Minä olen Aki Kauppinen

Vielä täytynee mainita ampumahiihdon kaksikko Hiltunen-Ikola, ja siinä erityisesti kommentaattori Heikki Ikola. Ei vähäisintäkään tamminen-syndroomaa, vaan sopivasti äänessä ja silkkaa pohojanmaan asiaa.

Jaa Juti-Night? Kuulemma Ylöjärvellä jossain börsässä lojuu mummo joka diggailee, mutta jos minulta kysellään niin huti tuli heti ammatinvalinnassa: Alabaman seurakunnat menettivät lupaavan fundamentalistisaarnaajan. Jutilalta puuttuvat juuri ne ominaisuudet jotka hyvältä kommentaattorilta vaaditaan: selvä ja hyvä, lähellä kirjakieltä oleva puhetapa ja kyky olla hiljaa. Lajituntemus ei pelasta jos alituinen sählääminen ja kaiken puhkiselittäminen alkaa viduttaa.

Myös Eurosportin Furuholmin kivireen vetäminen on vain vaivoin siedettävissä, vaikka onhan se aika »hauskaa» kun selostaja pystyy pitämään keskellä lauseita 10 sekunnin taukoja. Ja Ylen velierkkihän on sitten omassa sarjassaan, ei kuuntele aito valkoinen penkkimies ikänä.

Mutta Aki, missä luuraat? Karahtivatko liksaneuvottelut?

7 kommenttia artikkeliin ”Minä olen Aki Kauppinen”

 1. Aki on paras mahdollinen selostamaan lajia, joka ei suomessa valitettavasti ole kovin suosittua. Hänellä on asiantuntemusta lajiin riittävästi, ja hän saa rauhallisella tyylillään arvokkuutta peliin.

 2. Juu, ero esim. sinänsä asiaa tuntevaan Ville Pasaseen on kyllä aikamoinen.

  Triviaalina: oli aika hupaa kun aikoinaan eka kertaa näin Akin foton – ihan äänensä näköinen heebo. :smile:

 3. Aki Kauppinen on Suomen parhaimpia selostajia, snookerin ehdoton ykkönen.Hallitsee lajin ja kertoo asiantuntevasti historiikkia ja pelaajien taustoja ym inhimillisiä puolia.Legendaarinen selostaja,hakkaa Pasasen 10-0.
  Vastaavanlainen virtuoosi on pyöräilyn selostaja,joka kertoo koko matkan varrelta historiaa ja paikallista kulttuuria,kuin olisit itse mukana kulttuuri matkalla.Upeita poikia kumpikin.Jatkakaa samaan malliin vanhat rouvatkin innostuvat lajeista,joissa on jotain muutakin kuin hikeä ja röhkimistä.

 4. Missä on Aki Kauppinen? Lomalla? Lopettanut eurosportilla? Snooker on tuplasti hienompaa seurata Akin kanssa. Osaako joku vastata edes kysymykseen, tuleeko hän takaisin?

 5. Hedman brothers??!! Kyseessä kuitenkin Hessu ja Jari, isä ja poika. Ja ”Kauppisen Aki” selosti ainakin vielä viime viikonloppuna laadukkaaseen tyyliinsä. J-P Jaloa on vaikea arvostaa, mutta eipä vaan Suomesta parempaa fudis-selostajaa löydy… :(

 6. Hehe, hauska lapsus. En ymmärrä mistä olen (tuolloin naputellessani) saanut päähäni moisen »brothersin». Toivon mukaan tilapäinen blackout. :)

  JiiPeen nykyisessä otteessa kuuluu jo tietenkin 20 vuoden ura. Ei oikein löydy enää inspistä ja haltioitumista. Muistanpa kaiholla Auran Aaltojen pioneerilähetyksiä legendaariselta Kupittaalta, silloin joskus 1986?

Jätä kommentti