Turu tauti elossa ja voi hyvin?

Nykysi nii kovaste olla Europpa ja iha luva kans juara fiinei viinei puistois. Moni jo luuleeki etei ol enä Turun tauteika. Ol vai!

Kyl vaa on ja iha niinko enneski. Täsä muutami jutui mikkä tapahtus tosa pari viikko takaperi, yhten päivän ja kaikki pari tunni sisäl.

[Et kyl Turun kauppatori on kaunis!] No ekaks toril. Mää ostan siält nykyjäs melkkeist kaik, hyvä ja erullistki o ja myyjä ova mukavi. Siänet ova mun herkku ja simmossi näky oleva nykki tyrkyl. Niithä myyrä litroittas ja lapus tiskil lukkeki et 1 litra/1 euro.

No mää sitt sanoma pimul et: »Päivä vaa taas ja eiks laitet simmone nätti literi noit herkkusiäni». Mut se ei ruppekka mittama litran mital mittä, vaa alkka kaatama simmoses sinises muavikipos oleva mitättömä näköst siänisatsi siihe pussisse. Mää epäile koht etei simmoses voi millä ol litra verra! Se kauppias itte o kohnamas siin viäres jottai ja alkka tiuskima koval äänel et »No se ny KUM-MIN-KIN maksa eurom purkki!#?@!#@!».

Mää jää monttu auk! Pimu ruppe pehmenttelemä; mää sano et peril kyl meni, mut emmä ol mikkä ajatustelukja: tosa lapus sanota et litral o toi hinta ja simmottis se o ain ollu ko mää ole pruukannu siäni osta.

Mää lähre, miäli harman… :o

Jätä kommentti