Nostalgiatrippi — kaikki Beatlesin vinyylit kuuntelussa

Revolver [1966]
[Beatles: Revolver | front cover]

Beatles: Revolver

Tämän myötä hypättiin kerralla kuusi metriä; uuteen, moderniin aikaan ja asumattomille musiikkimaille.

Pystyn kuvittelemaan aikalaisten harrastajien tyrmistyksen, eihän mitään edes tämän tapaista ollut koskaan tehty. Ja kuvittelemaan joudunkin. Littoisten raukoilla rajoilla kuunneltiin samaan aikaan countri-Helenaa — jos saatiin lupa aukaista radio.

Johtuneeko edellisestä: en ole koskaan oppinut pitämään tästä levystä. Kaikki tässä on, mutta jotain uupuu. Musa on kyllä kaunista, taiturimaista, kokeilevaa, ihmeellistä ja varmaan upeaakin koska sijoituksia all-time äänestyksissä putoilee. Mutta ehkä se on lämpö ja fiilis joka puuttuu. Kaikki on kovin kliinistä, ei synny samaistumista mihinkään. Ei vaan putoo. Ei edes Top-100 listalleni, ehh. [EDIT: myöhemmin kyllä, hah]

Lennonin »I’m Only Sleeping» toimii täpöllä, mutta toisaalta löytyy myös Paulin kaikkien aikojen yliarvostetuin balladi »Here, There and Everywhere». Ja kakun hapankermaksi löytyy kummallisia biisejä ja omituista sekoilua. Mikä johtaakin perussyndroomaan. Kun lättylistallani levyt ovatten arvotetut tähdityksellä 1-5, niin pitäisikö antaa yleisesti ***** mestariteoksesta vai *** kun en juurikaan kuuntelua siedä?

Mitkätahansatiet, vuosi 1966 ei ainakaan minun pienessä maailmassani ollut likikään tämän musan näköinen. :roll:

Jätä kommentti