Alku kaiken kauniin

Brexit results • 24.4.2016

Harvinaise lämmin juhannusaatto. Melkkest mene kuumei aaltoi. Brexit! :O

Tarkotta siis tätä: pritit pomppa ulos EeUust! Jumangavitas… en olis hetikä uskonu. Painusin eilä ehtoost maatekki ilman mittä muistamist, see verra epätoivone. Vast aamul honasin ja akkunat auki. Mutei Euruuppaan. Enä. :D

Herämine ittesäs oli jo äärest hianoo — siis se tajumine. Jottan on tapahtunu. Tellus tärähtäny. Horisontist huakastu huntu helvattiin. Et niinko… elämistäki vois ruvet taas harkittema.

Eetteri oli tosa kahreksan aikoihin viäl pualivainaa, ja pakkoha siit oli pikkase sanno. See verra pahast pääsi vaduttama ne valhemedian päsmäröinnit.

Pualet päiväst onki menny mukavas horrokses. Myhäilles. Vähä kuittailleski. Ex-twittuministeri esmes parkus eläväs painajaisunt ja tartti liäväst muistutta.

Tämän seuraavan mää kyll taisin naputel pari sormee ristis… :/

Saas katto. Prysselin vahakapineteihi on kasattu pysanttilaine perinne. Tuhansi vuasi vanha. Konnankonstit ei äkkiikä lopu, Elovena-Urpolaist funderates tule viäläki kalsa. Mutei se The Imppeeriumin nykylorttika mikkä kuaripoika ol. Hanskamist nährä. Harmi vaa et vääntö otta ussemma vuare. Mää en täst juur nuarenu.

Tänäpä riamuita. Kokko kohre taivast. Ja seuravaks tapeetil: Fixit!

Alku tää voi olla kaiken kauniin/
alku johon koskaan loppua löydy ei.

Ranskanmaalla kaunis päivä vaipui juuri iltaan

[Ranska EM-kisat 2016 logo] Mut mitä se tähän kuulu. Ehtoo se on täälläki. Kauniski.

Jalkkikses ei onneks ol enä ehtoo, ei ainaka täyspimjä. Meinate, joku 200 vuat piti poltsii potkiskel, ja ittekki koko ikäs kärssi, ennenko lyhryt syttys. Esmes:

1) Viämäril on spreypottu housunkaulukses
2) Päätyrajal seiso tuamittija
3) Maalin sisäl on kammera (taik jotta)
4) Selostajan voi mykkentä (peliäänet pysy)

Tommoset tuli äkki miäle. Mää ihmettele.

Luje samal loputki »

Euro 2016 – turkulaisia Pariisissa

[Ranska EM-kisat 2016 logo]

Kaksi turkulaista Pariisin EM-hurmassa.

– Se o Sommer ny!
– Sané se. Tämmäst Koke harvon.
– Nykko Plašil olla, tartte pirel Lustig.
– Juara Ciman. Syärä Cana. Veretä papeRossi.
– Allen ei parane laske… Eikä vaipu Coman.
– Jos kuulu Lloris…
– Mittä ei Saláta. Aamul Church!
– Kumpiki Bese naamas ensi.
– Sissoko!

Tarjoilu pelaa. Äijät herkistyvät.

Luje samal loputki »

Nyt maistuu elämä taas

[Nokia 3310]

SIMM –> akun lataus (kolme tuntti) –> ja eiku menox!  :)

Naamattu – sana viikonvaihteeksi

Olinkin jo lähes unohtanut, miksi heivasin Feisbuukin. Olennaisin ongelma ja syy: aivan järkyttävä härdeli. Yhä edelleen.

Verkkokauppani starttasi alkuvuonna. Vauhdin ylläpitoon kelpaavat tietenkin kaikki kiihdytys- ja viihdytysvälineet, jopa Twitter ja FB. Ensin mainittu virittyikin näppärästi. Tämä toinen — POPdivari.fi • Facebook — seisoo kuin ronjeremy häissä.

