Suomi-Tsekki • Turkuhalli • 2003

Klo 15.50. Valkosen hohkavast jääst heijastu saroi siniristilipui. Kaik huutava kurkku suaran »Den klider in». 11.617 (+1) lasittunut katset, hakkava syränt, hikist kämment. Hallin katto pomppa paikaltas ja Turun kauppatoril roisku kaffet rinnuksil. Leijonalauma loikka jääl. Suami-Tsekki!

Pikkase verra oliki orotettu. 1991 kisoje avausmatsis oli kans Suami ja Tsekki (Tsekkoslovakia), mut enhä mää mittä lipui sillo saanu. Ja vähält piti nykki, netiski ol jo kaik loppunmyytty. Mut matsiaamun mä meni ja leiriytysi sin Lippupalvelun toimiston sohval ja kahre ja puale tunni istumise jälkke aukke taivas: yks peruutusplatsi! 70 eurdoo ja tattis.

1. erä
Katsomos o kauhhia pakkanali! Mun viäres kersa huuratta kokoaja torve mun korvasse ja jossai takan kännine ämmä kirkku et suami voitta maalimanmestaruure. Oma äänttäs ei kuul.

[Kuva: ottelulippu] Hermostunut peli. Suami yrittä paina, mut väkinäist o ja Nurmine jouttu esittämä loistopelastuksi. Puales välis tsekki otta kaks jäähy peräjälkke: yli minutti viirel vastan kolme! Mutei onnistu, kurit puuttu tai ammuta liia lähelt veskari.

Vartti pelattu, Kallio jäähyl, huanolt näyttä. Mut mitä tapahtu! Suami karva kiako ja kaksykköne. Peltone päättä tulitta ja lätty lipsatta kassarin kainalost maalisse. Koko halli sekko, kukka ei näe tai kuul mittä. 1-0! Alivoimal!

Paussi. Aik kulu mukavaste tekstarei lähettämäl, kaik tutu saava tiättä tämä ihmelise asja: kattoka telkku, mää ole siäl, hah.
Kovi tohkeissas taireta ol; mää unohra valla toivotta tyypeil klara vappen, unhottus kokonas et o vapuaatto…

2. erä
Huano erä. Suame peli o sekasi, tsekki hallitte ja mekkalaki hallis laske. Lopultas käy niinko voi arvat. Tseki vastahyäkkäykses se Heirukki päässe lairalt pualiks läpitte ja amppuma; Nurmine torju kuri mut onnistu purottama kiako ja Heirukki saa liipastu sen sisäl. Petu kattele viärest. Kummakki orotti vihellyst ko kiakko niinko ol Nurmise hallus. Ei ollu eikä tullu, alotus keskel: 1-1.

Jätä kommentti