And so we don't want no Moore?

Viisaita ajatuksia — jopa Suomessa

Suames o palikat sekasi, mut joillai o viäl tolkku säilyny. Yks heist o Itsenäisyyspuolueen puheenjohtaja Antti Pesonen. Hän kirjottele postituslistallas ussestki järkevi. Tänäpä jutun nimi ol »Rakenteellinen väkivalta johtaa avoimeen väkivaltaan». Siin hän sano esmeks et:

Rakenteellista väkivaltaa on esimerkiksi miljoonien ansaitseminen toisten kustannuksella — samalla voidaan hyväksyttävästi antaa lähtöpassit tuhansille työntekijöille. Ympäristöä tuhoavaa yritystä johtavat ihmiset ovat rakenteellisesti väkivaltaisia. Ahneuden hyväksyminen sekä köyhien ja syrjäytyneiden syyttäminen omasta tilastaan ovat väkivaltaisia eli toisille haittaa tuovia tapoja ajatella.

Tietyssä pisteessä rakenteellinen väkivalta johtaa avoimeen väkivaltaan. Joku ei jaksa enää ja lyö takaisin, alkaa käyttää avointa väkivaltaa.

[korostukset, mää]

Kuulostak tutult. Tämmöst o tiätyst tapahtunu ain, mut viimise 20 vuare aikan olla pompattu iha omi sfääreissi, ja varsitenki 2000-luvul. Ameriikan ihmekären johrattaman.

Pesonen kans naputtel, kui ollakka, vaa kolme (3) päivää sit stoorin nimeltäs Peruspalvelut huolettavat vallanpitäjiä vain vaalipuheissa. Siin hän sano muun muas tämmössi:

Nykyisten valtapuolueiden politiikka vie kohti peruspalvelujen yksityistämistä ja samalla yhä suurempaa eriarvoisuutta. Tästä kertovat niin kuntaliitospyrkimykset kuin sosiaali- ja terveysministeri Hyssälän puheet sairaalahotelleista.

On surkuhupaisaa, että samaan aikaan kun maailmalla on kiinnostusta pohjoismaista hyvinvointimallia kohtaan, meillä ajetaan sitä alas ja kopioidaan sortumassa olevaa amerikkalaista mallia.

[kursivointti, taas mää]

Orotan kans mitä muudan toine viksu sano näist lopunajoist. Hän o Poikkinainen, kene ploki tartte ehrottomast suasitel. Hän juttele siäl siistist isoistki assioist, toissinas satirisest. Nauru maitta, parkku pääse.

6 kommenttia artikkeliin ”And so we don't want no Moore?”

 1. Täss olis nyv vaik kuink paljo kommentoitavaa, mutt jäin koukkuun tohon viimeiseen. Eiks see sielt Israelin tienoilt se rauhan ja anteeksiantamisen sanoma lähteny liikkeelle erään Jeesuksen opettamana?

  Lähtikse oppi ja jätti maan, ja nyt Cartney vie sitä takasi.

  Puhut just nappiin PERHEESTÄ, siellä perusta ja sokkeli luodaan.

 2. Aika terävä huomio taaskin, utukka! Juuri noinhan se on. Mikä ironia, ja tuskin aukenee äärihepuille…

  Perhe. Ja yhteisö. Kaksi perusyksikköä. Jos ihminen noihin kuuluu (ja yhteisöllä on arvot kunnossa) ja häntä hieman rakastetaan ja annetaan huomio ja hyväksyntä, niin ei synny suuremmin tarvetta vihata. Elämä maistuu itsestään ja itsessään.

  Arvon pääministerimme on nyt kuulemma rynnännyt hokemaan jostain »yhteisöllisyyden tarpeesta». Nou shiit? Tämä sama hyypiökö, joka koko vallassa olonsa ajan on tehnyt kaikkensa juuri sen tuhoamiseksi. Varakas ja hyväosainen, sanoisinko bold and beautiful, saanut lisää niin paljon kuin vain laillisesti on lastaamaan kyetty. Köyhiä kyykytetty kuin ei koskaan.

  Mutta tämmöiset… krhm, jeesustelijat ja säälittävät oikeistohyppokraatit meitä nykyisin pyörittävät. Pelastukoon ken voi. :sad:

 3. No mää ole Mooreni lukenu – ja tykänny. Ja lykkäsi Pojall kans mukka, seeki tykkäs. Ett semmosist 20 v. klopeistki voi tull fiksui, ku o hyvä Äitee *krhmmmh*. Ei vaiska, mä vaa tarkota, ett kyll jotku asia kotto lähte. Mutt mä olenki nii omituine. On Poikaki, tän päivä Suames. Onneks se onki opiskelemass siäll mis o, ku siäll ei oo kaikill muilka kaikk iha himass ,D

  Vois nakutell enempiki, mutt ny ei pysty. Pistä olkapää hantti, tsorgen…

 4. Juu, sää sanosikki jossai kommentis et Moorei o luvettu ja iha perhhen voimal. Jessi.

  Voi ol vähä liiottelu (ainaski jonku miälest), mut jos mult kysytä, ni Moore kuulu kyl yleissivistykse. Tänä päivän ei moni ossa (taik halu) jutel oikkeist ja tärkkiöist assioit, eikä varsinkas hauskast. Meinaan vaa, et jokku plarava jottai Tammist taik Sarasvuat… uhhuh.

  Sum plokijutuistas huama hyvi et välit Poikas kans ova kunnos. Siit tartte nostel kotsa! Kasvattamine ja vanhempan olo ei ol mikkä piis ov keik, see o helkuti vaativa jopi. Kantsi kyl ol ylppiä et o onnistunu. Ko kattele misä jorpakos nykyjäs lojuta, noi yleisest, ni jokane hyvä iskä ja äiskä o tosi arvosas. :cool:

  Olkkapää, uups. Ei taira asperiini autta?

 5. Aspiriini? Mitä see o? Jottai juatava? Morkku tähä tarttis, koivekki o kippiät…

  Ni, emmä Poikka oikkiastas kasvattanu oo koska. Se o vaa roikkunu mun mukan joka paikas, piänest asti. Ollu mukan reissuil ja kokouksis, ku ei ollu välill muut vaihtoehto. Kai se siin o huamannu jottai. Ett just tervehritä ja kiitetä, ett aviteta toissi jos on tarvis ja semmottos. Ja ett vanhemma ihmise (siis ei ME tiäteskä) tiättäki jottai. Ei se sen kummemppa ol. Kai. Mää ny ainaka mikkä hyvä esimerkki ol missä – hei jos se onki siit, en se EI ol nourattanu esimerkki =O

 6. Heh, jaa et »käänteiskasvatust»… :smile:

  Ei vainenkas, toi onki juur sitä parast. Mää ole tainnu JiiBeeski par kertta jo sanno, täst minkä kuulin rarios joskus kauva sit. Joltai keski-ikäselt äijält sillo ureltti, et mitä hän mahta muista omast ukostas. »Sen ko me kerra istutti onkel. Ei juteltu mittä, oltti vaa. Sem mää enite muistan.»

  Ja esimerkki, tiätyst. Tämä lauzy uussana »mallioppimine». Hyväs ja pahas.

  Mut kuuluisik kasvatus enemäkses olkki lainausmerkeis, »kasvatus»? Ko see ei ol mittä minkä vois sanakirjast katto ja oppi.

Jätä kommentti