Jenkki parkuu

Ei oikke tahro tul paratimarssi Uralil. Omi kopterei ammuta ales, kranui paiskota oma telttasse ja se ali-ihmine vihollinenki otta vankei vaik se o nii vääri.

Päänaakka Ramsveltti o vihane miäs. Surkkiat rättipäät meni ja otti vankei ja tyrkkäs ne telkkusse kaike maailma vahrattavaks. Ramsvelti miälest simmost ei saa men tekemä, se o kiälletty Keneven sopimukses.

Nii ain. Jenkeil näyttä oleva kovaste valikoiva muist. Mut Ramsveltti o wanha äijä, siks varte se varmastka ei enä muistanu, ett pari päivää takaperi jenkki oli itte näytelly kaikelaissi kuvei telkus. Simmossi, misä tallusti kovaste rättipään näkössi tyypei autiomaas käret pään pääl.

Ja kuink ollakka, kokonas se oli unhottanu senki, et siäl Kuanttanamon saarel  o virunu jo toist vuat jokune sata afkanistanilaist, niit ko joutu vankiks siin Afkanistani soras. Jenkki ei o antanu niil eres sotavankie statust, ja niist o levitelty yle määri kuvei ympär maalima — simmossi mis ne raahaava hilui kintuisas ja pääs o huppu ja kaik ajat niit piretä häkeis…

Jaa mut mitäs mää täs oikke horise.

Jenkit o senttäs valkkioi Jumala lähetei ja oikkestas yli-ihmissi eikä niit saa kohrel huanoste. Ne tua vapaut ja vauraut ja Mäkronaltsin kaikil kansoil ja sillo tartte kaikkie hurrat ja lanket love ja levittä punane matto.

Jätä kommentti