JukeQuiz #44 • 2009

JukeQuizit eli JukeBlogin »tietokilpailut» ovat avoinna kenelle tahansa. Vain napsautus alempaa löytyvään linkkiin ja menogs.

Tällä viikolla… normiveto erelleski. 10 kyssää

, toisel pualelt toisel ilma mittä tolkku. *virn*

VAROITUS!

Oikeat vastaukset ovat tämän jutun kommenteissa

, heti ylimpänä. Älä napsauta vahingossa ennen vastaamistasi… :P

Mutta kun olet räpännyt, niin kommentit olisivat mukavia. Voit kommenteissa myös tutkailla kyselyn taulukoitua yhteenvetoa.

Yhteenveto päivitetty ma 9.11. klo 17.30

Kysely on voimassa toistaiseksi.

Napsauta alapuolella olevaa linkkiä. Se aukeaa omaan ikkunaansa (tai välilehteen, riippuen selaimestasi ja sen asetuksista), ja pitää sisällään yhden simppelin lomakkeen.

Siirry kyselyyn

# Post skriptumi

Täst kyselypuuhastelust voit lukke lissä tosa sen omas JB-osios JukeQuiz. Ja ilosanomaa pähkinäpenkist, sitä saa oikke mialuste saarnat ja levittä. :smile:

Äläkä unhot erellissikä quizei. Seiskast (#7) ettippäi kaik (paitti yks) ova erelles voimas!

29 kommenttia artikkeliin ”JukeQuiz #44 • 2009”

 1. JukeQuiz #44 • 2009

  HUOM: Tarkistan vastaukset lähinnä omasta tietokirjastostani, mutta osan myös netistä. Pientä huojuntaa voi esiintyä. Urputus ja ojentelu on toki paikallaan. :)

   Oikeat vastaukset ja yhteenveto
  1. Mikä paikka osoitteessa Downing Street 10?
  Vaihtoehdot

  %-osuus

  Agatha Christien syntymäkoti 5 %
  Arsenalin päätoimisto
  pääministerin virka-asunto 90 %
  Scotland Yard 5 %
  Sir Elton Johnin loistohuoneisto
  2. Keiden pääinstrumentti on kitara?
  John Bonham 5 %
  Brian May • Queen 58 %
  Keith Moon 26 %
  Django Reinhardt • legendaarinen jazz-kitaristi 58 %
  Carlos Santana • Santana 100 %
  Edesmenneet Bonham (Led Zeppelin) ja Moon (The Who) takoivat kannuja.
  3. Kenen teoksia mm. »Lady Chatterleyn rakastaja…?
  Jane Austen 11 %
  Joseph Conrad
  Aldous Huxley 5 %
  D. H. Lawrence 84 %
  Virginia Woolf
  4. Mitä tarkoittaa termi synopsis?
  koekatselu
  käsikirjoitus 11 %
  loppunousu
  suojalinja
  tiivistelmä 89 %
  Synopsis on tiivistelmä, hahmotelma, luonnos; yleiskatsaus, josta käy ilmi ohjelman, elokuvan tai kirjan oleellinen sisältö ja muoto. Sen perusteella tehdään mm. alustavat tuotantopäätökset ja (jos hyvin käy myös) varsinainen käsikirjoitus.
  5. Kenen oopperoita mm. »Kuningas lähtee Ranskaan»…?
  Joonas Kokkonen 16 %
  Jukka Linkola
  Einojuhani Rautavaara 5 %
  Kaija Saariaho
  Aulis Sallinen 79 %
  Joonas Kokkonen

  (1921–1996) sävelsi kaiketi vain yhden oopperan, Viimeiset kiusaukset, 1975.

  6. Minkä kaupungin ruotsinkielinen nimi on Reso?
  Raahe 11 %
  Raasepori 5 %
  Raisio 84 %
  Rauma
  Rovaniemi
  7. Minkä combon katalogissa mm. »Jeepster», »Metal Guru»…?
  Alice Cooper 16 %
  Kiss 11 %
  Mott The Hoople 11 %
  Slade 11 %
  T. Rex 53 %
  8. Mikä yhdistää Shutea, Peckiä ja SEHV-yhtyettä?
    Okeey Vääriä
  Viimeisellä rannalla

  37 %

  63 %
  Viimeisellä rannalla (On the Beach) on Nevil Shuten romaani vuodelta 1957, Gregory Peck näytteli pääosaa kirjasta tehdyssä leffassa (On the Beach, 1959), ja Sir Elwoodin Hiljaiset Värit teki samannimisen singlen (1993).
  9. Jamppa Tuomisen hittejä?
  Aamu toi, ilta vei • 1977 89 %
  Kevään ensi kukkanen • 1978 79 %
  Kuumat kyyneleet • 1983 53 %
  Viikonloppuisä 32 %
  Yksinäinen 21 %
  Kaksi muuta ovat Reijo Kallion

  itkuv… koskettavia otoksia kansanluonteestamme.

