Anneli Pasanen Turun kirjastossa

Mää ole enneski kehunu kui hiano kirjasto Turus o. Viäläki, vaik oikkiast elämäst jo kaua sit erkkantunet surkkiat päättäjät o yrittäny kuapat sitä. Lainastoauto tule melkkeist ovel ja musikkiosastol riittä plätyi ja muit.

Vaik mää olevanas olenki jonkunäköne rokkimiäs (kato vaik älppylista) ja iskelmä ja pipohumppa saa aikka pahaste näpylöit, ni tartte sitä ny piänei perverssioi senttäs ol. Yks simmone o Anneli Pasanen.

Ai kuka vai. No se o simmone typy ko teki joskus 70-luvul pari älppy ja niit muutami kippaloi veivatti ussiast rarios: Sierra Nevada ja muit. Mää ole ettiny divareist niit älpeit mont vuat, turhha.

Miksem mää urppo heti menny kirjastost kattoma! Siäl ne lojus hyllys kummakki ja nyte ne o tosa pöyräl, orottamas voimasoitto. Tai no, saas katto. Kakskytviis vuat o menny ja ne kappalet o omis muistois tiätyst kovaste hianoi.
»Jos tahdot vettä sä janoosi saada/kastele Sierra Nevada».

Meinate, voi ol eres paha antiklimaksi. Jos ne onki muuttunu kimmeliks?

21 kommenttia artikkeliin ”Anneli Pasanen Turun kirjastossa”

 1. Sama tauti jyllää Keski-Suomessa. Aikanaan kuulin Sierra Nevadan kerran radiossa ja sen jälkeen vuosia aina kirppiskierroksella selasin vinyylit läpi. Ja sitkeys palkittiin parikymmentä vuotta lähes ja nyt se on itellä. Kummasti sen muisti erilaiseksi kun nyt sen taas kuuli. Muuten äärettömän upeita lauluja (niitä ranskalaisista alkup) käännöksiä Annelilla on useita. Huipputulkitsija ja tunteen paloa joka biisissä.Hienoja melodioita ja hyvät tekstit.

 2. Oho! Olen aina luullut olevani ainoa finni joka Pasasen päälle ymmärtää. :smile:

  Jaan tuon kokemuksesi täydellisesti. Kauan meni minullakin, ja kun viimein Sierra Nevadan uudelleen kuulin niin hiukan toisenlainen oli muistijälki. Mutta kyllä se hieno veto on.

  Juu, harmi että Anneli lopetti uransa liki kättelyssä. Lyyli oli ihan eri luokkaa kuin nykyiset kaikenmailman tankoturhakkeet…

 3. Sanokaa nyt hyvät ihmiset mistä löydän Anneli Pasasen kasetteja. Olen hakenut. En löytänyt. Asun Ruovedellä, Tampereen rajanaapuri. Paras suomalainen laulaja. Ihanaa kun joku muukin on samaa mieltä. VASTATKAA….

 4. YLEENSÄKIN KASETTEJA TAI JOS MAHDOLLISTA CD-LEVYJÄ JOITA ANNELI PASANEN ON ÄÄNITTÄNYT. EN TIEDÄ KUINKA PALJON HÄNELLÄ ON ÄÄNITETTYJÄ KAPPALEITA. EHKÄ HALUAISIN KAIKKI?????JOS EI NIITÄ PALJON OLE!!!!ONKO TIETOA???

 5. Anneli on (toistaiseksi) julkaissut (valitettavan) lyhyen uransa aikana ainakin seuraavat levyt:

  # LP:t
  – Rakastan jokaista päivää, 1977 (CBS 22259)
  – Rakkaus jää, 1979 (CBS 83599)
  – Missä olit kaikki nämä vuodet, 1984 (CBS 25930)
  – Parhaat, 19?? (CBS 22259)

  # CD:t
  – Kaksi klassikkoa, 19?? ([Rakastan jokaista päivää / Rakkaus jää] Columbia COL 4759882)
  – CBS-klassikot, 1989 (CBS 4654762)

  # Kasetit
  – Rakkaus jää, 1979 (CBS 40-83599)

  Lisäksi Annelin biisejä on julkaistu useilla kokoelmalevyillä ja -kaseteilla. Tuota originaalikasettia tuskin helpolla löytää, mutta CD:t löytynevät hyvin varustetusta musakirjastosta, ja LP-levyjä (kuten noita kaikkia muitakin äänitteitä) kannattaa etsiä käytettyjä levyjä myyvistä liikeistä. LP-lättyjen hinnat ovat olleet tyypilisesti 5-10 EUR.

