Kansan vainoa

Niin kuin hyvin tiedetään, säilöytyy joihinkin biiseihin fiilareita, tyyppejä ja tapahtumia.

Äsken tuli ratijosta (Sävelradio, taajuudella 102,4) Tapani Kansan hyvin, hyvin nerokas rallatus »Äidin pikku poika». Vuodelta 1977. Prkl, tämä styge vainoaa minua ikuisesti!

En tietenkään tunnusta koskaan ikuna milloinkaan moista tekelettä vapaaehtoisesti kuunnelleeni. Mutta olin noihin aikoihin intissä ja varmaankin intelligentsit hesalaiset tupaseuralaiseni ovat jolkutusta veivanneet. Ruusunen! Karasti! Fock! Munat pöydälle… :-)

Meinaan, samoihin aikoihin tuli päällystön taholta kevyttä tylytystä. En enää muista miksi, mutta arvatenkin olin taas avannut rivissä sopimattomasti turpani ja komppanian vääpelin puheille tieni vei. Tämä symppis esi(nahka)mies tunnettiin varsin sattuvasti lemppiksellä »Viddu-Mikkonen».

Ohjelmassa sattui olemaan seuraavana päivänä suunnistusta, ja Viddu-Mikkosella välkähti. Illan tullen, sanoi hän, muiden mennessä pehkuihin alikersantti Leppänen ottaapi kartan ja kompassin ja käypi asettelemassa ne rastit sinne maastoon. Yöllä, santana!

Jätä kommentti