  10. Maailman suurin järvi?
  Araljärvi (sijalla 16) 21 %
  Baikaljärvi (7.) 21 %
  Kaspianmeri 47 %
  Michiganjärvi (5.)
  Victoriajärvi (3.) 11 %
  Jebs, Kaspianmeri on nimestään huolimatta järvi.
 2. Nonnih, kitapur..risteist en ol varma. Muut pitäis olla oikke. Reso ol paha veto *tsihih* ;DDD Ja toi viimenenki pist vähä miättimä kyll.

  Iha passeli kyssä, sanoo tää ja mene taas. Ei vaa tiärä mihi!

 3. No jumangavit. Siinäpäs paalutti Polga heti kovat avausnummerot taulusse: puhras KYMPPÄ.

  TA-DAA! :cool:

  Hou, ja kotsa korkkel! Jaa et passeli kyssä? *hegotta* No juu, saas katto löytyk seuraji…

 4. Chambery. Napautinko yhden kitaristin naapuriruutuun oikean ruudun asemesta. Siinäkö tuli ainoa moka? Siinäkö? No, ei se mitään. Oikeasti en ois moista tiennyt, joten nielen kyyneleeni.

 5. Jaa, järvet ja kitaristit ja Jampat sekaisin – no tulipa osallistuttua :oops: Kai se mahtiveto jo ensi kerralla onnistuu…

 6. Alku meni hianosti, ehdin jo melkein olla voitonvarma että ny läks.

  Heti ensimmäisen sanallisen kyssän kohdalla se sit leviskin käsiin ja meikä putos kartalta. Enkä näjemmäs sen koomin päässy takaisin.

  Kyllähän mun olis pitäny tietää että Viikonloppuisä on Reijo Kallion ruikutus eikä Jamppa Tuomisen, mutta kun Kuumat kyyneleet kuulosti enämpi jonkun Kirkan vetäisyltä joten seliseli.. Ja kun vaihtoehtoja ei sulla ole kuin kaksi, vaikka niitä oikeita vastauksia voi olla kahdesta neljään (sic) silti piti tunkasta tuo kipale Jampalle.

  Ja yleissivistyksestähän ei puhettakaan. Baikalia yritin suurimmaksi järveksi, aivan kuin en olis ikinä kuullutkaan koko Kaspianmerestä, joka tosiaan on järvi nimestä huolimatta. Hauki on kala juu..

  Mut alku oli sentäs kohillan.. Että ei tässä ihan olla kentällä.. :mrgreen:

 7. Ei nyt pihalla sentään. Alku meni stylellä, yli puolet oikein, maalikameran kuvakin seiskan luokkaa.

  Jampan ehdokkeja oli vähäsen hankala valkata. Kaikki tietävät sen yhden, loput tulevat sitten rivissä samalla tunnettuusasteella. »Yön syliin» mm. on (itkelmäksi) aigast hiano, kukapa sen vaan tietäisi.

  Järvi-kyssä oli kymppänä, sen joko tietää oor not. En itsekään. :)

 8. Vesielementti näkyi olevan kompastukivenä tänään, järvi, viimeisellä rannalla ja kuumat kyyneleet menivät mönkään eikä Brian May-nimikään herättänyt assosiaatiota kielisoittimiin.Musiikkiasioista ei pitäisi kränätä, mutta ”keskarijazzyhtye” ei kyllä minusta kuvaa SEHV-yhtyettä, mitä sitten keskarijazz lieneekään, ilmeisesti läheistä sukua hissimuzakille tai vielä läheisempää Bo Kaspers-yhtyeen linjalle, vai? :roll:

 9. Ihminen ei siis ollut(kaan) alkuansa kala? :) Mutta vain kaksi väärin ja muutamassa mainitsemaasi hajontaa, pätevää seiskapuolen luokkaa siis.

  Musiikkiasioista pitääkin kränätä! *virn*

  SEHV-orkesterin kohdalla kyse on, oikeammin, termistä »keskiolutjazz». Huonojen tapojeni mukaan sitä hieman väänteleiksin. En tiedä mistä/keneltä epiteetti on lähtöisin, mutta ahkerasti sitä viljeltiin 1990-luvulla. Erään nettilähteen mukaan combo käyttäisi sitä itsekin, ja tausta olisi tämä:

  »Nimi kertoo, että suurin osa esiintymispaikoista on keskikokoisia keskiolutpaikkoja ja bändin musiikki on saanut vaikutteita jazzista.»

 10. Brian May onpi paitsi loistava kepittäjä, myöskin simppeli matemaatikko, elikkäs tähtitieteilijäkös hän oli?

  Mielenkiintoinen kombinaatio, joskin välillä miettii hittojako jätkä Queenissä nuohoaa jos vois luoda uransa matematiikan ihmeellisessä maailmassa.. :razz:

 11. Kun nyt mainitsit, alkoi lamppu Uittamollakin syttyä. Eiköhän se… joten piti käydä kaivelemassa äijän kotosivuja.

  Juu, kaupallista hapatusta. Heebo voisi tehdä historiaa ja Oikeita Asioita nälkäliksalla, mutta sen sijaan värkkää tyhmiä rokkibiisejä kauhioilla korvauksilla. :b

  »In 2007, after a 30-year break pursuing his musical career, Brian returned to Imperial College, London, to sign up to complete his Doctoral Thesis in Astrophysics

  , and after one year, successfully submitted the new version of his thesis on Interplanetary Dust

  .

