Kansa on puhunut – mikä on kansassa vikana?

Karpela, Halme, Juhantalo, Ahde, Salovaara…

Muinainen missi ja tissiliivimannekini (19.126 ääntä). Rasistine napinkiskoja (16.390 [sic]). Entne koplaja ja rikoksest tuamittu (8.481). Pehmossi hopottava rariokekkale (1.603).

Oo-jja. Meinate, eiks siäl kansaerustajam vaatimuksis puhuta jottai semmost ko et tars ol kunnialline ja hyvämainene. Ja taitava ja rehelline ja nautti luattamust?

Anteks ny vaa: mun miälest vaatimukse täytty hiukka huanost. Mul o vissi jottai vikka pääs ko mum miälest rikoksest tuamittu tai hormoneitte nappaja ei ol iha erikoise luatetva eikä ittesnäyttäjä kovi hyvämaineine. Ja jokku sanova et täst liivierustajast olla puuhamas perät ministeri!

Mut täl Halme pojal vois kyl ol käyttö pariski hommas. Kekata ekaks uus minister: urhheilu- ja ulkkomaalaisminister. Ropinkiasiat tulsis kerral kuntto ko kaik testit poistettas — paitti niilt urpoilt joil ei nappi maistuis ja jokka erelles sanosis niinko olevas puhtossi.

Ulkkolaiste kans sosiali-Touni onki ain tullu hyvi toimee, erikoise hyvi niitte kans ketä ei ol kerenny alt poijes.

Mut voi mahoto. Hiukka enklaki mää taira ol, ja vissi vähä huanoste tämä assiam pääl: ko et kui voi pääst Suame eruskuntta jos saa ääni kerrassas 1.603 kappalat (Salovaara). Ja toisaltas jäär pakal vaik äänii olsis melkkeist 6.000 (Veltto Virtane).
Joo joo — kyl mää tiärä, älkkä sanoka. Siin ruveta räknämä jottai suhteellisuukssi.

Mum miälest tommoses ei o mittä suhtellisut, päivvasto. Koko systemi tarttis laitta iso remontti. Mut turhha orotta; samallai se tehrää muualki. Ei surkkia tyätö mittä tyäplatsei saa, ne saa siiffin sukulaine ko se o »suuren pualuen miähi»…

Jätä kommentti