Listataanpa:

[POPdivarin etusivun näkymä]

Patrik Laine veivaa – Moskovan MM-kisat 2016

Moskovan Pate-juna

Sävel: Meksikon pikajuna
Sanat: Reino Helismaa/mää

Jäähallissa Moskovan,
valmistahan kaikki on,
spottivalot lakaisevat jäätä kiiltävää.
Finkki ahdingossa on,
neukku löytää hurmion,
aitiossa starat coca-colaa lipittää.
Ensiluokan spiidiä
kuvioita, liidiä,
kyrillistä kaivertuu jo voittopokaaliin.
Silloin vanja hidastuu ja melkein pysähtyy.
Missä lienee hyytymisen syy?

Luje samal loputki »

Lainattuja sivuja

…saa ylensä halvemmal ko ostetui. Siks varte täytyyki ihmetel: ainaski vuare mittane paussi! Noh, leikata jokune siivu.

Antti Heikkinen: Risainen elämä — Juice Leskinen 1950–2006 (Siltala, 2014)
Nick Hornby: High Fidelity (Indigo, London, 1995)
Ismo Sajakorpi: Kivikasvot ja mä — 50 vuotta viihteellä (Doscendo, 2015)

# Risainen elämä

Täst Leskis-opuksest tairetti aikalai kohkat. Hra raapustelija juaksi prokrammist toisse ja eiks joku kyhänny näytelmänki. Mää en pirelly kiirut. Kirjoi makka ennestäs hyllys, Alataloo ja Rinnettäki, älpytki löytyy kaik — ne tärkiät. Ja vaik kiskastais keskel yät kaljust pystysse, ni tommoset 30 leskist putto heti. Näppeihi vaa akustine ja pöyräl tuappi taikk pari. Ett niinko… kaanoni ennestäs kunnos, sano. :)

Luje samal loputki »

The Piano Teacher

Pianonopettaja.

Liäväst pyärii miäles ostamine. Dvd-leffan siis. Juuttusin vaa fundeeraama, et mitä sil pianol mahreta opetta? Seisoma paikallas? Pysymä virees? Kiiltämä? Ja kestääk tommone koulutus kauvanki, ja misäpäi anneta. Pianofapriikis vissi…

Mää joskus nuarempan friiasi yhre näti flikan kans. Hän oli pianonsoitonopettaja. Mut see oli sillo joskus mailmas, ko ihmissi opetetti viäl kirjottama. Ja soittamaanki.

Harri Rinteessä

Kala kuival maal?

Oukei, huano. Mut kummiski, lukasin tosa häne kirjas vuarelt 1993: Iskelmän vääntömomentti. Munt o meina jo piremmä aikka kiinnostanu, et kummottis ne häne ja Mikon laulut oikke mahta synty.

Ai selviskös?

No vähä nii ja näi. Vaivane turkulainenki tiätä et HR on siwistyny. Ja herrasmiäs. Ja pesservisseri. Pikkase siis ko Leskinenki — suara ja lyhyt ja selvä lause ei kauvaa kuki. Huumöriki on… Hän esmes [kansikuva] uskottele esileikkipuheessas etei käyt siwistyssanoi, mut runtta niit joka toisel sivul. Vastaan käveli peräte »eksplisiittinen», mist mää ole vannonu, et ain jos löytyy ni kirja kines *PAMM!*. Söin rystyseni ja plarasin lissä.

HR harhaile välil see verra kaukomail, et mun tartti pomppi ylitte ussemma kerra. Ei meina ollu tarkotus etiikan ja viosofian kurssei käyrä, eikä mailmaa valmitteks nährä. Harmi sanno, kyl ne laulut vähä sivummal jäi. Ja sit ko niihi käyti käsiks, ni tiätyst »väärät» hoiluut. Ne siirtomaalaulut munt varsin olis kiinnostanu, ja Välikausitakki, et millai ne stooryt kasatti; kuka teki mitäki. Piänel ne ohitetti. Kunnon käsittelyy sai sit simmoset, lopus, ko vaik »Kulta, etkö tulis hakemaan mua kotiin». No. Joo.

