Hyvän käytöksen opas 1954 #5

[kansikuva]

Tervehtiminen

Älä yleensä tupakoi kadulla, älä ainakaan naisseurassa. Mutta jos sinulla sattuu olemaan savuke suussasi ulkona, ota se ehdottomasti pois tervehtiessäsi.

Kohta ei kirja liiku

Näin toimii osuuskappaväki. Tuhoomus ja Demari. Ja! vasemmisto.

  1. Viis vuat takaperi panti sivukirjastoi kines. Vasemmistoliitto [sic] käve kuittamas lehmänkaupat.
  2. Samal korotetti myöhästymismaksui, niinko ohimenne, rankemma pääl.
  3. Kaupam pääl lopetetti pualet kirjastoautoje vuaroist

Muut konnantyät ei sit tarvitakka. Toltappa saara lainamäärät purotettu, ja koht onki vuaros se viimine uutine. Lainausmäärät ovat laskeneet. Kirjastoja ei enää käytetä. See jälkke Sekoomus saaki laurotta ne lopukki ovet. Mihe kabitaalisti kirjoi tartte? Se ossa lukke ainostas numeroi viivan al, niitki helvatu huanost.

Miks varte me anneta tommose tapahtu?

Luje samal loputki »

Rockin klassikkolevyt -sarja

Muutama kyssä tule täsä kerätes miäle, ainaski kerettiläisel. Esmes. Ketä ne o valinnu? :/

Rockin klassikkolevyt -sarja (eng. Classic Albums) oli alunperin telly-juttu. Sarjan pykäs Isis Productions/Eagle Rock Entertainment ja sitä esitetti ympäri mailma. Myähemmi niit tv-jaksoi on julkastu dvd-muaros (mutei kaikki). Ja jos tota enkkusivuu iha hualel tavaile, juttu alkoki rarios jo 1989. Se kans selittä, et miks varte DVD-jaksoist uupu ainaski Beatles, Rollarit, Beach Boys, Genesis ja Eagles. Niit ei tehty enä uusiks tellyi varte.

[LP:n kansikuva, ylösalaisin] Mut siltiki. Makuassioist passa kiistel, mut joku roti sentäs! :)

Mitä teke listal vaik nämä seuravat: Def Leppard, Duran Duran, Jay-Z, Meat Loaf, Tom Petty and the Heartbreakers, Primal Scream ja Simply Red.

Ja peräte Phil-vtun-Collins? Älkkä ny hey… *häppe nurkas*

Entäs nämä, sekenti miättimisel: Bowie, Bruce, Creedence Clearwater Revival, Dusty Springfield, Dylan, Marvin Gaye, Janis, Jethro Tull, Led Zeppelin, Procol Harum taik Van Morrison. Ei ainutka klassikkolevy vai? :)

Eiku. Mää ole vähä enkla taas. Listaltha uupu simmoset ko vaik Adam Ants, Backstreet Boys, Cabaret Voltaire, Eminem, Whitney Houston (we have a problem) ja Spice Girls.

Iha vaa varmuureks. Montaks kappalet pystyt sanoma Meat Loafilt?

Hyvän käytöksen opas 1954 #4

[kansikuva]

Tervehtiminen

Mies tervehtii aina ensin naista ja arvokkaampaa henkilöä. Mies nostaa hattuaan sillä kädellä, joka on kauempana tervehdittävästä.

Hei me säästetään!

Ylen sivuil näkyy oleva intresantti laskuri, viime vuarelt. Päätin pahuuttas koklat.

Mistä sinä säästäisit jos olisit ministeri? Kokeile laskurilla

[Kuvakaappaus säästökohteista] Viis minssa, ja:

Olet säästänyt 2 054 milj. €

Ei tehny tiukkaaka. Enkä tainnu eres viäl kajot maataloustukeihinka. Köyhält en veivannu latiaka.

