Likaiset legendat eli Kehä Kolmosen junttiruletti

Ja pannaanpas vielä asetelma toisin päin. Jos Iso, Paha Punapaita jostain löytyisi ja semmoinen olisi käynyt heittämässä »topot», siis kiskaissut jonkun Lukko-junnun laakista unten maille, niin voi pääkaupungin punaista riemua! Näen vaivatta silmissäni kaikki ne Iltiksen otsikot ja Penaltyn lausunnot. »Tämä on miesten peli!», »Junnu sai mitä kerjäsi», »Ei pitäisi mennä saunaan jos ei kestä löylyä». Mutta nyte onkin tippa linssissä ja itkuvirttä piisaa. Että punapaita otti lukua, suorilta jaloilta. Eihän sellaista VOI tapahtua. Eihän? Eihän?

Tänään myös SM-liiga näytti hampaattomuutensa. Lisää pelikieltoja ei jälkikäteen herunut punaisille halonhakkajille, ei yhtä ainutta. Matikaisesta puhumattakaan. Ainoa »sanktio» oli naurettava sakko 8.000 euroa. Sanoma on siis selvä: turpiin voi vetää surutta ja vastustajaa teloa miten tahtoo. Kaikki keinot ovat sallittuja.

Deja vu all over again. Mutta yksi ei muutu. Juntti on juntti vaikka sen Tabacissa kierittelisi ja kultakäädyillä, Rolexeilla ja Armanilla kuorruttaisi. Ja nyt toivon enemmän kuin koskaan, että punainen laulu on lyhyt. Jääkiekon vuoksi.

Jätä kommentti