Nostalgiatrippi — kaikki Beatlesin vinyylit kuuntelussa

Magical Mystery Tour [1967]
[Beatles: Magical Mystery Tour | front cover]

Beatles: Magical Mystery Tour

…joka on ainakin melkein yhtä hyvä kuin »Pepper» ja jossa on sitä paitsi mukana värillinen 24-sivuinen Magical Mystery Tour -lehdykkä. Musakin on mukavan ja pakottoman tuntuista poppista, ilman mitään elkeitä. Mutta johan muudan Välikausitakki lauloi mutta onko siinä sanoma?

On ja ei. »Hello Goodbye» on mielestäni kaikenkattava, kuten myös »Baby You’re a Rich Man» ja »All You Need Is Love». Ja kun lisätään mukaan vielä mestariteokset »Penny Lane» ja »Strawberry Fields Forever», niin mitä voimme todeta? Ainakin sen, että kyseessä on the Beatlesin upein levypuolisko. Ja ehkä myös sen, että tätä aliarvostettua levyä ei nähdä missään all-time listoilla, koskaan, ikuna, milloinkaan.

Juu, kyseessähän ei ole virallinen julkaisu, vaan Ameriikan levy-yhtiöheebojen kasaus. Mutta silti.

The Beatles aka White Double [1968]
[Beatles: White Double | front cover]

Beatles: White Double

Aarrearkku. Tupla-arkku. Rosoinen ja angstinen, omituinen ja yllättävä. Kestää kuuntelua aina vaan, vrt Pepper. Melkoisen aliarvostettukin.

Voisi kevyesti vaahdota pari sivua, mutta olkoon. Diggailen kovasti vaikkapa »Bungalow Billin» hullua tarinaa ja tempovaihdoksia, hyväntuulista »Ob-La-Diita» ja »Revolutionia» tietenkin. Ja niitä muitakin. Kyllä tässä pätee korni räsymattovertaus: sinänsä kaunis valkoinen raita ei näyttäisi miltään ilman niitä muita.

Valkoinen kansi on pelkistetyn hieno ja mukana tulevasta (6x levyn kokoisesta) lakanasta voi silmäillä sanoituksia ja toiselta puolelta merkillistä kuvamontaasia. Jee, taidetta koteihin.

Jätä kommentti