Tsekki-Suomi – katkera futistrilleri

Viime lauantaina tarjoiltiin aikas huima futismatsi kun Suami käväisi Tshekin vieraana MM-karsinnoissa.

Yhtä outoa ottelua ei taida historiasta löytyä, ainakaan Suomi-näkökulmasta. Ja vaikka wanha ei enää jaksa pahemmin intoilla ja valittaa ja panostaa nykysporttiin, niin aika karvas kalkki tuli kiskaistua. Dammit.

Kelaillaanpas pikkasen. Suomi pelasi vieraissa ja vastassa oli huomattava jalkapallon suurmaa. Tsekki oli viimeisimmässä FIFA:n rankingissa sijalla neljä, edellään vain Brasilia (1.), Ranska ja Argentiina. Suomi löytyi sijalta 36.

Tsekillä riitti joukkueidensa vakiokokoonpanoissa ympäri maailmaa olevia staroja, läjäpäissä. Suomi sai jalkeille muutaman jo himmenemässä olevan ontuvan otavan. Ja Tsekillä tietenkin on pitkä ja ansiokas kulttuuri, Suomella ei. Mutta ottelu ei kuitenkaan päättynyt 100–0. Ei ollenkaan!

Suomi iski Tsekin verkkoon aika käsittämättömät kolme kassia ja nousi kaiken lisäksi kahden maalin takaa tasoihin. Kolme maalia riittää normaalisti ainakin tasuriin, mutta nyt ei, sillä ihan yhtä tolkuttomasti Suomi sortui lahjoittamaan kolme halpaa. Pakisto katseli kassit Kopteffin ja Hyypiän johdolla ja mv. Jääskeläistä myöten hyvin, hyvin läheltä.

Tsekkikin onnistui tupeksimaan Johanssonin läpi (3–3), ja ilman lahjoja matsi olisi päättynyt 1–2! Mutta ei, tädillä ei ole munia, edelleenkään.

Jätä kommentti