Lättyjä hiplaamassa

Tässä jutussa seuraavat albumit:

  • The Streets: Kestääkö siivet
  • Locomotiv GT: Locomotiv GT
  • Mungo Jerry: Mungo Jerry
  • Mungo Jerry: You Don’t Have to Be in the Army
  • Big Country: The CrossinG
  • Hello: Keep Us Off the Streets
  • Bob Dylan: Saved
  • John Lennon: John Lennon/Plastic Ono Band
  • Juice ja Mikko: Juice ja Mikko
  • The Rolling Stones: The Rolling Stones

Tuurikauppaahan se on vinyylikeräily. Varsinkin jos ei kuulu niihin kapoisiin sisäpiireihin jotka pistävät kättelyssä lihoiksi parhaat päältä. Mutta aina välillä napsahtaa kohtuu sopivasti.

Niukkabudjettisena hemmona suunnistan aina ensin halpislodjuille. Tarkoittaa, kolme levyä kympillä. Skeidaa suurin osa, ja jos tasoa toisinaan löytyykin on levyssä naarmuja ja fläkei tai kannessa vammoja. Usein molempia. Ja jos kaikki on kondiksessa on kyseessä mainstream-kamaa tyyliin Tina Turnerin 80-luku.

Joukkoon sattuu kuitenkin aina välillä puoliharvinaisuuksia tai -klassikoita ja kyllä ne köyhälle kelpaavat vähän ruttuisinakin; että niin kuin »väliaikaisena» versiona jos ei muuta. Semminkin, kun hyvät yksilöt maksavat tuollaista 20–50 euroa. Hyvin kelpaavatten myös muut kuin originaalipainokset, noin yleisesti ottaen. Kunhan soundit ovat jokseenkin kohdallaan, mitä taas ei useinkaan voi tietää. Mutta kun alkuperäisen, hyväkuntoisen verrokin hinta on 10– tai 20–kertainen, ei kantsi jäädä liikaa ihmeilemään. Lätty soimaan!

Kymmenkunta jäi reppuun tänään ja niistä seuraavassa turinaa.

The Streets: Kestääkö siivet [1980]

The Streets tekaisi vuonna 1980 tämän debyyttinsä Kestääkö siivet. Eikä sitten muuta, bändi levisi. Mutta turkkulaissi tarttee hiukka sympata (no ei, jätetään ne Mäkelän tekeleet sentään veke), ja huudatin kyllä jangsterina levyn hittiä, nimibiisiä siis, useinkin Åbon keskustan kuppiloissa. Mutta, eivät ne siis kestäneet.

Jätä kommentti