Piuhat pätkii

Aiemmin Jenkeissä, Ruotsissa, Tanskassa ja Suomessa. Tänään Italiassa. Eli snadia myrskyn tynkää tai muuta toimintaa ja hässäkkä on valmis. Sähkö uupuu.

Alkaa arveluttaa, oikeesti. Onkos nerokas länsimainen insinörtti todellakin jättänyt käytännössä valmistautumatta sähköttömään yhteiskuntaan? Unohtanut kaikki kunnolliset ja toimivat varajärjestelmät?

Näissä viime aikojen katkoissa on jäänyt ilman sähköö jokunen miljoona tyyppii ja eri aikoina. Sehän on vaan hyttysen hipaisu. Entäs jos samanaikaisesti vaikkapa sattuu tuhoisa myrsky, aktivoidaan tietokonevirus ja tehdään terroriteko. Ollaanki yhtäkkii ilman sähköä päiviä tai jopa viikkoja. Eikä vaan ilman piuhoja, vaan myös vailla vettä, ruokaa, lämpöä, puhelimia, julkista liikennettä. Sota- ja katastrofitilassa.

Okei fellows! Mihin mennään kun haussista hävii lämpö. Mitä safkataan kun lähikaupasta tulee suljettu nakki, pakastin valuu lattialle eikä jääkaapissa ole edes sitä valoo. Keneltä kysytään kun halko pitää mykkäkoulua ja telly ei worki. Miten nähdään klo 18.00 jälkeen. Toisin sanoen: monellako meistä on varattuna lähettyville makuupussit, talvikledjut, fillareita ja kuivasafkavarasto — tai edes taskulamppuja ja kynttilöitä ja patteriratijo? Noin niinku alkajaisiks.

No ei, ehei. En ole hysteerinen, en sitten pätkääkään. Mutta taidanpa silti ryhtyy väsäämään varustelulistaa, heh. :)

Jätä kommentti