Lättyjä hiplaamassa

Locomotiv GT: Locomotiv GT [1974]

Katerpillari? Kyseessä on unkarilaisperäinen (jeh) combo, joka esiintyi Ruisrockissakin vuonna 1974, ennen kenties hieman, ihan, pikkasen kuuluisampia kollegojaan Procol Harumia ja Nazarethia. Juu, olin siellä. Kevyttä lukkarinrakkautta. Ja kevyttä hevi-proge-poppia on GT:n matskukin. Näitä riitti silloin.

Mungo Jerry: Mungo Jerry [1970]
Mungo Jerry: You Don’t Have to Be in the Army [1971]

Mungo Jerry ja kaksikin albumia. Kyllä, juuri se pumppu joka veisasi kesällä 1970 sitä maailmanlaajuista ykköshittiä »In the Summertime».

Kummallista sekameteliä on musansa, jotain folkahtavaa bluesia naivistisella otteella tai emmäätiä. Biisit ovat kehnoja ja Ray Dorset huono laulaja. Yhden hitin ihme. Ostin nämä pois kuleksimasta kun arvelin kenties ei-aivan-heti vastaan kävelevän. Ja »Army»-levyn kansi on kyllä niin karmaiseva, että se pitää pikapuoliin skannata sivustolle. :-)

Big Country: The CrossinG [1983]

Sitten nummille eli vuorossa Skotlannin suuret pojat: Big Country ja ensilevynsä The CrossinG. Tuhersin aikoinaan aika pahasti lähdössä, mutta diggailin jo bändiä kovastikin vuonna 1986. Silloinhan »Look Away» oli jo mahtihitti ja gubbet raijattiin jopa raukoille rajoille — Provinssirockin päälavalle.

Suksee olikin aivan uskomaton ja muistan hyvin kun konsertti tuli yhtäaikaa tellystä ja radiosta. Vahtasin menoa kuulokkeet korvissa ja tippa linssissä. Hienosti kulki livenä etenkin »Chance», joka onkin tämän kiekon parasta antia ja relevantti edelleen. Brzezicki takoo maukkaasti läpi levyn eikä staratuottaja Steve Lillywhite onnistunut onneksi vielä rakentamaan niitä 80-luvun kauhusoundeja.

Loistavaa, ajatonta rockmusaa, jonka energisyys ja melodinen touché riipaisevat edelleenkin. Sääli vidun räbbäreitä. Kiitos Stuart Adamson. RiP.

Hello: Keep Us off the Streets [1976]

Hairahdus camp-osastolle, he. — Monilla musadiggareilla on varmaan jaettavana seuraava kokemus: joskus ammoisina aikoina on tullut kuulluksi biisi, josta muistaa vain osan; jonkin hokeman tai vain yhden rivin. Minua riivasi vuosikaudet kirottu kertsi »baby, I know» tai ehkä »maybe I know». Stygeä veivattiin 1970-luvulla diskoissa ja rohkenin arvella esittäjäksi yhtyettä Hello.

No niin, tänään sitten lätty oli edessäni — kolme euroa. Säästän kaikki ilkeät yksityiskohdat. Todetaan vain, että kyllä se biisi sieltä löytyi ja että yhtyeeellä on varmaankin ollut suuri tulevaisuus Bay City Rollersin lämppärinä. Kiitos, voin nyt kuolla rauhassa.

Jätä kommentti