Lättyostoksilla

Hassusti kävi hamsterin taas. Erehdyin kirppikselle ja kutka kehitteleiksi tylylle tasolle. Valmis.

Albumiosastolla ei juuri helmiä ollut sialle tarjolla, mutta muutama sinkkulöytö vetäisi keikan plussalle. Kuriositeetteja, tokihan. En singlejä vakavasti keräile ja niiden soittaminenhan on perin koettelevaa. Mutta hybriksen hilautuessa kestämättömäksi tarttee jotain repusta lähtiessä löytyä. Eix vaa?

Otetaas älpyt ensteksi. Ja iisimmästä päästä.

Mamba ei kuulu suosikkeihini. Debyyttilevyn hankin aikoinaan ja hitit tietty tunnen. Niinpä tämä Lauantai-ilta vuodelta 1986 on jokseenkin pakkopullaa. Jonkinlaista keskarijazzia veivaillaan, mutta kaihoillaan enämpi suomi-tangon perään. Elwoodin särmä ja syvyys uupuu ja tarinoiden banaliteetit ärtsivät. Mutta »Älä jätä minua» on tietenkin jo kansanperinnettä ja myös syy miksi lätyn ostin.

Entäs sitten Huipulla 2 vuodelta 1972. No, mitäpä tästä. Hittibiisien suomi-kääntelyitä enemmän tai varsinkin vähemmän onnistuneina. Näitä rip-off -kokoelmiahan tehtailtiin silloin(kin) ehtimiseen. Danny ja Kirka vetivät kuitenkin vielä tuohon aikaan mallikelpoisesti, niinpä camp-(i)koniksi ajautuukin rokkivaari Frederik D. Kansa, jonka versuuni Nilssonin ikiklassikosta »Without You» on… no niin.

Hankinnan perusteluiksi löytyy silti kaksi upeuskiskaisua: Hortto Kaalon angstisen tunnelmoiva »Ei kenenkään lähimmäinen» ja äskettäin edesmenneen Mimmi Mustakallion hienolla tekstillä (Jukka Virtanen) varustettu Cher-laina »Varkaat ja kulkurit». Juu, Mimmi (21.1.1945 – 2.9.2002) oli sen näyttelijä-Mintun äiskä.

Jätä kommentti