Paljo muutki jätin ruksamati. Tarttis selvitel vaikutuksi. Mää luule et oikkiast lykkäisin tohon tykö 200–500 miljuunaa, suht helpostki. Eläkekatto olis ittestässelvyys, ja aikalai kyll kiinnostais esmes maahamuuton menot. Paljo niist poru piretä. Mikä vaa sit totuus mahta ol.

Valintamahikset oli tottkai kyhätty kepjän tarkotushakusest. Kene lauloi hoilaat ja simmottos… Misä esmes kuikuili EU-jäsenmaksut? Ja kui oikkei ne luvut ylensäki o?

Mut hei, ei tää nii vaikkia ol! :o :/

Nevö nevö Nevermind

Aloitin alkuvuonna keräilemään DVD-sarjaa Rockin klassikkolevyt (Classic Albums). Viimeisin putkahdus on Nirvana: Nevermind (1991).

Nomen est omen? No juu. Juurikaan vähempää en voisi välittää.

[DVD:n kansi] Biiseistä pystyn tunnistamaan yhden, »Smells Like Teen Spirit». Sitä videota ei kai kukaan karkuun päässyt. Paljo välii. Mitä uutta tuossa muka oli? Ne Boston-lainailut kertoivat paljon. Itse otinkin garageni edelleenkin MC5-muodossa tai sitten lautaselle haarukoitiin kelamankalta kaiveltiin »Surfin’ Bird». Se hakkaa tämmöiset albumit 6–0… Jaa no. Tarttiskos ensin kuunnella? :b

Narutin aikoinaan tellystä myös combon Unplugged-osuuden. 1993? Siitä muistan vain virttyneen villatakin ja downforcesta kärsivän vokalistin. Ynnä kohokohtana biisin »The Man Who Sold the World». Sehän oli kotoisin… David Bowielta. Bowie taas… no niin.

Näyttää muuten Excelissä ha-hauskalta allekkain:
Classic Albums: Never Mind the Bollocks
Classic Albums: Nevermind

Lätyn nimi ei liene sattuma. Kuittailua vai kunnioitusta?

Levykansi on kyllä jees. Fonttia myöten kympän työtä. Ja koska jokaisella vuosikymmenellä täytyy olla myyntihittinsä, niin mikä minä olen enempiä sanomaan. Kuulokkeet vai korvatulpat — choice is yours.

Hyvän käytöksen opas 1954 #3

[kansikuva]

Perussääntö

Tahdikas ihminen ei kersku asemallaan eikä kyvyillään eikä iloitse toisen vahingosta. Hän antaa arvoa toisten mielipiteille ja harrastuksille.

Hajuton. Näkymätön. Ei maistu. TAPPAA.

Hjälp. Troijalaine! Koht ne o molemmat tääl ja maakunta myyty. Help!

Kari Häkämies Varsinais-Suomen maakuntajohtajaksi

Nykyinen maakuntajohtaja Juho Savo jää eläkkeelle vuodenvaihteessa. Virkaa haki 16 henkilöä. »»»

[Lähde: YLE.fi | Uutiset | Kotimaa | 8.12.2014]

Usko Viitanen — Laulujen lunnaat

Alotin eilä tommose opukse. Oikke mainion tuntune. Vähäks vaa o wanha hämy ihmeisäs. Kirja tuli hommattu liki onniarvoo, mitä ny netist vähä vilasin ja, siis… tämä Viitanenha on *krhm* …oopperalaulaja. :0

[Kirjan kansi] Taik siis oli. Kuapan pohjalt hän jo hoilotta (1928–2005).

Olen kerenny sivul 40. Tykkään ankaraste.

Viitanen kuvaile sattuvast köyhää lapsuuttas. Siin samal hän maala naaman 1930–40 luvun Suamel. Näky pakka ravistama. Pullamössösukupolven (vai montaks niit jo o) kantsis täst kyll lukke millai eletti enne. Ja vaik tule välil olo et äijä hiukka liiottele, ni kyll se perusjuttu kohrallas o. See verra määki tiärä. Hyärykäst olis seeki, jos nykymalline miälespahottaja honais mitä tapahtus, ko 1944 varasti sapuskaa nälkääs. Suami palkitti lapsoses oikke kukkurakätösel.

