Another meilipäivä

Jahas, yxi wähä päivä taas katoomassa. Kuinka yllättävää, että se jälleen hupeni lähinnä Daisyni ruutua vahdatessa. Kaksi loppuelämän projektia, sivusto ja blogi. Mitäpä muuta ehtisi, ehh. Get a life?

Vastailin meileihin parisen tuntia. Aika intresantti ilmiö tämä sähköpostien pituus. Jotkut kirjoittavat turkasen laajoja esseitä ja monesti huolitellulla kielellä (hyvä!). Yhä useammat tyytyvät kuitenkin vetäisemään muutaman rivin kommentteja eikä ylöspanollakaan niin väliä. Nah. Ja ihan kirotun ikävä rutto on varsinkin tämä — koko ajan leviävä — virkkeiden aloittaminen PIENELLÄ alkukirjaimella. Auts. Kielilover saa näpylöit. :-p

Rivien välejäkin on toisinaan ihan hauska tulkitsioida. Eräs, kaveripiiriin etäisesti luettava heebo, naputtelee molempia yllä mainittuja versioita. Useinkin tuloksena on vain jokunen tyly rivi, ilman mitään tervehdyksiä, kevennyksiä tai havaittavaa huumoria. Toisinaan taas ruudulle putkahtaa ihan oikea kirjoitus; punnitun tuntuista tekstiä ja näkemyksiäkin. Jälkimmäisten tulosten pohjana arvaan olevan n. 1,5 promillea.

Samantapainen hemmo riehuu eräällä postituslistalla. Tyyppi saattaa pysyä mykkänä useita viikkoja, kunnes yhtäkkiä ryntää estradille ja alkaa syytää ”vastauksia” viattomille listalaisille. Pyrkimyksensä on varmaankin saattaa koko maailman tiedoksi huoliteltua, semi-sivistynyttä henkilöihin(kin) käyvää vidduilua, ja osoittaa täten huomattavaa henkistä ylivoimaa. Yritys kaatuu useimmiten peruskoulutason lauseenmuodostukseen ja sekaviin ilmaisuihin jotka vilisevät kirjoitusvirheitä.

Häirikön viesteissä lähetysaika on tyypillisesti 03.22.

Jätä kommentti