And so we don't want no Moore?

Ei kai sit. Ymmärrettäväst, vissi?

N iinkos näky ni JiiBeen tämä viiko kallupis urella ketkä ova Moores lukenu. Vaik nämä JukeBlogin kyselyt ny ovakki pualiks hupamiälissi, ja niim muaro kepjäst otettavi, ja kalluppi o vast puales välis, ni siltiki mää hiukka hämmästele. Pualet ei ol lukenu ensmäistkä…

[kansi] Suurki vahinkko?

Voi ol. Jos mult mittä kysytä (eikä tääl muitka ny näy), ni Michael Mooren opukset tarttis pan vakilujettavaks jo peruskouluihi. Ainaski nämä kaks tärkkeint: Tyhmät valkoiset miehet ja Mikä maa, mikä planeetta? Toi eka [Stupid White Men] ilmestys 2001, ja toka [Dude, Where’s My Country?] 2003. Kummakki suomennettu 2003.

Ai miks varte, tarttis lukke?

Moore ossa nois kirjoisas selittä — viksust ja hauskast — et mikä ihmissi ja mailma täl hetkel vaiva. Sen voi tiivistä kahte sana: globaali kapitalismi. Alaviitteet ova tiätyst ahneus, itsekkyys ja typeryys. Ja hänel o totkai valkose jenkin näkökulma, mut mikäs sem paremp. Olla suara sylttytehtal.

Mää en Kauhajoen kauhistuksist meina naputel tätä postaust enemppä; kaik o jo tuhannest ylisanottu. Mut tahron ajatel, et Mooren funderamissi lukemal vois paljo ymmärttä siit mikä vikan o, [kansi] Suameski, tai varsinki. Ja alotta muuttamise [kuv.]. — Nykyne hulluusha o moneltappa jenkeist peräsi ja hee sitä hualel vaaliva erelleski. Heil o siäl menos semne kahreksa vuare pimjä putki, iha McCarthy-aikoje tappa, et sitä tulla viäl ihmettelemä. Ja Suami o Little-Jenkkilä, ollu jo kauva. Kaik hyvä tule Länne katinkultasannoilt, ja see kaik kopsata yksyhte, laput silmil. Sunkka turha, jälkki ruppe näkymä.

Jos tahto assioit muutta, ensiks tartte huamat et joku o vinos. Mooren pläjäyksi lukemal ruppeva suamut puttoma öökonist. Voi huamat, etei hianoint elämäs ol mani, mukamenestymine, fitti podi taik Idiolssi. Mut simmoste perässe nykyjä ulvota, ja muutost ei tul oikeistomulkeroit äänestämäl. See o myrkkypilleri, ja Moore vois autta huamama.

Vai olenk mää kokonas vääräs? Lisäk tiato tuska? Tulek lissä näit kauhajokivarttihullui, jos tosisas ymmärretä mikä Suames(ki) om päite helvetti?

6 kommenttia artikkeliin ”And so we don't want no Moore?”

 1. Täss olis nyv vaik kuink paljo kommentoitavaa, mutt jäin koukkuun tohon viimeiseen. Eiks see sielt Israelin tienoilt se rauhan ja anteeksiantamisen sanoma lähteny liikkeelle erään Jeesuksen opettamana?

  Lähtikse oppi ja jätti maan, ja nyt Cartney vie sitä takasi.

  Puhut just nappiin PERHEESTÄ, siellä perusta ja sokkeli luodaan.

 2. Aika terävä huomio taaskin, utukka! Juuri noinhan se on. Mikä ironia, ja tuskin aukenee äärihepuille…

  Perhe. Ja yhteisö. Kaksi perusyksikköä. Jos ihminen noihin kuuluu (ja yhteisöllä on arvot kunnossa) ja häntä hieman rakastetaan ja annetaan huomio ja hyväksyntä, niin ei synny suuremmin tarvetta vihata. Elämä maistuu itsestään ja itsessään.