Uus opus näist, pliits, HR?

Sitä orotelles, löysin vahinkos mukavan jutun. Harri Rinne: Syvätutkimusmatkalla suomalaisuuteen. Tommone, kirjaks! :)

Nicovapaa vyöhyke

Talvet kulkke mukavaste, juur mittä huamaakka. Mutt ans ol ko kesä koitta. Pakko pirel partsin ovee auki. Niinko nykki.

Niim pal kauhia krääsä. Joku neipori vetele kaksin käsin tupakki.

Saas katto millo tulppaanihatut pane toimeks. Järjestyssääntö uusiks. Turunlinnatuamio. Sanoisko et (suljin juur kirjan Iskelmän vääntömomentti) vain muutaman vetäisyn tähden.

Tule kylläki paha onkelma. Vaikken kiältämissi kannatakka, ei tämä haittaiska. Paitti. Pari (sata) kertta vuares ko tule napattu hapant, ja porospäite kaik wanhat pahat tavat muistu miäle, ni pakko verel sauhuiki. Irrotteluist haihtuis hupa. Mitä helvattu siit muka tule, et alvariis ravailis pihal käryttämäs, nelkkukerroksest. Ja joku justiina siäl päivystä kummiski: syntine saatana!

Jos kiärtäis säännön takapualel? Pihal huaju krillikatos. Tekis niinko pappavainaa. Hommais potu, piilottais pöyräjalan viäre, holkki huule. Aikas kuluks avelis tiinal ja kököttäis platsillas pimjässe ast.

Toukoa

Liävää päivityst.

Koht ruppe lätkä liikkuma. Tavalisest en välit koko hommast baskaaka, mut nyte onki kasas aikast porukka. Parkkovi, Pate ja Sepu, kelppa varmas vahratki. Muikkari kiskase tapojes mukka alamittase, häppeväiset  o Suamest karonnu. Onneks ei munt haitta. *kloks*

Tvitteeri o ruvennu jäämä vähemmäks. Jokuse kuukaure mää siälki roikuin, dzast tu sii. Tyly tuamio taitaa pätkähtä: paljo poru, vähä villoi. Koitin kyll jossa vaihees iha ettimälki ettiskel jutskattavi tyypei, mut turhaa se enemäkses oli. Mää ole vissi see verra erilaine nuari, etei tommone kälätys osu. LOLLI :b

Nick Hornbyn kans käve sukkelast. Raina makka hyllys, kirjaki tuli hommattu. Suameks. Mahrok mää pääst eres sivul 50/288, ko kärtsäs närvi. Teksti jumangavitas maistus nyyrikilt, vaik sitä oli naputellu rokkiheepo. Kene vika tämä  o?! Onk se Hornamboika tekorokkari, vai olik suamentaja liika wanha? Vai nuari? Muarit ja mukulat, nehä rokka ilma hikke… Juu, tartti sit tilat Amatsoonist alkuperäkiäliversio. Koht tiäretä.

Vappendaaliki meni. Uittamon kakruil se tais pilottu. Hee meina koittivat tosa lähi-Koos ostel simaa. »Nouwei», päräytti kassa ja Tellus seisahtus. »Tässä on alkoholia, ei voi myydä». No just! Tippaleiviski varmast ruaho taik maroi, ja Oiva-tarra uupuu.

Iivan saa Katjushaa

Muudan tuupasanottaja lykkäs kauhian kasan torttu. Mutei mahra mittä, yks värssy se vaa pyärii kaalis:

He eivät koskaan näkisi merta/
siis Ivan kääntyy hyökkääjää päin —
ja Volgan liejuun sekoittuu verta/
sen virta kuljettaa Kaspiaan näin.

Vissi mun nupis jotta vikka. Pahast. *Ei-voi-korjat*

Kangasalan seurakunta ylpeänä esittää

[Tasa-arvoinen kangasalalainen menu]

Kahvila Seurahuone • Sointu Kaikkonen • sointu.kaikkonen(at)evl.fi