juast kattoma Amatsoonisse…

Dream on

Tyätä käsketty.

Unelmoittemine alko, siis näkyje ylöspano, nätti kolme viikko takaperi. Ettisin prokrammin, tai oikkestas online-sivuston, ja rupesin merkkama. Et kuim pitkä, kene kans puuhatti, misä päi oltti ja muut simmost. Perustiarot riittä. Lavertelemine sallittu. Statistiikoist voi sit vahrat et mitä helvatti. :b

Ensmäist kertta en ol pappii nukuttamas. Joskus Wintoosa- eli DOS-aikoin löysin vahinkos yhre passelin ohjelman, ja innostusi. Siinhä oli sillo peräte »tulkintaosa», mikä tarkotti horoskaappitasossi selityksi. Anakonda käres olet puuttees, mut jos uit Atlanttin yli saat potki rumemppi jonost. Simppeli softa se oli ja kepjä käyttä. Mahraiskos se pahus loju jossai wanhal CeeDeel, Windows Ilmaisohjelmat?

Ei silti et kummosempa tarttisinka. Metodiks kelppa 5 + 5 + 5. Tyypit, aiheet ja platsit. Melkkest samat pyäri yäst kolmantte, esmes tyypeist yliwoimasest enite juakse paikal yx nuaruure kaveri. En oikke ymmär — häne kanssas ei ol mittä suurt traamaa ikän ollu. Noi muut taas selittyyki varmast juur sen kaut. Jos inehmol on elämässäs käyny jokunenki The Iso Assia, ni kyl ne unisse tule. Jääki. Mää ymmärrä soran käyneit veteraanei täsä oikke hyvi!

Toi sivusto, se on kyl sukkelan tuntune. Siäl puhuta simmosest ko lucid dream. »Selkouni». Mikä helvattu se simmone o? Ihmine kävele unissas öökonit pystys? Vai muka hallitte omei unias?? Driim on… :o

Kuin tuntematon kukka tropiikin

Erikoine aamu. Mökähyäkkäys. Tuaksuterrori!

Seittemä aikoihi rupes portaist kuuluma sukkela vinkuna. Imuri? No ei kyl mikkä normihuuveri. Kuulosti niinko olis traijattu Trabantin tehtailt motti ja kuskattu ovistki kamanat kaulas, see verra reppava mekkala. Oli pakko veivat kuulokkeet päähä ja äkki nuppi kaakko.

Härteli jatkus hartaast. Tunni pääst rupes nenäski tuntuma. Syreeni? Vaha?? Niim pal kauhia katku! Eikä auttanu vaik oli kaks ove kines, törky tunki postiluukust sisäl. Mekkala ei loppunu. Pääki jo rupes särkemä. Joutusin pakenema punkan pohjal ja henkittämä pualiks pussilakanan läpitte. Pualt tuntti ainaski meni ennenko The Siistohemmo pakkas rekkas ja jyristeli muit kiusama.

Sinäns hyvä muistutus. Tommost se o varmast allerkikon elämä. Siis simmose, ketä saa laakin hajuverest ja tykkä kyttyrä Tapakist. Joutu juaksema naapurin ruusuvesimummon ohitte etei henki lakkaa. Vaihettama kauppa jos puksu uitta ittes Mennenis. Kiärtämä kesäsi korttelin, kert matkan varrel lorottele parperiliike. Onneks ei ittel noi pahast.

Mut melurajote. Mää ole siltappa ollu vammane ainaski 15 vuat. En kest yhtikä mittä poraamissi ja piletyksi. Piänthä simmone tiätyst ja apuki likel. Luurit makka käsivarre mitan pääs ja muavitulpat samate. Kivaa kummiski olis, jos omas kotonas lilluis iha vaa iso rauha ja omat käryt.

Älä tul Föli

Turkku kyl ossa sössi. Onk joku vaik käyny eReseptei kattomas? Siit saa hyvi osvitta.

