Kiimaiset katsesanat

Dämmitti. Kirjoitte listamises o hupenttunu jo neljäski päivä. Ei olsis uskonu. Onneks ruppe takalauta näkymä. Uhh.

Lainastoautol juaksin pikimmite. Ei kerenny juur mittä ettimä ja ainova minkä reputi o Ron Wood -elämäkerta. »Rolling Stones -kitaristin ihmeelliset seikkailut», alaotsikko. Ehh. Lastenkirja? Sappisel grabbis? :P

Viime hetkel muistin et Peltsist o naputelttu kans, olin vaa unhottanu katto et ketä hänest kirjotti. Nii et minutis ei sit löytyny. Myähemmi.

Eilä ehtol panin Linkolan jäähyl, ja avasin taas pahuttas pikkukirjan Miten hävisivät Soneran miljardit. Ha. Viäläk joku muista simmose koohottajan ko Kaj-Erik Relander? Laudaatturi-Nolla-Pekan ketä ol liikenneministeri? Lippose, Niinistön, Saapunkin? *Taustal huuratella Röyhkän »Kovat pojat»*. Meinate, aikast hyvi puuhattu: rapias vuares Suame toisiks paras virma panti suaritustilasse. Tuamiot? Ei mittä, kenelkä, tiätystkä. Oikeusvaltios olsis häkki heilahtanu, natsat revitty ja sakoi loppueloks. Mitä se tähän kuulu.

Suami-nimisel kääpiöl mene muuteski hianost. Raapimapölkky o tehny aikast kylmi huamioit. Ei kannat luul et meijä pääkaupunkki mikkä Tsadi olsis. Baitöwei, tämä sama Ruåtti-Suomi o see pulju mikä kiskotti väkiste EeUuhu, kert »tartti pääst vaikuttama». Vaikutti se tiätyst mepitte tilisse. Mut niinko Polkaki juur eilä sanos, ni tulos voisis ol aikalail eri jos nyte äänestettäis, EeUuhu menost. Mää arvaile et 60/40 noup.

Kansi kines ja leippi kyhämä. Ja kattoma kuink sukkeli Ronin siekailut ova. Voi olki.

19 kommenttia artikkeliin ”Kiimaiset katsesanat”

 1. Joo, koht tule pii-paa -direktiivi. See tarkotta, ett lanssit, milisi ja muut sano vaa EEEUUU-EEEEEUUUU-EEEEEEEEEEUUUUUUUUU… ja sinimustat valot välkky *kyll näit kehnoi herjoi piissa*.

 2. Direktiivei, ehh.

  Joskus 2030 joku 3-vee varmast kyssy aamupöyräs, et onk totta iskä et 20 vuat sit joku määräs kummone kurkun kuuluu ol? Mitä mahta punaniskane finni-iskä vastat?

 3. Ei kuule mitään väliä, niin kauan kun eivät ala antamaan direktiiviä miltä ihmisen tulee näyttää..

  Toisaalta, se direktiivi tai ainakin suositus näyttäis taas tulevan tuolta Ameriikan mantereelta..

 4. Sansse. Kohtakin joutuu kysymään paljonko on suomalaisuudesta jäljellä. Ainakaan aidosta alkuperäisyydestä, siitä mikä takavuosina ei muun maailman pintaliitokuvioitsijoille ikinä kelvannut, thänkgaad.

 5. Kas, pääsin tästä lempiaiheeseeni, että jenkkilältä näyttää Finnilässä, suurelta osalta television syytä ja myyntimiesten tehokkuutta- Annatte myös muun-uskoisten vaatia, mitä kouluissa tehdään. Seuraus ”Finis Finlandiae”. Plus nää muut eurot.
  Akkaa suruttaa täällä rapakon toisella reunalla. Tehkää Jarysta presidentti!

 6. Jaa, jaa. Säälittävä Ihmemaan lipominen ja EeUu-nöyristely kertovat italialaisesta selkärangasta. Ei uskota omaan erikoislaatuun. En ymmärrä miksi — näin outoa kansaa ei varmasti ihan läheltä löytyisi. :P

  Mutta moniarvoisuuden arvostus, myös uskonnon, kuuluu minusta yleissivistykseen. Meillä on kyllä täällä Turussakin nolo esimerkki päinvastaisesta eli tämä yksi sekopää juntti. Häpeän puna on harvinaisen syvä.

 7. Kellään ei liennyt mitään sitä vastaan jos suomalaiset saavat esim. omalla äidinkielellään opetusta Ruotsissa tai muussa naapurimaassa. Mutta annapas olla, jos joku tulee kainosti esittämään näkemyksensä tasa-arvosta että vierasmaalaisilla olisi oikeus saada Suomessa koulutusta omalla äidinkielellään.

  Uskonnon vapaus lienee myös ollut kirjattuna lakiin jo melko pitkään ja toisen ihmisen erilaisen vakaumuksen ja kulttuurin kunnioittaminen kuuluu sivistyneen ihmisen ominaisuuksiin.

  Varmasti on täällä kaikenrotuisia ja -lähtökohtaisia ihmisiä, jotka käyttävät systeemiä hyväkseen ja haluavat enemmän kuin mihin heillä lain mukaan olisi oikeus, mutta niinhän se on aina ollut.

  Teletappilandiassa kaikki on hyvin, se on utopiaa. Todellisesta maailmasta on paha edes yrittää kitkeä kaikkia epäkohtia pois.

 8. Hyvinpä sanottu!

  Kun ollaan edes pikkasen utomland, niin heti alkaa grÃ¥ter. Pitäisi saada tasa-arvoa ja oikeuksia ja silitystä ellei peräti punaista mattoa. Mutta aut’ armias jos tänne hiippaa jostain yksikin erivärinen vääräuskoinen. Shoot.

  Finni on itse tietenkin ainoa joka ei ironiaa havaitse lain.

 9. Josta tuli mieleen, mitä kaikilla on ns. pakkoruotsia vastaan? Eiköhän sekin kuulu suomenruotsalaisten oikeuksiin, saada palveluja äidinkielellään? Minä ainakin suosin ruotsin opiskelua, pidän kielestä enkä yhtään pistä hanttiin (no, johtunee siittä, ett kaverit pienenä oli manneja tai sveduja – kukaan muu mua ois kestäny ,D).

 10. Härre gud. Nyt mentiin heikoille jäille, siis näin Uittamon näkökulmasta. :smile:

  Sr-vähemmistöämme (5,5 %) pitäisi kunnioittaa. Okei. Mutta kun arvioi heidän nykyistä asemaansa ja vaikutustaan yhteiskunnassa, niin aika hyvin pullat uunissa. Tarvitaanko siis pakkoruotsia (tai muitakaan »kiintiöitä»)? Kävisikö kielelle ja sr-finneille muuten kehnosti?

  Minä en pidä ruotsinkielestä, olen taantunut osaamisessakin alkeiden tasolle, enkä totisesti diggaile sen pakko-opiskelua. Tässä asiassa uskon kyllä markk… ehh, vapaaehtoiseen valintaan. Jos kieli on riittävän kiinnostava, ja sillä on markk… painoarvoa, sitä kyllä opiskellaan.

  Luin itse pentuna kuusi vuotta ruotsia, pakosta, englantia kolme vuotta koska halusin. Ruotsia en enää osaa, enkku putoilee suht sujuvasti. Sii? :P

 11. *mä jatkuvasti naulaan ja naputan, naulaan ja naputan…*

  Eee-i. :smile: Kyl tääl taas passis olla, mut kauhia kiirus. Koiteta saara juttuki kassa tänäpä, zjaast weit.

Jätä kommentti