Pandoran loora o aukastu

Pääkanisteri, tämä Lipponen hyväkäs, juaksi heti lauvantain telkus selittämäs.

Meinate tämä iha ensteks tärkeimmä asjan, etei mittä hättä. Ett Vanttaa oli iha vaa simmone yksittäistapaus. Pyhä sylvi! Kyl mar ny jokane see verra ymmärtä, et pahempi juttu jos olis assial ollu joku känki. Mutei eres pualt sana mistä torellisist syist.

Niinku vaik siit, et jottai tämmöst o tiäretty orotta, kansan paris. Mää ole itekki vartonu jottai tommost jo nätti 10 vuat — siit ast ko laman varjol poliitikot rupes alesajama kaik mahrollise sosiaaliassiat. Kaik huanoni: raha annetti ain vaa vähemmä, tukityät lopetetti, miälenterveyspotilaat ajetti karuil. Kylmäherra Viinane anto lausuntoi et ansiosironnaine on syäpä [sik!] ja Krutso alotti kyärämä sossuturvan »väärikäyttäji».

Onks kovinki ihmeelist jos kansa ruppe sekkoma?

Sekomukse eliittiherrat ova 10 vuat ajane jutui ales ja julistane suurel äänel, et jokane o suur yksilö, ja vastuus iha itte omast elämästäs. Tai niinko joku sanos koirakurillas, et jokane o oma elämäs sijotuspankkiri. Etei muist nii kovi väli ol, kunha vaa saa toteutta ittiäs. Noni. Ny alkka sit ol aika pal näit gerttei ku toteutta ittiäs. Kaik hyvi, SekoMOLOhvi?

Pop Dylani laulo aikanas, et when you ain’t got nothin’, you got nothin’ to loose. Naulan kantta. Jos ei ihmisel ol kavereit, jos ei ol tyät, jos ei kukka välit eikä ol mittä toivo — onks sit yhtikäs väli mitä tapahtu?

Jätä kommentti