New order

Tarskos täsä ny wanhan konnan ruvet peräte fiilama rutineitas. Joopa joo.

N iinkos hyvi tiäretä ni Sällin viarailu pisti faijasse liiket. Siivomiset oli jääny vähä retuperäl ja järjestelemiset varsinkis. Nyte oli pakko. Mut urakka oli aikast valtsu ja voisis vissi pääst hiukka helpommalki. Et niinko ussemmi, sano.

Jokku siäl ulkon ruppe ny tiätyst ulvoma, et mitä hel-vat-ti äijä oikke riplaile. Panis turvan kines, harjan heiluma ja huurattais huuveri. No-niin-no. Mää ny vaa tykkän, et om paremppaki tekemist ko hinkat hyllyi ja hakat mattoi. Eikä meina keret siltikä. Tärkkiät puuhat makkava jonos. *heko*

Tairan koklat. Varovaste. Jos ny vaik tiskais joka toine päivä, ja imuroittis ussemmi. Tampatki vois ko sil pääl sattu. Ja jos säit piissa, ni voisis vaik yltty suaritukse: pest kolme matto alakerra pesuhuanes. No jo! *shock*

# Post skriptumi

Jaa juu, Polkaha tosa vinksuili kommentisas vähä aika takaperi. Hänel om metodi, he. Et ko tule söndaaki, ja kirkommenot, ni sit vihapäite kyytti kennelil. Pirellä miäles. ;)

Mayat osasivat luonnonsuojelun jo tuhansia vuosia sitten

Nykyisessä Guatemalassa 3000 vuotta sitten asuneet mayat suojelivat tarkoituksella metsiään

, ja kun he luopuivat suojelusta, se vaikutti koko mayakulttuurin tuhoutumiseen, kertoo yhdysvaltalainen tutkimus. »»

14 kommenttia artikkeliin ”New order”

 1. Emmääkä mittä tamppa, ikän… Imurill vaa, joskus välill harjall ja kihvelill – son muute vanha ja hyvä keksintö kans ;D Onneks meill o matopesukone kahre taloyhtiö yhtene(-> Belgarionill hommi loma-aikan, mein kaik matot o kissaoksus…) – pyärittää ittestäs ja nosta vaa roikkuma.

  Kyll mää suasittele tota kirkomeininkie aikka, siin o yks toinenki juttu: kirkos käyvä ei suutu metelist ja muut naapuri saaki herätä jo siit hemmeti kankkusestas =I Ja mua ainaki se moikoomine (kirkko o tosa viäress) välill ottaa se verra hermo, ett sen tahris o hyvä luukutta jottai muut ämyrist (Zeppelin, Sabbath soppi tähä!) ja antta mennä!

 2. Harja ja kiffeli toimii Uittamolki. Pal helpompi ja noppempi ussestki, niinko vaik keittiölattian murusis. Harjast vaa katkettus varsi, he.

  Matonpesukone! Liiottelu! *karettu, oikkiast, BG*

  Juu, toi o hyvä. Kolmas naapuri saa kuullakses hianon killerin: »Hoosianna! Paranoidin poika…»

 3. Noh, noh, lapsukaiset, eipäs nyt aleta pirstaamaan..

  Kyllä sitä siivotakin voi ilman sen suurempaa numeroa tai naapureiden kiusimista.

  Meiräm mamma sano aikanaan että ei se siivo pysy tekemällä vaan pitämällä; vie mennessäs, tuo tullessas, tee ollessas. Jos aina palauttaa tavarat paikallensa käytön jälkeen ja pitää sillee pikkuhiljaa järjestystä yllä, ei tarvi sit saada mitään kohtausta jos kerran vuodessa joku tulee kylään.

  Toinen vaihtoehto on, että jos alkaa vierasta nyppiä huushollin kunto, antaa vaan kauniisti rätin ja harjan hänen käteensä ja sanoo että vassokuu, jos häntä häiritsee, tekee itse ja siivoaa.

  Kolmas vaihtoehto (tämä sopii vain paatuneimmille) on se, että hankkii sellaisen Avokki- tai Puoliso-merkkisen yleismakkinan, joka tiskaa, imuroittee, pesee akkunat, vie jänikset pihalle ja pesee pyykin. Sen hankkiminen on kyllä hieman hankalampaa ku imurin ostaminen kaupasta, ja sen pitäminenkin maksaa jonkin verran, mutta on se kyllä ainakin allekirjoittaneen mielestä sen väärti.

