Alavilla mailla hallan vaara

Kesä o vissi ohitte vähäks aikka.

Oikke hyvä. Ruppe saama aikaseks. Turuski o pari päivä jo ploosannu aika lail ja huuperiiki tule välil ko aissa. Hän tykkä. Heltteil ei saa juur mittäkä tehryks ja nyte o eres isommat koitukset. Kämppä tartte siivot ja rojut järjestä. Sälli tule visitil pari viiko pääst.

Urakka o aikast kokone. Opuksi makka joka paikas simmoset pinot, lattiast katto, etei taira selvit ilma uussi hyllyi. Sitä enne täytyis heivat yks rupukaappi. See o oikkiastas joku wanha ja kolho rakennusvirman loorasto, minkä sain aikoinas ilmatteks ja traijasi oman puljuni tiloihin 90-luvul. Siit se o roikkunu. Hiivati painava, ei liikahra yksinäs mihenkä. Tartte vissi kaivel saha ja ruvet palottama. Uhhuh.

Seuravaks joutu hommama uussi hyllyi. Vaik köyhä olenki, ni täsä en meina pihistel yhtikä. Mää dissasi männä vuasin Lunriat, ko pirin niit pröystäilyn. Ei ol! Systeri tryykäs synttärilahjaks seinällise pari vuat takaperi, ja jourusin syämä luuloni. Helvati hyvi hyllyi; tyylikäit, tanakoit ja voi yhristel millai tykkä.

Tositoimei siis. Sanomattaki selvä et plokkamine jää vähisse ainaski viikoks. Koiteta jottan räpelttä, ja tiätyst keret kyhämä Quizit.

Mut tattis, Polka. Oikke khuulit maakit Malmil. :smile: Nyte päässe puuhama, henki kulkke.

14 kommenttia artikkeliin ”Alavilla mailla hallan vaara”

 1. Tänks! Kattel ny enste, onks Luntioi myynis käytetyin jossai kaupass. Täälpäi ainaski o, moneski. Ett pääsis halvemmall.. ai nii mutt ku sä olekki yrittäjä – antta pala vaa! *muahahah*

  Toivomme pitkäjänteisyyttä suunnitelmiinne ja varsinkin niiden toteutukseen!

 2. Juu, hyvä vinksaus. Kyl niit jossan päi onki (Sys vissi tiätä), luultavast 10 kilsam pääs niinko marketikki. Mut kantsi kyl filotel kattoma.

  Jaa sää meinat et yrittäjäm plompuuki pullistele. Ei ainaska kauva, he. Juur törsäsi ammattikaluihi:

  • Kiälitoimiston sanakirja 1–3
  • Kiälitoimiston oikeinkirjoitusopas
  • Kiälitoimiston nimiopas
  • Verkkikiälikello (käyttöoikeus)

  165,90 euro. Ja viäl tarjoushinttaki. Sitäpaitti kirjat hiljakses happane… Mut, mitä ny ei köyhä narikampitäjä asiakkas ette tekis. :P

  Mää ole varmast ollu savolaine entises elämäs. Tykkän kovast kekat kaikemoist, ja häärät ja planeerat ja järkät tiäs mitä. Sikko tars ruvet tekemä, ni faartti kummast katto. :grin:

 3. Toi viimene täälki vähä vaikutta, mutt on syytäki. Yhre sukututkimukse muka mont, oikke mont satta vuat sitte Ä:n isän pualene suku on lähteny ensi Karjalast Savo (kauppiait) ja siält Pohjamaall ,D Ja ku see sekotetta ehta turkulaisse… sovitanks etei puhut sen enemppä.

  No mutt, niinko Tipuki sano, ett kaikk karettu yrittäji *virn*. Eikä, leikki leikkin ja semmottos. Juu, työkaluihi pitä ain sijotta, sitäpaitti ne voi vähenttä verotukses (kiaro, kavala).

