2000-luvun persikkaposket

Kummoses hätyri-mailmas me oikke eletä?

N iinkos tiäretä ni eilä joku hourupää ammuskel Kuapios. Yks vainautus. Ei tommone sunka mukavalt tunnu, mut hei. Saisiskos panikoinnil jotta raja.

Ei kerenny moont tuntti men ni jo oli kriisipuhelimet pystys. Hyvä tiätyst jos joku sai appu, mut herä isoi kysymyksi. Jos ketä o lukemu Jussi Särkelän viksun kirjan Koulumurhat, ni tiätä hyvi mitä tarkota. Hänel o siäl aikast killeri esmi.

Mikä sukkelint, ni meijä armaal YLEl o menny näis jutuis pasmat iha helvati sekasi. Hee ova ruvenne iltalehrykäks. Ei kerenny eilä kissa sanno ko heijä sivustol ilmestys juttu mitä sai kommentoira. Jälki ol tyly. Ei ihme jos joku ruppe nappama rauhottavi. Eikä toi viäl mittä. Koko päivän o tänäpä uutisis selostettu [kansi] mitä tapahtus, oikke basklehre tyylil. »Ensin mies ampui…»

Kuka o vastus tommosest liatsonnast?

Tunttu silt etei 2000-luvu hianohipjä hopottaja kest enä mittä. Jos mene intti ni tartte pääst äkki poijes. Jos joku vähä kiussa ni tartte lähte ampuma. Jos tapahtu hät-trikki eres piäniki, ni täyty juast kuulema terapeutti. Mittä takaiskui ei kestet, kepjä vastoinkäymine ja heti polvilas. Ei puhetka et trakeriat kuuluisis elämä, et niist voisis ja tarttis oppi ja et ne kasvatta. Ruato o kättelys makaroni. Koht joku vissi viura etei tämmöst senttäs Naamataulus…

Nii, Särkelä. Suames tapahtus 1976 iha tosi-onnettomuski. Lapuan patruunatehdas räjähti ja 40 ihmist menehtys. Kukka ei huurellu kriisiryhmitte ja sallisaaritte perässe. Haavat nualtti itte. Koko seutu osallistus perheitte avittamisse ja orvoks jääneil muksuil perustetti koulutusrahastoi ja muut tarppelist. Vaik juttu oliki oikkiast kauhia, ni ei kenenkä lanttu siit lahonnu. Elämä jatkus.

Mihe o ihmiste tolkku karonnu?

4 kommenttia artikkeliin ”2000-luvun persikkaposket”

 1. No tietenkin ameriikan mallia täällä noudatetaan ankarasti.

  – Mitä, eiks sulla oo omaa kilaria? Ootsä ihan dille?

  Oon samaan asiaan kiinnittäny huomiota. Siis jos kolmen päivän ikuinen rakkaus menee katki, ollaan viiltelemässä ranteita ja jos pitäis ihan oikeesti vastata esim. elämästään ja opiskelustaan, heti on paniikkihäiriötä ja kundit on hakemassa ACDC-diagnoosia jos ei opiskelu ihan natsaa ja mieluummin vaik pelais tietsikkapelejä, hei..

  Kaikki pitää saada heti ja jos ei saada, otetaan pumppuhaulikko ja mennään torille tai kouluun ja vähän ammuskellaan. Oppivat olemaan. Nih.

  Tää on siis niin tätä.

 2. Jeps, hyvä kuvaus, Tipu.

  Kuten jutustakin näkyy olen aikast otettu. Ymmärrän kyllä jotenkin sen että ahistaa, ja senkin, että siitä seurauksena tehdään jopa peruuttamattomia. Mutta että esim. valtakunnanmedia nielee kaiken pureksimatta, vastaan sanomatta ja kritisoimatta, niin kyllä nousee käyrä.

  No, Särkelä tiivistää tämänkin hyvin. Suomi vaeltaa (useimpien länsimaiden tavoin) arvotyhjiössä. Eduskunnassa istuu 200 HALLINNOIJAA, vailla näkemystä, kokemusta ja kiinnostusta. Jos tuore vertaus sallitaan, niin konekäskynvälitin on asennossa »Full Speed», mutta botskilla ei ole kapteenia ja komentosillalla lojuu maakrapuja feisbuukkaamassa. Seurauksia kuittailemme. :sad:

Jätä kommentti