Vinyylilevyjä käpälöitsemässä

Katri Helena: Paloma Blanca [1975]

Ähh… duoda.

Hyvinsäilynyt-Katri on omassa lajissaan aivan pätevä. Mikäs siinä. Mutta jokin tässä sinivalkoisuuden korkeimman asteen edustajassa on minua aina häirinnyt.

Meinaan, en ole koskaan voinut mitenkään kuvitella madame Kalaojaa vaikkapa laskemassa aamueritteitään. Jonkin Riitta Uosukaisen voin aivan vaivatta, sieluni silmillä nähdä pyykkipoika nenässä kiskaisevan grabbisvarpuset. Mutta ei meidän Katrin. Katri Helenan on siis pakko olla elämää suurempi. Maljam’ kohotam.

Jaa tämä lätty? Kaunista soittoa, kaunista laulua, runsain mitoin kotimaisia lauantaidanssisoittajia. Äiskäni ehkä innostuu, kunhan saan jutun nauhoitetuksi. Mutta kyllä se Abban »S.O.S.» olisi ihan oikeasti saanut jäädä kajoamatta, paitsi esimerkkinä. Version kuultuaan helposti oivaltaa kuinka hienoja parhaat Abba-biisit ovat, ja turha yrittää kotona.

Meat Loaf: Blind Before I Stop [1986]

Sitten nivaskan toinen älppy jonka tekijästä en mitään tiedä.

Soundit ovat aiwan uskomattoman stadionit. Meat Loaf on varmaan ollut hyvä lämppäri vaikka Bon Joville. Paha kyllä, äijä jääkin sitten tylysti yltiöpäisten skitta- ym. vallitusten alle. Sitäkin ikävämpi, kun joissakin kohdissa olen kuulevinani aika toimivaa vokalisointia. Tyyppi tuntuisi kuulostavan paikoin aivan Billy Joelilta tämän pikkuhitillä »Matter of Trust». Samalta vuodeltakin ovat; kumpi kopsasi?

Biisit ovat kyllä enimmäkseen riffitöntä ja kasvotonta paalujunttaa. Ehkä tämmöistä on at the time hyvinkin luukutettu kybällä kaikissa peräkorotetuissa corolloissa ympäri maa(ilma)n?

Mutta mutta. Unohdetaanpa tämä. Äijässä on ainesta — pitänee alkaa kaivella aiempaa uraa. Sanoinhan, että kaikenlaista on tullut missattua!

Smokie: Bright Lights & Back Alleys [1977]

Että tämmöistä sitten tehtailtiin kuuluna punkkivuonna. Voi voi.

Kaunista soittoa ja kaun… no niin. Kivasti esitettyä tusinapoppia, kenties aikansa karvanoppakamaa. Kaksi biisiä toimii, puoliskojen avaukset. »It’s Your Life» soi nykyäänkin ratijossa, ansaitusti. Wanha the Searchers(?) -hitti »Needles and Pins» kulkee sekin ok, vaikka onkin suora kopio. (no juuri siksi [lat.huom.])

Mutta mihin tätä tarvitaan? Ikävä vieras ei karkotu, mukava vieras ei viihdyty.

Jätä kommentti