Piuhat paikat

Aikasemmi Jenkeis, Ruåttis, Tanskas ja Suames. Juur tänäpä Itaalias. Eli pikkase tule myrskyn tynkkä taik muut toimintta, ja hässäkkä reeras. Sähkö uupu…

Ruppe arveluttama, oikkiast. Onk nerokas länsimaine insinörtti torellaki jättäny — käytännös — valmistautumati sähköttömä elämä? Unhottanu kaik kunnoliset ja toimivat varasystemit?

Näis viime aikasis katkois o jääny ilma sähköi jokune miljoona tyyppi, ja eri aikoin. Sehä o yks hyttyse hipasu. Mitäs jos sama aikka vaik sattu tuhosa myrsky, aktivoira tiatokonevirus ja tehrä terroriteko. Ollanki yhtäkki ilma virtast päiväkaussi taik viikoi. Eikä pelkästäs ilma piuhoi, mut vail huuperi, ruaka, lämppö, telefooni, julkissi kulkupelei. Sota- ja gatastroffitilas.

Okei tyypit! Mihe mennä ko haussist hävi lämpö. Mitä syärä ko lähi-Koost tule suljettu nakki, pakastin valu lattial eikä jääkaapis ol valoka. Kenelt kysytä ko halko pitä mykkäkoulu eikä telly worki. Millai nährä klo 18.00 jälkke. Et siis: kui monel meist o jossa likel makuusäkei, talvitakei, fillareit ja kuivasapuska — taik eres taskulampui ja kynttelei ja patteriratijo? Noi niinko alkajaisiks.

No ei, ei sunkka. En ol hysterine, en sit pätkääkä. Siit hualimati tairan ruvet väsämä varustelulista. :P

Jätä kommentti