And so we don't want no Moore?

Mää itte eli turpa rullalla

Tämmöne Uittamon sinkku ei tiätyst iha kauhiast ol tekemisis perheitte ja nuarte kans. Luvin täsä vuarokaure aikan pikkase keskustelupalstoi, ja pakko myänttä pääsin hämmästymä. Assiat Isänmaas taitava ol tosi pahast päi berssiit. Iso osa nuaremmist, sanota vaik 5–25 vuat, eivä vissi enä ossa eres tervehti [sic!]. Ei siis välitet sanno »Moi» taik »Päivää» taik »Hei sit!». Voi tunttu piänelt, mut kylsse skaikreipperki sokkelist aloteta. Ja kui helvatis tämmösse o jouruttu?

Olsiskos siltappa, et 80-luvu pualevälin juppihullutuksis, 20 vuat takaperi, tapahtus jotta perustava. Onk meil ny yks sukupolvi vanhemppi, jokka eivä perusarvoist mittä enä tiärä (taik piitta), ja heijä muksus viäl vähemmä. Eikä kasvatuksest varsitenka. Kuulemma päiväkoreis jokku vanhemmat jo ihmettelevä, ko siäl ei sit näit assioi opetetka. Etei se heil vanhemmil kuulu! Ei jumangavit. Eik tämmönenkä enä ol selvä: koton KASVATETA, koulus OPETETA. :roll:

Jos noi pahast lojuta männikös, ni kyl o pitkä tiä enneko Suami o tolpillas takas.

Voi ol etei yks Moore pal Suame aut. Mut jolsei tahrot lissä eilissi, ni häne opuksiis tutustumine voisis hyäryttä. Vois vaik oppi näkemä, sitä kaut tekemäänki. Oikkioi assioit.

# EDIT 25.9. klo 20:42

Pakko vähä lisät. Iltiste Kauhava-mässämine vääntä vattast, oikkiast. Siäl ei ainaska tahrot oppi yhtä mittä — mani tooks, santana. Mut kuka ymmärttä et YLEki sekko samal tappa. Tänäpä aamupäiväl heijä uutisis, niis iha tavallisis, selitetti ilma mittä varotuksi iha tarkast, et miltappa se ampumine tapahtus. Jumalavit! Eik ol mittä raja millä? :evil:

# Post skriptumi

Annoin sen verta peräks et kuuntelin yhre poliisin tiarotustilaisuure. Ko tul neti tarkkailust kyse, ni hee sanosiva, et »Me emme voi käyttää hakusanoja. Meidän on tunnettava se polku.» Ei ol torellist! Kuka istu pihal ny? Et hee eivä muka saa kuukletta »shooting video» tjsp? Täsä meijä nii hianos tiatoyhteiskunnas?

McCartney haluaa tuoda konsertillaan rauhaa ja rakkautta Lähi-itään

Musiikkilegenda Paul McCartney on saapunut Israeliin, jossa hänen on määrä esiintyä ensimmäistä kertaa torstaina. Ex-Beatlen esiintyminen Israelissa on herättänyt vastustusta ääri-islamilaisissa tahoissa. Tel Aviviin keskiviikkona saapunut McCartney sanoi haluavansa tuoda rauhan ja rakkauden sanomaa Lähi-itään. – –

6 kommenttia artikkeliin ”And so we don't want no Moore?”

 1. Täss olis nyv vaik kuink paljo kommentoitavaa, mutt jäin koukkuun tohon viimeiseen. Eiks see sielt Israelin tienoilt se rauhan ja anteeksiantamisen sanoma lähteny liikkeelle erään Jeesuksen opettamana?

  Lähtikse oppi ja jätti maan, ja nyt Cartney vie sitä takasi.

  Puhut just nappiin PERHEESTÄ, siellä perusta ja sokkeli luodaan.

 2. Aika terävä huomio taaskin, utukka! Juuri noinhan se on. Mikä ironia, ja tuskin aukenee äärihepuille…

  Perhe. Ja yhteisö. Kaksi perusyksikköä. Jos ihminen noihin kuuluu (ja yhteisöllä on arvot kunnossa) ja häntä hieman rakastetaan ja annetaan huomio ja hyväksyntä, niin ei synny suuremmin tarvetta vihata. Elämä maistuu itsestään ja itsessään.