  Kyll se siitt! Ensi hakitat nee Luntiat ja pysty vaa. Sitt vast homma alka, mutt sen voi tehr vähä kerrallaski. Jos o kaks viikko aikka. Mä ole vähä hätäsemp. Ko mä tähä muuti, saman iltan oll kaikk paikallas. Tosi B. ol apustamas. Mutt aika hyvi silti.

 4. Vai simmottet sukulat. Mää ala ymmärttä… :grin:

  Juu, voi vähenttä. Muuteski voivotteli vaa muaro vuaks, etei tul lissä karettuji. :smile:

  Oikkiast o toistappäi. Mun Nykäri-satsiki o vuarelt 1985 ja hyvi olem pärjänny. Voiskos arvat, et 96 rossa peruskiälest ei muutu juur mihenkä. Slanki ja uurissanat ja simmoset, nee o tiätyst eri assia. Kyl noi kirjat o kurantei ainaski viis vuat.

  Toi Verkkokiälikello o sit viäl iha oma lukus: täyskilleri. Sen saa meinate loppuijäkses(!) ko maksa KERRA vajat 100 euro.

  No juu, jos täälläki joku ekaks traijais kaik ulos, ja olsis tyhjä kämppä mist alotta ja mitotta ja suunnitel; muuttokuarma orotais pihal. Mutko. Mää ole vissi verrannu aikasemmi jo:

  60-luvul oli simmone »Rupikin kuutio». Muaviläpyskä (niinko luattokortti), sanota vaik 8 x 8 sentti. Siin oli liikkuvi neliöit, sentti kanttiis, mut YKS neliö uupus: siin oli kolo. Siks varte niit muit pääsi liikuttama, ja tartti koitta saara ne kaik tiätty järjestykse. Eno-vainaal oli simmone.

  Mun kämppä o samalaine. Yks reikä orotta, et mitä ruveta siirtämä. :grin:

 5. Kanttipaloi? Hyvä tiätä. Paha kyl mun tartte siirtä Lunria-hankintta, en kerkki nyte ettiskel niit. Riplata nykysil, kiäli posk… keskel suut.

 6. 2D-Rupikki? Juu mä muistan sen. Oli aikastee ketku. Ainaski nää jossa oli enemmän niitä laattoja. Melkein teki joskus mieli repiä reuna rikki, irrottaa palat ja pistää järjestykseen toisella tavalla.. ;) Mut sehän olis ollu sama ku olis fuskannu pasianssissa. Sekin on nähty. Siis tietokone-sellaisessa.. Kyl ne toiset viittii.. *pudistelee päätään*

 7. …ja tää paheksuu kans ihan kamalasti… ,D
  Rubikista tuli mieleen, että tuli sekin ratkottua. Silloisen poikaystävän sisko sai jostain ratkaisukaavan ja opetteli sen ulkoa. Uskomattoman helppo ja kun sen muisti, mistä tilanteesta vaan pääsi aika nopeesti ratkaisuun. Ei muista enää, dementti!

 8. Kauhia fuskamist! :P

  Noh, mua ei olis auttanu kaavatka. Kun logiikkapiiri jäi asentamati, niin turha on koittaa mitään palikkatestejä. Onsse nii vääri, he.

 9. Tää vaa ilmotta, ett kyll Toot Toot ja vähä muutki oli tutui. Ei vaa tullu miäle, ett joku Denise niit joika *häppe*. Emmä just ain kuuntel kuka mitäki hoila ja sitt oikkiast hävettä *lähte suasiol nurkkasse*!

 10. Elä huali. Määki päätysi tähä Denise-hehkuttelusse liki pualivahinkos:

  Komputter(e)is oli pyäriny joku tommone 10 vuat yks häne ämppäri, »Dial 1-900-Get-Some». Iha hyvä styke, mut mää niputi sen aikoinas 90-luvu huttusoulin joukko. Kudpai. Satuin vaa sit kuuntelema sen pari viikko takaperi, ja eiko vahtama netist levyitäs. Linnankarul orotti ne kaks. Rest is… ja siltappa.

  Taas joutu voivottelema: kui helkutim pal mahta erelles jossan lymyt kaikki hianoi deniselasallei!

Jätä kommentti