Inehmot on erlaatussi. Nii on kirjat ja kirjottajatki. Mää aloti ensiks plarama simmost teost ko Kapellimestari. Siin höpöttele hrat Tarkka & Saraste. Mää jaksoin sitä herraskaist mailma rapiat 30 sivu. Mut, he kait onki niit euruuppalaissi.

• Usko Viitanen: Laulujen lunnaat (WSOY, 1985)
• Pekka Tarkka & Jukka-Pekka Saraste: Kapellimestari (Siltala, 2009)

6.12.2014 — Suomen 20. itsenäisyydettömyyspäivä

Itsenäisyyspuolueen puheenjohtaja Antti Pesonen puhui [tänään 6.12.2014] Helsingissä Kiasman aukiolla järjestetyssä Suomen itsenäisyyden palauttamisen puolesta järjestetyssä mielenosoituksessa.

Hän sanoi mm. seuraavaa (boldaukset blogistin):

Kun vääryydestä tulee oikeutta, tulee vastarinnasta velvollisuus.

Monet suomalaiset ovat hengessä kanssamme, kun vaadimme Suomen menetetyn itsenäisyyden palauttamista.

On sanottu, että Suomessa itsenäisyys, demokratia ja puolueettomuus kuuluvat yhteen. Jos yksi niistä menetetään, menetetään kaikki. Näin on käynyt, eikä hyvältä näytä. Nyt elämme EU-Suomessa, joka on luopunut itsenäisyydestään, jossa demokratia on muuttunut näennäisdemokratiaksi ja jossa puolueettomuuspolitiikka on heitetty ikkunasta ulos.

EU-Suomessa ovat ylimpinä EU:n lait ja EU:n tuomioistuimen päätökset. Myös ulkopolitiikka on alistettu EU:n vallan alle. Näin Suomi ei täytä itsenäisen valtion tunnusmerkkejä.

Kaikkea tätä sanotaan yhteistyöksi, vaikka kyse on alistussuhteesta. Suomi on taloudellisen ja poliittisen riiston kohteena.
Olemme täällä, koska meneillään on itsenäisyystaistelu. Vaikka on kyse todella taistelusta, on se käytävä ilman väkivaltaa, puheiden, kirjoitusten ja äänestämisen avulla.

Meneillään olevassa itsenäisyystaistelussa on kyse mainitun riiston lopettamisesta. Suomi tarvitsee turvallisuuden, hyvinvoinnin ja kansanvallan perustaksi valtiollisen itsenäisyyden. Tämä tarkoittaa sitä, että on suunnitelmallisesti erottava eurosta ja EU:sta. Sotilaallinen liittoutuminen EU:n ja Naton kautta on torjuttava. Suomen turvallisuuspolitiikan perustaksi tarvitaan itsenäisyyttä ja puolueettomuuspolitiikkaa.

Tämä kaikki on yksinkertaista. Kyse ei ole monimutkaisista asioista. Mutta usein yksinkertaisin on vaikeinta. Vaikeus itsenäisyyden palauttamisessa on silmien avaamisessa. Siinä, että nähdään valhe jossa elämme.

Tänään EU-Suomi liputtaa olematonta itsenäisyyttä ja tanssii presidentinlinnassa. Suurta valhetta kaikki tuo! Mutta usein valhe on suloinen ja kaunis. Niin kuin sadussa keisarin uusista vaatteista. On ikävää nähdä keisari ilman vaatteita. Tosiasioiden tunnustaminen on kuitenkin edelleen viisauden alku.

Jos ja kun tulevissa eduskuntavaaleissa eduskuntaan nousee Suomen itsenäisyyden palauttamista vaativa Itsenäisyyspuolue, voin luvata, että sen jälkeen itsenäisyyskysymystä ei enää voida vaieta Suomen valtamediassa.

