Planet Rock -äänestys: paras rockääni

Kai sitä sitten saa äänestellä miten huvittaa?

Ehdin nyt vuodatella vain tosi lyhyesti (muita hässäköitä rutkasti), mutta siltikin ihan suomeksi. Sen verran tärkeä aihe.

YLEn RSS-seurannassa tipahti postiini linkki otsakkeella »Led Zeppelinin Robert Plant ”paras rockääni”». No jo! Itselleni on Mr Plant myös kaikkien aikojen kovin. Heti alkoi tietysti kiinnostaa keitä muita on mukaan kelpuutettu, ja tämmöinen Top-kymppi tyrkättiin eteen:

 1. 1. Robert Plant

  (Led Zeppelin)
 2. 2. Freddie Mercury

  (Queen)
 3. 3. Paul Rodgers

  (Free/Bad Company)
 4. 4. Ian Gillan (Deep Purple)
 5. 5. Roger Daltrey (The Who)
 6. 6. David Coverdale (Whitesnake)
 7. 7. Axl Rose (Guns N’ Roses)
 8. 8. Bruce Dickinson (Iron Maiden)
 9. 9. Mick Jagger (The Rolling Stones)
 10. 10. Bon Scott (AC/DC)

Hehheh. Alku näytti suht hyvältä, mutta en päässyt edes tuota alkulistausta loppuun kun fiilingit kaikkosivat. Meinaan, missä on John C. Fogerty?! Ei santana — ei lainkaan mukana tuossa ko. aseman listauksessa. Toisin sanoen, heidän mielestänsä maailmassa on vähintään 40 kovempaa vokalistia kuin Fogerty! :mrgreen:

No juu, onhan näitä. Ja todettakoon toki että omalla listallani ei puolestaan näy Mercurya 25 joukossa, eikä pahemmin muitakaan, he. Mutta kyseessä on tietenkin brittiheebojen äänestys joten annettakoon lappusilmäisyys anteeksi.

Snadi kuriositeetti. Janis Joplin (ainoana femiininä mukana), on sijalla 21. Kantsii ehkä käydä vilkaisemassa ketkä 20 ovat… ehh, rankempia mikin varressa?

Jätä kommentti