Nostalgiatrippi — kaikki Beatlesin vinyylit kuuntelussa

With the Beatles [1963]
[Beatles: With the Beatles | front cover]

Beatles: With the Beatles

Motown-vaikutteet tunkevat läpi ja seurauksena on muutamia vaikuttavia hetkiä. Mutta Beatlemania oli jo sylissä ja biisejä piti väsäillä rundeilla hotellihuoneissa. Lähes puolet on edelleen lainakamaa ja seuraukset kuuluvat muutenkin.

Aikoinaan diggailin albumin soul-fiilksiä ja monipuolisuutta. Enää en niinkään, epätasaisuus ärsyttää. Pari keskinkertaista omaa biisiä ja muutama onneton cover-valinta pudottavat arvosanaa. Kiinalaista kidutusta edustaa Harrisonin B-puolen avaus »Roll Over Beethoven». Chuck Berry on taatusti kieriskellyt.

Mutta onhan kiekolla toki hetkensä. »All My Loving» tietenkin ja Lennon paiskaa todella vakuuttavat tulkinnat Motown-klassikoista. John olikin johtava vokalisti aina Revolveriin asti, Paulilta ei löytynyt oikein särmää sitä ennen kuin satunnaisesti, IMO. Diggailen myös äijän saman- eli soulhenkistä stygeä »All I’ve Got to Do» ja jopa Georgen ensimmäistä julkaistua laulua »Don’t Bother Me». Kunpa vain pari biisiä olisi vaihdettu sinkkuhitteihin »From Me to You» ja »She Loves You».

Soundit ovat jo aika hienoja ja Ringo takoo fiksuja, tukevia taustoja. Soul, man!

Jätä kommentti