Kun hätä on suuri, on IPU lähellä.

Joulukuun kuudentena voimme tuntea kiitollisuutta niitä aiempia sukupolvia kohtaan, jotka rakensivat Suomea ja turvasivat sen itsenäisyyttä. Voimme imeä tuosta työstä voimaa omaan työhömme Suomen uuden itsenäisyyden, aidon kansanvallan ja kaikkia koskevan hyvinvoinnin rakentamiseksi.

97 vuotta sitten annettiin Suomessa itsenäisyysjulistus. Suomi on nyt ollut EU:n vallan alla kohta 20 vuotta liikaa. On aika julistaa, että taistelu Suomen itsenäisyyden palauttamisen puolesta jatkuu niin kauan kunnes se on voitettu!

[Lähde: IPU • Lehdistötiedote – Julkaisuvapaa 6.12.2014 klo 13]

Hyvän käytöksen opas 1954 #2

[kansikuva]

Perussääntö

Nuori nainen. Älä käyttäydy niin, että tuntematon mies saattaa luulla sinun haluavan herättää hänen huomiotaan.

Jeff Buckley — Live in Chicago, 1995

Mr Buckley kuuluu harmillisen sarjaan: levyhyllyssäni ammottaa. Tilanne nupissani ei ole juuri parempi. En tiedä heebosta suunnilleen mitään. Tästä sitten.

[DVD-kansi] Jeff Buckley… Tim Buckley?

Jälkimmäinen on Jeffin faija. Tai oli. Molemmat ovat vainaita. Vanhempi Buckley kiskaisi ööverdoussin 1975, Jeff hukkui 1997. Laulujen lunnaat… (ynnä muita tuoreita ilmaisuja).

Herrojen nimet sinänsä ovat olleet tuttuja, menneet sekaisinkin, mutta yhtään biisiä en tunnistaisi. En varsinkaan nuoremmalta. 60-luvun Buckley saattaisi jo kelloa soittaakin, klassiseen tapaan, »ai tämäkö». Jos toisaalta vierellensä kaivettaisiin esmes Tim Hardin ja Jim Groce, sormi suussa seisoisin.

Live-keikka on nauhoitettu 13. toukokuuta 1995. Paikkana on konserttitalo nimeltä Cabaret Metro. Kesto 108 minuuttia, settilistalla 14 biisiä. Taustabändi tuuttaa (gtr, b, dr).

Kun keikalla kai harvemmin vedetään stygejä kehnoimmasta päästä, saattaa live olla hyväkin tapa tuotantoon tutustua. Muistelen myös (lukeneeni) Buckleyn laukoneen aikas roiseja spiikkejä lavalla. Ehkei siis mitään lapsosten mainstreamia tyrkyllä. Mut tota, entäs grunge-uhka? :b

Live in Chicago (Jeff Buckley DVD)
JeffBuckley.com – Official Website
Tim Buckley

Joulu kuussa

…naputtele nykynuari, vaik jotta muut tarkottaaki. Pysytellä meeki ny iha vaa Telluksel, toistaseks.

Porvari ei nuku. Ei varsinka huanoste. Se mellasta, kert siimaa anneta. Pakko jo onki sanno, et elämänhalut on pikkase hiipunu. Joutu nipistelemä. Vaikkia usko, et yks helvatun pualue ja vaivane polvihousuhermanni on muutamas vuares ajanu kokonaise (isän)maan seljälles. Ja mihe kerkeiskä, jolsei ruvet toppama. Siks varte kyhäsin eilä tommose usutukse, TTIPpei ja tappei varte. Tiär sit hyärystäs. Demokratia — vainaa se o…