Tänäpä tönästi Föli nuri. Sehä o simmone »Turun seurun» liikennesysdemi, lähikunnat runtattu saman katol al. Tähä ast, ussemma vuare, linkkariaikatului on päässy vahtama netist. Älyttömyyskapulastki, jos sattu olema. Veppisivu oli nimeltäs Taskunäyttö ja se toimis helvatu näppäräst. Aukes äkki. Suara kenttä ja siihe pysäkin nummero (esmes Uittamon #9 lähte toripysäkilt T35). Entteri, ja alt 15 sek. ni näkyvis oli pitkä lista niist kaikist linkkareist, mitkä ko. pysäkilt ampase. Seuravan tunnin sisäl, taik jotta. Tarppeks.

Mutei enä. Osote on tumpattu. Siält lykätä väkiste »hianol» Föli-sivul. Stana. :(

Föli-sivu on juur simmone ko tääl Turus päi voi arvat. Kauhia mammutti. V-mäisen näköne. Sekava köntti, misä jokane vadun napsautus kestä minuti. Mi-nuu-ti! Koske tiätyst vaa tämmäst meikäläist: köyhä, kippiä ja hiras. Jos taskus lojuis viimekuukautine KiiltoKapula, ja kaulas roikkuis valokaapeli, ni ei varmast hättäkä. Mut ketä varte näit palveluit planerata?

Mää pärjäsi hianost enne. Yli viis (5) vuat vanha älyttömyyskänny, vaivane 1 mekan ilmaletku. Ei piäntkä onkelmaa. Mut enää ei köyhii kaivat. Tämä netti-Föli on tehty IE-käyttäjil, niil ketä juakse vimpainte peräs. Porho enemmistö.

Suami 2016. Ain vaa hullumaks mene.

Suomi Suoraan Syöksyyn

Tyhmä ihmine teke paha jälkke. Siit pahemmaks pistä ainostas seurava painos. Tyhmä ja ahkera.

Tommone aikuste ihmiste ikiaikane viisaus nährä parast’aika käytännös. Erelline sh*tback-hallitus haukutti pystysse eikä sunkka turhanpäite. Aito siilinjärveläine rojekti. Alottamist vail valmis. Sen jälkke tiätyst jo luulti, hyväst syyst, etei huanomppa vois ikän missäkä nährä. Vähämpä tiäretti. Nyte hääräile SSS. Ahkerast.

Mää en ol mikkä nuari kolli. Kaikelaist on nähty. Mut tämä viimine vajaa vuasi ylittä kaik kuvitelmatki.

Luje samal loputki »

David Bowie – RiP

Nonni. Nyt sit delas maestro Bouwiki. Kerenny menemä ko pari viikko Lemmyst. Rivit harvene, pahuksemoist vauhti.

Bowie olis piremmä jutun väärti. Toreta ny vaa lyhkäsest, ett joskus 1970 kuulin (ja sain Akai-kelamankal) kappalan »Space Oddity». Hämmästelin ankarast niit hianoi avaruusäänei. Ja nialasin kouku. Eikä kauvaaka, ni joha laval keinahti Ziggy Tähtisumu. Niist loistolauluist en sit ikän toipunukka. »Five Years», »Moonage Daydream», »Starman»…

Ei tommotti enä kukka ossa tehrä.

Sit myähemmi, ko rupesin isonttuma ja Bowieki sekoilema, hohto meni karoksi. 1980-luvul viäl heräsin ko tuli se »China Girl» -vaihe, ja vireot, mutt see jälkke luavuti. MTV-hörhöilyil oli kolkot seuraukset noi muuteski. Mutt alkuvuosie vinyylit löyty hyllyst ja kyll niit kans tasaisest hinkata. Opuksiiki muutama o, tiätyst.

Sou lonk sit vaa, David, ja kiitti kaloist. Upja ura ja mahtava jälki.

Hyvää joulua 2015

[joulukynttilä]

Hyvää joulua!

– 2015 –

Huutele JiiBee, lukijoilles tiätyst