Nostalgiatrippi — kaikki Beatlesin vinyylit kuuntelussa

Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band [1967]
[Beatles: Sgt. Pepper's | front cover]

Beatles: Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band

No niin, kaikkien aikojen kuuluisin mestariteos. Mutta kyllä tämä on kovin yliarvostettu tai ehkä aika on sittenkin tasoa nakerrellut. Moniko haluaa oikeasti kuunnella biisiä »Good Morning, Good Morning»? Entä Benefittiä? »Lovely Rita»? Come on!

Parhaat palat tulevat kättelyssä ja finaalissa. Paul vakuuttaa nimibiisissä ja Ringon »With a Little Help from My Friends» saa edelleenkin melkein heittämään porun tuoppiin. »A Day in the Life» on ultrahieno lopetus ja »She’s Leaving Homessa» hivelevät stemmat, mutta välissä on silti liikaa turhaa tavaraa.

Parasta onkin Ringon fiksu kapulointi kautta linjan. Pienillä, simppeleillä filleillä ja breikeillä maksimitehot. Kansikin on edelleen hieno ja mukava on sanoituksiakin tavailla. Mutta ollaankos vähän turhan otsa rypyssä, vai kentieskö piilisi sama dilemma kuin vaikka Pinkkarien Dark Side of the Moonissa: liian tuttu, ei voi kuunnella kuin 3-5 vuoden välein?

Tarttenis varmaan joskus vielä leikata ne mukana tulleen Pepper-arkin varusteet erilleen… mutta mennäänpäs seuraavaan… :P

Jätä kommentti