Joulu uhkaa

Ei mahra mittä. Ruppe taas olema se ainova aika vuarest ko meina ressi iske. Joulu.

Sunka mul mittä joulu vihtasse ol, pirelkkö hyvänäs ketä tykkä. Mutko ei meina enä pääst pakko mihenkä. Ainaski silt tunttu, et joka vuas vaa kuut kauhiampi härteli joka jumalam platsis. Niinko Juice-vainaa riimittel: »Jouluruuhkassa ihminen sokkona ryntää». Juu, ei jummar.

Mää kyl selvisi aikast hyvi iha viime vuassi ast. Sinkun ei ol tarttenu tehrä tili kenelkkä eikä osallistu mihenkä. Mut sit käve sukkelast. Sälli tulki täysikäseks ja rupes seilama Turu ja Stokikse väli. Ja ko joulu tule, ni hän tiätyst tahto reissat Iskätäs kattoma ja häne kans joulu viättämä. No, krhhhm. :smile:

Sällin viarailu jouluks o tiätyst helkkarin hiano, oikkiast. Saara sählät ja pälättä kolme päivä ja puuhat mitä ikän huvitta. Mut onni ei saavu ilmatteks. Mää jouru väkistenki niihi töihi. SotB. Huuverin tartte taaski huuta, viledan viuhahta ja fairi pitää kätenne niin poskenpehmeinä. Juu, mää tiärä kui lapsellist. Iso äijä, munat ja kaik, eikä saa harjatas heiluma. Mutei millä pahal, mää ny vaan tykkän funderat sen siltappa, et mul o mailmas paremppaki tekemist. Meinate, kump ny o vaik Tellukse viirel miljartil asukkal tärkemppä, see et mää naputtele JiiBeet vai hikkon hinkkamas matoi? Ai, berhanas, taiski lipsatta vähä huanot vertailut…

Noo, Homo sapienssi ei ol tyhmä pelkästäs joulusi. Ei ol moontka vuat ko siit lehmät eivä pysyne tolpillas, ja niinko uutisist o näkyny, ni nyte o osattu lykät myrkyi saparoihinki. Onne vaa kinkuahtajil, sinappihuntune dioksinibommi. Mää ole tähä ast ollu semiveke, mut kyl mene ankarast harkintta jättä semi veke. Toistaseks sentäs ruahoi uskaltta viäl verel ko vaa katto vähä mist osta. Kui kauva?

Ai nii, piän lamaki o tiaros. Mailmanlaajune. Kaik kaput, koht? Mää toivonki ny et iha jokaikine ja ainova oikeistomulgeero, ja kaik ketä heit ova missäki äänestäne, ova oikke helvati häpi. Kapitalismi o näyttäny poveris. Lissä vaa samalaist, eik ni. YksiLö ruleDz.

Tänäpä aamust kolahtel luukust (yhre tiäty kirjen lisäks, hehe) viimesin Huutis-opus. Santtu Luoto: Agents forever, Ajatus Kirjat 2003. Mister Luoto ossa naputel, ja hra Pulliainen o Suame tyylikäin nykykitaristi (kysysiks Davelt mittä? [lat.huom.]). Nii et mukavi lukuhetkossi tiaros. Säästellä silti pikkase. Punkas orotta jo Huovisen »Veitikka», ja sitä ei passa jättä keske vaik holtito hekotus unempäät heivaki.

Myös irlantilaisesta naudanlihasta löytyi myrkkyä

Irlannin lihaskandaali laajenee. Sianlihan lisäksi myrkyllistä dioksiinia on löydetty myös naudanlihasta. Irlannin maatalousministeri Brendan Smith arvelee, ettei kuluttajien kuitenkaan tarvitse olla huolissaan. Smithin mukaan dioksiinirehua saaneet eläimet poistetaan elintarviketuotannosta. – –

4 kommenttia artikkeliin ”Joulu uhkaa”

 1. Onneks mää e oll ainu, ko ei viätä tota ns. pyhä. Mää vaa makka ja ole. Ja kyll ton siivomise kanssaki o vähä nii ja näi, pitä ain venkotta Poika kursorisest imureerama.
  Mutt hei, kyll bloki kirjottaminen ON tärkemppä, sehä o iha selvä!!!
  Ai nii, kekkä syä sika, syäkkö – meill ei syärä, ei lehmäkä. Tipu nyvviäl o vähä syätty, mutt taireta seki koht heivat. Ett semmottos Malmill.

 2. Muut ei Uittamolka hoirella ko pako-pako-pakolliset. Sälli niinkos tul kerrottu ja Äiskän luan tartte käyrä safkamas. Kummallekki kaardi. Kiitos ja kuulemi.

  Oikke kiva huamat et meit o muitaki. Vaik en tiäräkkä mikä mahta lopultas ol joulun tarkotus, ni ainaska see ei ol tämä kauhia häslämine. Joulun rauha? Kis mai… :cool:

 3. Muutamas hiukkanen omaa pölyä ei haittaa. Eri on kanniskella kengissään sisään kadulla laiduntavia yskösklimppejä. Ja se kuuluisa SUURsiivous pannaan pannaan. Se joka ennen pilasi joulut. Pesastaan mennessään jokin kohta huushollista, joka tarvitsee apua.
  Voi olla, että parin vuoden päästä Sälli ei joudakaan tulemaan, joten varovasti siivoten, että jää vielä henki kulkemaan joulunakin.
  ”Sinkkua” on kyllä vielä joulupöydässä meillä.

 4. Viisasta puhetta, Utukka.

  Sälli toden totta kehitteiksee jonkun vuoden kuluttua omia kuvioitansa, eikä niihin enää seilailu ehken mahdu. Enpäs huomannutkaan, he. Nautiskelkaamme siis kun aika on. Iisisti. :smile:

Jätä kommentti