  Muistettaneen, että olen yhteistä matkaa taivaltanut niinkin häiriytyneen yksilön kanssa, kuin tyttäreni isä, jolla oli tapana pestä kämpän lattiat pari kertaa vuodessa.. *bhrrr* (tekee ristii sormet eteensä ja sihisee kauhuissaan..)

  Joten, talo elää tavallaan ja vieras lähtee ajallaan. Kolmessa päivässä kala ja vieras alkaa jo haista. Silloin niistä on syytä päästä eroon.

 4. # Kolmessa päivässä kala ja vieras – –

  *hekotta kaksinkerro*

  Angarast asiaa, Tipu. Ja wanha kansakin tietää, tiedetään.

  »Vie ja tuo» -juttu on tuttu, en esim. ikinä raijaa roskiksiani erikseen. Mutta »tee ollessas», kas siinä pulma. En ole vaivautunut kehittämään tuota rutiinia ollesgan. Kledjut eivät palaudu kaappiin, vaan roitit jäävät äkkiäkin lojumaan toolin karmille. Tarttee opetella, hyvässä vauhdissa ollahan jo…

  2-vaihtoehto on ollut aina käytössä. Sovelluksen nimike Uittamolla on »Mulla on tämmöinen koto. Tere tulemas tai sitten ei.»

  Kolmonen aiheutta ahista, he. Nou dänx. *hirvittele*

  Mut mitä siit ny tulis jolsei naapuri saa kuullakses Paranoidi? :b

 5. Tää katke – Hoosianna, Paranoidin poika, kiitetty herran nimeen… Aijjumankaut, ton ko mä muista ens sunnuntain =D Jo ruppe naapurikki ihmettele (viäl enemmä, meinate). Yks niist o ko kello, joka perstai klo 17 reikä-reikä alka mattoje tappamine! Belgarion todista, arvas ollanks naurettu…

  Toi kolmas päivä o kummalline, eiks joku noussu sillo ylös? =O Vai tuliks silt ylös, jos seeki haisto sen kala. Ai nii, tää mene jo rianaukse pualel, mutt ko se o nii kiva!

  Meill ei noit rätei voi jättä mihkä, kissahuusholli nääs – jos jättä, itte siivo karvat.

  Yleiskonet ei ol tullu hankittu, mutt jos jostai sais semmose vuakramiähe? Halval tai ilmatteks, maksama mittä ala…

 6. Juu, eix ol hyvä naapurimixi. *virn*

  Tosa se just nährä, klo 17, tappi ast. Hrrrrrr! Munt saa luvan kans amppu, jos…

  Kolmantena päivänä… puklattiin, hehe. Mut eiks siit kalast kyhätty sapuskat viirelsaral? Vai vast jälkke — hyvä ruakahalu, sano. ;)

  No juu, Ä käve zast. Esiti hänel, et kummottos mää meinan pest matot alakerras. Kauhistunu naama: »Ei kyl onna siäl». Tartti käyrä näyttämäs paikoi, kuunnel hänt, ja sit mää uskosi. Olsis tullu ankara coitus ja siltiki helkuti huano jälkke, matot pualiks pilal. Hiljainen tieto, aiwan.

  Ai tommone meno. Tarskos hommat catti?! *kauhistele etukätte*

 7. Viis leippä ja kaks kala, tähteit jäi kymmenä korillist ja ne jaetti köyhill. Kyll mahto oll prlee huano ruakka, eikä köyhä kumminka koska oll saanu ko viimene-päivä-ummes-jo -ruakka. Jottai vois siitäki päätell.

  Jeesus tulee – nähty jo Riihimäellä!

  Mitä Jesse sano opetuslapsill ko nee pelkäs jellona? Älkkä poja peljäkkö, son täytetty…

  Auts, nymmää lopeta. Tule salama ja iske koht ,D

 8. Niin, no, toi lyhyempi versio on uudempi. Ei ole taas haluttu nähdä vaivaa, vaan on vähän muokattu vanhaa lyhentämällä.. *tsk*

  Pietari-versiona mää olen sen aina kuullu.

 9. Helsingin yliopiston skifiseura julkaisi joskus muinoin läpyskän, jossa oli evankeliumi Simon mukaan. Siinä toi kohta oli jotenskin silleen, että ”Viisi leipää ja kaksi sikalaa”. Tuosta kyllä riittää isollekin joukolle.

Jätä kommentti