  HTH ;-)

 6. MINULLA ON TUO -RAKKAUS JÄÄ KASETTI. SE ON OLLUT ILMEISESTI SEN NAUHOITUKSESTA LÄHTIEN (MUISTAAKSENI). MUITA ÄÄNITYKSIÄ EN OLE VALITETTAVAST LÖYTÄNYT, VAIKKA OLEN ETSINYT. EIPÄ KAI NIITÄ SITTEN LÖYDY VARMAANKAAN. SE SIITÄ SITTEN. KIITTI VAAN.

 7. No sullahan on jo aika oleellinen osa Annelin juttuja sitten. :smile:

  No ei vaiskas. Mikä puuttuu se uupuu. Mutta oletkos käynyt Mansen looria vahtaamasssa? Voisi löytyä.

  BTW, tänään näin Turus ton »Parhaat» -vinyylilätyn. Tais ol 7 euroo. Tykkäisiks? Lähetys + kulut?

 8. KÄVIN PAIKALLISESSA KIRJASTOSSA KYSELEMÄSSÄ. LUPASIVAT LÄHETTÄÄ TIEDUSTELUN MUIHIN KIRJASTOIHIN. KATOTAAN MYÖHEMMIN. KIITTI SULLE JA HYVÄT VOINNIT.

 9. Jeps. Jos tarvii vain musaa tallennettavaksi eikä välitä hommata originaaliäänitteitä, silloin juuri kirjasto on oiva paikka. Onnea etsinnöille.

 10. Voielämä…olen metsästänyt kyseistä levyä (Sierra Nevada) naapurin kissojen ja koirien kanssa!!! Vinyylinä sen kyllä löytää, mutta mites kun vinyylivehkeet vintillä?! Sierra Nevadan jahti CD:nä jatkuuuuuuuuu…

 11. Kuten sanottu, kirjastosta kantsii aloittaa etsintä.
  Ja jos ei onnaa, niin kyllä jonkin noista CD-lätyistä luulisi sentään löytyvän. Hyvin varustetusta musakaupasta tai ainakin divarista.

 12. Kirjastot on koluttu, siis täällä Helsingissä! Ei löydy ei! Divarit kans pengottu läpikotaisin, ei sit missään Cd:nä! Ihmettä on odotettava, heh! Terv nimim. Periksi ei anneta!

 13. Lisäys: siis sitä nimenomaista CD:tä missä on ”Sierra Nevada”. Muut Annelin kappaleet mulla melko tarkkaan onkin.

 14. Kyseessä on siis tuo tupla »Kaksi klassikkoa».

  Ja kas kummaa, ei löytynyt Turunkaan musakirjastosta. Olin niin satavarma että en edes aiemmin vilkaissut!

  Sitten ei taida jäädä vaihtoehdoksi kuin nettihuutokauppa eBay. Joku saattaisi hyvinkin luopua omasta läpyskästään. Ja tietysti edelleen divarien koluaminen. Voin itsekin etsiskellä Turusta.

  Paljonko maksat jos löydän? :smile:

 15. KIRJASTON KAUTTA LÖYTYI LAPPEENRANNAN KIRJASTOSTA ANNELIN CD PARHAAT-18 SUOSITUINTA SÄVELMÄÄ. OLI JO MULLA LAINASSA JA PALAUTETTU.

 16. Itseasiassa en tarvitsisi/hinkuaisi kuin sen nimenomaisen kappaleen, eli ”Sierra Nevada”.
  Tuli yhtäkkiä mieleeni että jos jollain persoonalla olisi se koneella lähetettäväksi sähköpostilla, olisin hanakasti valmis kohtuullisesti korvaamaan vaivannäön!!!

 17. Mene kirjastoon ja pyydä etsimään kasetti nimeltä RAKASTAN JOKAISTA PÄIVÄÄ. Sierra Nevada löytyy tältä kasetilta. Kirjastosta löytyy myös cd-PARHAAT. Itselläni on kasetti RAKKAUS JÄÄ. Nyt minulla on siis kaikki 3. Etsivä löytää..heh heh….

 18. Tiedoksenne:

  Pari päivää sitten näin yhdellä Turun kirpparilla Annelin LP:n »Rakastan jokaista päivää».

  Jos jotakuta kiinnostaa, niin voisin yrittää kaivella sen sieltä, ja postitella.

Jätä kommentti