  Arvon pääministerimme on nyt kuulemma rynnännyt hokemaan jostain »yhteisöllisyyden tarpeesta». Nou shiit? Tämä sama hyypiökö, joka koko vallassa olonsa ajan on tehnyt kaikkensa juuri sen tuhoamiseksi. Varakas ja hyväosainen, sanoisinko bold and beautiful, saanut lisää niin paljon kuin vain laillisesti on lastaamaan kyetty. Köyhiä kyykytetty kuin ei koskaan.

  Mutta tämmöiset… krhm, jeesustelijat ja säälittävät oikeistohyppokraatit meitä nykyisin pyörittävät. Pelastukoon ken voi. :sad:

 3. No mää ole Mooreni lukenu – ja tykänny. Ja lykkäsi Pojall kans mukka, seeki tykkäs. Ett semmosist 20 v. klopeistki voi tull fiksui, ku o hyvä Äitee *krhmmmh*. Ei vaiska, mä vaa tarkota, ett kyll jotku asia kotto lähte. Mutt mä olenki nii omituine. On Poikaki, tän päivä Suames. Onneks se onki opiskelemass siäll mis o, ku siäll ei oo kaikill muilka kaikk iha himass ,D

  Vois nakutell enempiki, mutt ny ei pysty. Pistä olkapää hantti, tsorgen…

 4. Juu, sää sanosikki jossai kommentis et Moorei o luvettu ja iha perhhen voimal. Jessi.

  Voi ol vähä liiottelu (ainaski jonku miälest), mut jos mult kysytä, ni Moore kuulu kyl yleissivistykse. Tänä päivän ei moni ossa (taik halu) jutel oikkeist ja tärkkiöist assioit, eikä varsinkas hauskast. Meinaan vaa, et jokku plarava jottai Tammist taik Sarasvuat… uhhuh.

  Sum plokijutuistas huama hyvi et välit Poikas kans ova kunnos. Siit tartte nostel kotsa! Kasvattamine ja vanhempan olo ei ol mikkä piis ov keik, see o helkuti vaativa jopi. Kantsi kyl ol ylppiä et o onnistunu. Ko kattele misä jorpakos nykyjäs lojuta, noi yleisest, ni jokane hyvä iskä ja äiskä o tosi arvosas. :cool:

  Olkkapää, uups. Ei taira asperiini autta?

 5. Aspiriini? Mitä see o? Jottai juatava? Morkku tähä tarttis, koivekki o kippiät…

  Ni, emmä Poikka oikkiastas kasvattanu oo koska. Se o vaa roikkunu mun mukan joka paikas, piänest asti. Ollu mukan reissuil ja kokouksis, ku ei ollu välill muut vaihtoehto. Kai se siin o huamannu jottai. Ett just tervehritä ja kiitetä, ett aviteta toissi jos on tarvis ja semmottos. Ja ett vanhemma ihmise (siis ei ME tiäteskä) tiättäki jottai. Ei se sen kummemppa ol. Kai. Mää ny ainaka mikkä hyvä esimerkki ol missä – hei jos se onki siit, en se EI ol nourattanu esimerkki =O

 6. Heh, jaa et »käänteiskasvatust»… :smile:

  Ei vainenkas, toi onki juur sitä parast. Mää ole tainnu JiiBeeski par kertta jo sanno, täst minkä kuulin rarios joskus kauva sit. Joltai keski-ikäselt äijält sillo ureltti, et mitä hän mahta muista omast ukostas. »Sen ko me kerra istutti onkel. Ei juteltu mittä, oltti vaa. Sem mää enite muistan.»

  Ja esimerkki, tiätyst. Tämä lauzy uussana »mallioppimine». Hyväs ja pahas.

  Mut kuuluisik kasvatus enemäkses olkki lainausmerkeis, »kasvatus»? Ko see ei ol mittä minkä vois sanakirjast katto ja oppi.

Jätä kommentti