Are you sure? All the files will be deleted – Part II

Hommasin viimein softan jolla voipi ryhtyä kaivelemaan tuhottua osiota. Vaara ohi. Mutta kuinka hupaa onkaan kuuden (6) gigan kaivelu.

Kuinka tähän ylipäätään jouduttiin in the first place, selviää aiemmasta vaikerruksesta: Are you sure? All the files will be deleted!

Aluksi oli perin ilahduttavaa havaita että lähes kaikki data on palautettavissa. Hymy kuitenkin hyytyi, kun alkoi valjeta kuinka PALJON siellä kuuden gigan osiolla tavaraa on. HTML-filuja n. 5000 kpl. Txt-tiedostoja sellaiset 120.000 [sic]. Ja fotoja + graffaa samaan tapaan. Huoh.

Edessä on siis datatekninen Iisakin kirkko. Käyttämäni pelastusohjelma Recover My Files nimeää kaivetut tiedostot tähän tapaan: recovered file 001, recovered file 002, etc. Nuo kaikki tiedostot on sitten pakko käydä yksitellen lävitse, ja sen jälkeen päättää kunkin kohdalla palautetaanko vai ei, ja lopuksi uudelleennimetä jokainen erikseen.

Ja lisäkivaa: proggis ei pysty tunnistamaan enää alkuperäisiä kansiorakenteita! Ne kaikki ziljoona hakemistoa on siis rakennettava uudestaan ja siirrettävä sinne nuo tiedostot käsipelillä…

Jätä kommentti