Nettiostoksilla

Joulun aikoihin kävi sitten niin, että lähipiireihin iski mp3-hybris. Tarkemmin sanoen, into suuntautui mp3-soittimiin. Kilometrejä hupeni ja nettiviidakkoa riitti, mutta tylsyikö machete?

Ekana hommattiin Äiskälle semmoinen yhdistelmä, mp3/CD-vempain, ja kohta perään tarvittiin jälkikasvulle sellainen snadi, sytkärin kokoinen Creativen MuVo NX 128. Motherin laite löytyi rundaamalla paikallisissa Turun liikkeissä, mutta Sällin kohdalla sopivaa ei meinannut millään löytyä. Päädyttiin nettiin.

[Kuva: Creative MuVo NX 128]
Tämän perässä oltiin.

Nettikaupasta ei ollut kokemuksia, niinpä esiintyi lievää skeptisyyttä. Kuinka luotettavaa, mikä hintataso, entä toimitusaika?

Projekti alkoi tietysti kauppojen etsinnällä. Huima apu tähän löytyi, kun yhytin MikroBitti -lehden sivustolta semmoisen mainion palvelun kuin Hintaseuranta. Ja eikun vertailemaan.

Netti osoitti jälleen voimansa ja heikkoutensa. Sivustoja kyllä löytyi, mutta taso oli enemmän kuin kirjava. Ergonomia oli usein perin puutteellista, esim. tuotekuvat joko näkyivät tai sitten ei tai evästeet (cookies) toimivat puutteellisesti. Takuutietoja piti toisinaan ihan oikeasti etsiä ja hintoihin oli haudattu kojootteja. Paljon turhaa puuhaa, joka ei kuuluisi loppukäyttäjälle.

Parin päivän kahlailun ja pähkäämisen tuloksena syntyi selvä rajaus: liikkeen on oltava kotimainen. Toimitus on nopeampi ja mahdolliset takuu- ja muut hässäkät on helpompi selvittää.

Jätä kommentti