  Arvon pääministerimme on nyt kuulemma rynnännyt hokemaan jostain »yhteisöllisyyden tarpeesta». Nou shiit? Tämä sama hyypiökö, joka koko vallassa olonsa ajan on tehnyt kaikkensa juuri sen tuhoamiseksi. Varakas ja hyväosainen, sanoisinko bold and beautiful, saanut lisää niin paljon kuin vain laillisesti on lastaamaan kyetty. Köyhiä kyykytetty kuin ei koskaan.

  Mutta tämmöiset… krhm, jeesustelijat ja säälittävät oikeistohyppokraatit meitä nykyisin pyörittävät. Pelastukoon ken voi. :sad:

 3. No mää ole Mooreni lukenu – ja tykänny. Ja lykkäsi Pojall kans mukka, seeki tykkäs. Ett semmosist 20 v. klopeistki voi tull fiksui, ku o hyvä Äitee *krhmmmh*. Ei vaiska, mä vaa tarkota, ett kyll jotku asia kotto lähte. Mutt mä olenki nii omituine. On Poikaki, tän päivä Suames. Onneks se onki opiskelemass siäll mis o, ku siäll ei oo kaikill muilka kaikk iha himass ,D

  Vois nakutell enempiki, mutt ny ei pysty. Pistä olkapää hantti, tsorgen…

 4. Juu, sää sanosikki jossai kommentis et Moorei o luvettu ja iha perhhen voimal. Jessi.

  Voi ol vähä liiottelu (ainaski jonku miälest), mut jos mult kysytä, ni Moore kuulu kyl yleissivistykse. Tänä päivän ei moni ossa (taik halu) jutel oikkeist ja tärkkiöist assioit, eikä varsinkas hauskast. Meinaan vaa, et jokku plarava jottai Tammist taik Sarasvuat… uhhuh.

  Sum plokijutuistas huama hyvi et välit Poikas kans ova kunnos. Siit tartte nostel kotsa! Kasvattamine ja vanhempan olo ei ol mikkä piis ov keik, see o helkuti vaativa jopi. Kantsi kyl ol ylppiä et o onnistunu. Ko kattele misä jorpakos nykyjäs lojuta, noi yleisest, ni jokane hyvä iskä ja äiskä o tosi arvosas. :cool:

  Olkkapää, uups. Ei taira asperiini autta?

 5. Aspiriini? Mitä see o? Jottai juatava? Morkku tähä tarttis, koivekki o kippiät…

  Ni, emmä Poikka oikkiastas kasvattanu oo koska. Se o vaa roikkunu mun mukan joka paikas, piänest asti. Ollu mukan reissuil ja kokouksis, ku ei ollu välill muut vaihtoehto. Kai se siin o huamannu jottai. Ett just tervehritä ja kiitetä, ett aviteta toissi jos on tarvis ja semmottos. Ja ett vanhemma ihmise (siis ei ME tiäteskä) tiättäki jottai. Ei se sen kummemppa ol. Kai. Mää ny ainaka mikkä hyvä esimerkki ol missä – hei jos se onki siit, en se EI ol nourattanu esimerkki =O

 6. Heh, jaa et »käänteiskasvatust»… :smile:

  Ei vainenkas, toi onki juur sitä parast. Mää ole tainnu JiiBeeski par kertta jo sanno, täst minkä kuulin rarios joskus kauva sit. Joltai keski-ikäselt äijält sillo ureltti, et mitä hän mahta muista omast ukostas. »Sen ko me kerra istutti onkel. Ei juteltu mittä, oltti vaa. Sem mää enite muistan.»

  Ja esimerkki, tiätyst. Tämä lauzy uussana »mallioppimine». Hyväs ja pahas.

  Mut kuuluisik kasvatus enemäkses olkki lainausmerkeis, »kasvatus»? Ko see ei ol mittä minkä vois sanakirjast katto ja oppi.

Jätä kommentti