[DVD-kansi] Musakiakoitte kerämine on hyväs vauhris. Siis niitte piänte, misä on kuva sisäl. Tänäpä makas matol Rock You Sinners (1957). Noiha on hauskassi, noi ekat. Nimist lähtie. Tämäki pahevilmi, Prittilän vastaisku Elviksel, ei ol syntei nähnykkä ja rokist juur kuullukka. Kalypsoo siäl lypsetä. Svenkaa ko hirvi. Samaltappa siis ko vaik Vesa Enne, ketä »rokkas» Topin ja Repen tahris. »On Elvis johtotähti/ ja Ankka ihantein/ Ja rok kun soimaan lähti/ se vei mun sydämein.» — Nii ain. Huano huulisynkka tule tiätyst kaupanpääl, niinko rahisevat monotki. Joku vei porstuasta porkat. Mut vuasi *krhm* — see oli hiano. Rok rok!

Luvin tosa äske jostan, et paakareil on kova parku markkinoil nyte. Ja meijä syy. Me olla huanoi kansalaissi kert me osteta hyvää leipää paistopisteest. Tarttist kuulemma kuskat kottisses sitä muavipussis kirutettu höttöpulla. Nii oikke. Liiteri henkilt, kaikk keinot sallittu!

Joulu Kuussa? Jos sittekki. Ja panna jokune muuki juhlapv jonosse. Tai vaik kaik päivät, 365. Jos oikke yllytä, reppu selkkä, Mars!

• Dennis Kavanagh: Rock You Sinners (1957)
• Ville Salminen: Oho, sanoi Eemeli (1960)

Stop TTIP — allekirjoita aloite

Suomenkielinen allekirjoitussivu:

Eurooppalainen kansalaisaloite TIPP:tä ja CETA:a vastaan

Linkki avautuu uuteen ikkunaan (tai välilehteen).

Oleellinen sisältö:

Vaadimme, että Euroopan unioni ja sen jäsenvaltiot lopettavat Yhdysvaltojen kanssa pidettävät Transatlanttiset kauppa- ja investointikumppanuutta koskevat neuvottelut (TTIP) ja että Euroopan unionin ja Kanadan välistä vapaakauppasopimusta (CETA) ei ratifioida.

***

Allekirjoituksessa kysytään yleiset henkilötiedot. Henkilötunnusta EI udella. Pankkitunnuksia ei tarvita. Toimiva sähköpostiosoite vaaditaan: allekirjoitus, eli aloitteeseen osallistuminen, vahvistetaan sen avulla.

Osallistumisen jälkeen näytetään seuraavan näköinen ns. kiitossivu (englanniksi).

Thank You for Taking Action!

Kiitossivulla on mahdollisuus, niin halutessaan:

  1. Levittää kampanjasta tietoa sosiaalisessa mediassa (Facebook, Twitter)
  2. Tilata tähän kampanjaan liittyvä uutiskirje (1–2 krt/kk)
  3. Tehdä kampanjaa koskeva lahjoitus

Suomen harhainen eliitti pyrkii salaamaan jo pelkästään neuvottelujen olemassaolon. Käsikassarana toimii sylikoiraksi vajonnut valtamedia. On siis toimittava itse. GOU!

16,45 kg

…ja 31 kappala. See verra tuli traijattu Postist taas eilä.

Pannaas jokune:

Antti Alanen – Ilppo Pohjola: Sähköiset unet — musiikkivideot (VAPK-kustannus, 1992)
Hans Carossa: Sotapäiväkirja (Otava, 1942)
Veikko Huovinen: Viime talvi — arvokeskustelua (WSOY, 1998)
Hans Graf Huyn: Hyökkäys — Moskovan pyrkimys maailmanherruuteen (Kustannuspiste, 1979)
Thomas Keneally: Schindlerin lista (Gummerus, 1984)
Boris Kagarlitski: Hajonnut monoliitti (Orient Express, 1992)
Heikki Metsämäki – Petteri Pelkki: Satumaa — Unto Mononen. Elämä ja laulut (Gummerus, 1997)
Gavin Menzies: 1421 — Kun Kiina löysi maailman (Genimap, 2005)
Suomen Kansan Ryhtiliike (toim.): Hyvän käytöksen opas (Otava, 1954)
Usko Viitanen: Laulujen lunnaat (WSOY, 1985)

Elämäkertoi tiätyst, ja historioit. Musaa ja eläväkuvi.

