Dosenttimme puuhastelevat #2

Joopa joo. Tämän jutun perästä löytyvään nerokkaaseen päätelmään tarvittiin 1,5 vuotta. Ja mitäpä aiotaan tehdä?

D osenteille pitää ehkäpä antaa kevyt synninpäästö. Näetsen, Jussi Särkelän

ansiokkaa(mma)n selvityksen eli kirjan Koulumurhat mukaan metsään rynnättiin jo kättelyssä. Nätti oikeusministerimme bla-bla-Brax rajasi työryhmän (ko. lautakunnan edeltäjä?) tehtävästä ulos liki kaiken oleellisen:

»Tutkimussuuntia ovat mm. tekoon mahdollisesti johtavat psykologiset tekijät mukaan lukien Internetin, erilaisten pelien sekä median toiminnan vaikutukset, mielenterveyspalvelujen toiminta sekä koulu-, poliisi- ja pelastustoimen varautuminen

Hah! Särkelällä on i–han hie–man eri lähestymistapa (lyhennelmä):

»Kokonaan unohtui maamme kulttuurinen ilmapiiri. – – Millaista sosiaalipolitiikkaa on harjoitettu? Onko se lisännyt väestön yhteisöllisyyttä ja yhteishenkeä, vai sirpaloittanut ihmisiä omiin komeroihinsa. – – Entä talouspolitiikka? Ovatko esimerkiksi valtion budjettien painopisteet olleet kansalaisten tarpeiden tyydyttämisessä vai jossain muualla?»

Ylen uutisen siteerauksen mukaan tappaja myöskään »ei ollut saanut riittävää hoitoa ja seurantaa mielenterveyden häiriöönsä.» Lisäksi »tekijä oli kärsinyt kiusaamisesta vuosia, – –»

Tuollaisia havaintoja ei ainakaan Särkelä ole tehnyt. Minulta ei kantsi kysyä kumpaa uskon: kokonaisuuden hahmottamiseen ja oikeiden keinojen kehittämiseen pyrkivää mielenterveystyön ammattilaista, vai elämästä vieraantuneiden ja poliittisesti valittujen virkahenkilöiden liirumlaarumia.

Raportilla voi pyyhkiä anuksensa. Odottiko joku jotain muuta? :mad:

Jokelan koulusurmia ei olisi estetty yksittäisillä teoilla

Jokelan koulusurmia selvittäneen lautakunnan mukaan surmia ei olisi vältetty yksittäisillä teoilla. Lautakunta ehdottaa koulusurmien ennaltaehkäisemiseksi useita samanaikaisia ratkaisuja, mm. nuorten mielenterveystyön ja kiusaamisen ehkäisyn kehittämistä – –

.

Jätä kommentti