Vinyylilevyjä käpälöitsemässä

Seuraavia plattoja ihmeillään, enemmän tai varsinkin vähemmän:

  • The Carpenters: The Carpenters
  • Chicago: 19
  • Darts: Dart Attack
  • Garbo: Julma maa
  • Billy Idol: Charmed Life
  • Katri Helena: Paloma Blanca
  • Meat Loaf: Blind Before I Stop
  • Smokie: Bright Lights & Back Alleys
  • Tanita Tikaram: Ancient Heart
  • Paris Conservatoire Orchestra: Tchaikovsky – Symphony No. 5

Olin kyllä pyhästi vannonut, että tämän kuukauden ostot ovatten taputeltu. Myös olin pyöritellyt ajatusta, että alkaisin hiljalleen satsata enämpi laatuun. Kymmenellä eurolla mieluummin yksi loistava levy tai kaksi todella hyvää kuin tusina mahdollisesti keskinkertaista tai jopa kehnoa. Less is more.

Vaan keräilijä se on kumma olento: kun lättylodju eteen osuu voi kaiken toivon heittää. Semmitenkin, kun paikassa olikin ALE, kaikki levyt 1 euro/kpl. Siinä hiki kirpoaa, lupaukset unohtuvat, suunnitelmat muuttuvat. Kutka ylittää kaikki mittasuhteet eikä mistään immuniteetista ole häivääkään. Pitäisi epäilemättä anoa jäsenyyttä Al-Anonissa, ehh.

Anyways, levyihin. Pari havaintoa heti, ennen kuunteluja. Ensinnäkin nippu haiskahtaa pahasti mainstreamilta. Ja toiseksi, vaikka olen rockmusaa kuunnellut ja pikkasen itsekin soittanut aina 1960-luvun lopulta lähtien, löytyy yhäkin »uusia» artisteja ja bändejä. Monia ihan tunnettujakin. Ei ole kiinnostanut, ei osunut kohdalle, on syntynyt väärä käsitys kamasta. Ties mitä. Tästäkin pikku pinosta löytyvätten hemmot Billy Idol ja Meat Loaf, jotka kumpainenkaan eivät juuri kelloja kilkuta. Nimet tuttuja toki, mutta en minä tyypeistä mitään osaisi sanoa.

Odotan siis mielenkiinnolla mitä edessä kun neula laskeutuu…

Jätä kommentti