Toi Kiina-jutska on valtsu tiileskivi. Opus kerto siit ko kinuskit lähti paateissas kattoma mailma — 1400-luvul (!). Öhöm. Millonkas se Kolumbus nostika ankkuris… :o

Huavist sattusi vilkasema ja avama onniarvoo sivult 123. Kappas. »Meidän suomalaisten on näköjään tiedettävä kaikki maailman asiat ja kannettava vastuuta ja huonoa omaatuntoa kaukaisista konnuuksista ja ihmisarvon loukkaamisista. Olisiko sitä humanismia. – –». Kui munst tunttu joteski tutult toi… :/

Jonkun aikka näil taas mennä, krhm.

Amatsooni sukkaa

Jokane sen tiätä, jos on hiukkaki enemmä kauppaa Amazonis tehny. Mut ain vaa saa yllätty uurestas. :O

Viimeisin vadduilu on muavisäkki. Kuplamuaviletteri ei ol mittä, paremmast pakkamisest puhumatika. Kabitaalisti on kerkkeväine, ja nyte se o kekannu vimppafigen innovatsuunin: panna dvd:t liikkuma muavipussis. Oikke viäl siätämättömä ohkases etei vaa maksais tekemine mittä, ja färiki simmone vammaharmaa et varmast fiirais aasiakkan pääst. Just.

Jokane voi tykönäs kuvitel kummottis käy, jos teippa lähi-Koon halkastun kassin, lykkä sen sisäl dvd:n koteloines ja pistä sen postis kulkema vaik välin Bristol – Turkku. Nätti 1 800 kilsaa. Viikon linkous. Kuivamiset kaupam pääl.

Mää avasin tänäpä taas yhre simmosen »kirjeen». Musaleffakotelost yks kulma baskan ja kannet ko veittitappelun jäljilt. Piti ol uusi, ehjä ja kauno. Stana… Ja mainita ny verrokiks: huano pakkamine on esmes Huutikses tuiki harvinaist.

Amatsoonis onki itte assias niim pal sukkeli jutui, et tartte naputel isompi turina, paremmal ajal. Heivasin kans vihapäite ne amatsoonimuavit kaik jo roskikse. Täyty säästel joku seurava. Kyhät foto tähä, later.

Mitä Piitles TODELLA soitti

Honasin tosa syksyl siisdin dvd-kiakon. Composing the Beatles Songbook — Lennon & McCartney 1957–65.

Se on doku, misä viksut ja vilmaattiset kertto meil tyhmil et millai ne laulut syntys. Vai? No ainaski yrityst löyty. Kiakkoi löytyy pikahaul neljä, kaik vissi vuarelt 2008. Tämmäset:
[DVD-kansi]

  • The Beatles — Composing the Beatles Songbook — Lennon & McCartney, 1957–1965
  • The Beatles — Composing the Beatles Songbook — Lennon & McCartney, 1966–1970
  • The Beatles — Composing Outside The Beatles — Lennon & McCartney, 1967–1972
  • The Beatles — Composing Outside The Beatles — Lennon & McCartney, 1973–1980

Höpöttämäs käyvät esmes Barry Miles, Steve Turner ja Klaus Voorman. Muudan Maureen Cleaves on hänki paikal hilattu. Kyl mar noilt jo juttu irto, saas katto minkä verra kuulla aiolisist katodisädeputkist… Finkkiteksti tiätyst uupu. Täytyki toivo etei ny säkkikaupal valutet mittä liverpudlianismei; muute voi uittamolaine äkkiiki kyylät kirjast pelkät kuvat.

Eka oli halpa, nätti 25 markka. Loput näky oleva hinnoisas. Kyttämuudi, iske.