Jääkiekon U20 kisat • Suomi 2004

Kultaa ei tullut, mutta eipä haittaa. Hienoa peliä nähtiin ja kliimaksina huikea pronssitaistelu. Tuskin kukaan jäi kylmäksi!

Tunnustan heti kättelyssä: en odottanut kisoilta juuri mitään. Jengi näytti paperilla heppoiselta ja valtaosa nimistä ei sanonut minulle mitään. SM-liigajengien nelosketjujen hemmoja, junnuja ja pari »vahvistusta» NHL:stä? Perin valmis olin teroittamaan puukkoja…

[MM-logo] Onneksi tyypit olivat toista mieltä ja saattoivat kaltaiseni vähäuskoiset häpeään. Peli parani koko ajan turnauksen edetessä ja harvemmin on jäällä nähty yhtä timmi leijonalauma. Ehkä Aravirta oli oikeassa. Kun monikaan ei ollut vielä saavuttanut mitään, eikä suuria staroja ollut, niin rahan ja maineen myötä usein ilmenevä egoismi loisti poissaolollaan. Oli pakko pelata joukkueena.

Nannaa tarjottiin jo tapeltaessa välieräpaikasta, kun venukki lähti viime hetken lepakolla lauluun (Suomi-Venäjä 4-3). Jess! Valitettavasti samalla tuli tuurikiintiö täyteen ja jenkit puolestaan kestivät semissä tuurilla ja taistelulla jellonien viime hetkien rynnärit. (USA-Suomi 2-1). Huoh.

Pronssimatsiin kumminkin ja herkkua koko rahalla. Tappioasemasta 0-1 vika erässä väkisin rinnalle — ja ohi. Uskomaton koko jengin taistelu, jossa tsekki ei lopussa päässyt edes ulos alueelta. Kaks makeeta tahtokassia ja 2-1. Ainakin tämä pronssi voitettiin!

Jätä kommentti