  Although already the proud holder of Honorary Degrees from the Universities of Hertfordshire, Exeter and John Moore’s, Liverpool, Brian in 2007 finally achieved the award of a full PhD degree and DIC

  – Diploma of Imperial College.

  Brian subsequently accepted a post of Visiting Researcher at Imperial College and will be continuing his work in Astronomy

  BRIAN MAY: Official Biography

 12. Se verra muistki bändilahjakkuuksist, ett nii o loppujelopuks aika pal. Jos meina alat miätti, kuka o tai ol kiinnostunu ja mist (enkä ny tarkot apoteekki- tms. tuattei tai itämaissi vilosohvei) ;D Meina ett basistiki voi ol viksu jätkä! Iha tosi!!! =D

 13. Eiks Kolmas Naisen kitaristi-Pesola ollu juur tellys, jutteli väitöskirjastas(ki). Tuamari o liki tuamari ja… ketäs se hevari äskö lykkäs runokirja? Muten kyl tiärä onk heit hurumykke, vissi pasistit erelleski lukke enempi akuankoi. *virn*

  Enämpi munt ihmetyttä see, et kauhia määrä Kaikkist Hianoimppi biisei o tehty vaikkei osat eres nuateika (!). Rämpytettä lantola taik vislata. Vissi sit luavuus kärssi jos teorioit opetella. *ihmettele*

  Toisen kaut, montaks klasari o kyhätty sibikses?

 14. Taisi napsahtaa kohilleen, vaikka meinasin mennä ymmälle Krekori Pekorin ja Elwoodin yhteyksistä mihinkään.
  Paria muutakin piti hiukan arpoa: Kokkonen pruukaa tunkea Sallisen paikalle ja Jampalta Kevään ensi kukkanen ei avannut terälehtiään, jotta olisi varmaksi muistanut.

 15. Jeees, Pygmi. Taisipa napsahtaa hyvinkin!

  TA-DAA! :cool:

  Uittamolla siis lippis kourassa ja puska kädessä. :)

  Pekkinen-Elwood avautuu tietysti kunhan Shute on tiedossa, muuten käypi hankalaksi (näkyy prossissa). Kokkonen? Kenties on hän ehdokkina juuri tuosta syystä. *virnuilee olevana*

 16. Kiitän tästä valaisevasta linkistä ja määrittelystä, kyse ei ollutkaan nenävartta pitkin kengänkärkiä kohti lausutusta arvottamisesta vaan kahden musiikillisen voimatekijän, oluen ja jazzin liitosta. Niitä itsekin harrastan, kuluttamalla tietenkin. Molempien itse tekeminen on liian vaativaa. Mielenkiintoinen on tietysti tuo ajatus ”jazzin vaikutus (rock-/pop-)musiikkiin”. Sillä varmaan tarkoitetaan tätä ”uudempaa” jazzia, ei esim. 1930-, 1940-lukujen jazzia. Eikös siitä kummunnut se amerikkalainen 50-luvun iskelmä, ainakin osin? En tiedä kun en ole Ilpo Hakasalo. Muistan kuulleeni tai isoäiti on kertonut :cool:

 17. Asiallista pohdiskelua toki, ja kaivelin juttua kun alkoi itseänikin kiinnostaa. Olenpa myös samaa mieltä – ei kovin hyvä termi kuvaamaan SEHV-musaa. Miksi kaikki (aina) pitää lokeroida?

  »Jazzia rockissa». Lienet oikeassa, vasta myöhempää ja uudempaa. Jos ajatellaan rockin, siis rock’n’ rollin syntyneen 1950-luvulla (rytmi)bluesin ja countryn sotkemisesta, niin eihän siinä jazzia pahemmin mukana ollut. Varsinainen jazz-rock taas muotoutui kai lähinnä 1960-luvun jälkipuolen kokeilevan periodin seurauksena.

  SEHV-musa ei ole itselleni erityisen tuttua, yhden kokoelma-CD:n veivailin tuossa kesällä. Jazzia siinä ei ole kuin rippeeksi, jollei nyt sitten tietty »kepeä» yleisote. Jazzin ymppääminen saattaisikin olla perua debyyttiälpyltä. Siellä on muistaakseni aika zäässi-svengaava versio Rautavaara-klassikosta »Kulkuriveljeni Jan». Olen kuullut sen keikalla, ja mukavasti rullasi kyllä.

 18. Auts, auts, auts. Juuri noin, putipuhdasta sarjaa, lopussa sitten yksi vaivainen Jamppa lipesi. Nyyhg. *virn*

  Mut siis, Staircasen kanssa tasuri elikäs HIANO kymppämiikka

  .

 19. Jostain syystä opettajakunnasta ja mielisairaanhoitajien keskuudesta on paljon Suomessa muusikkoja: Pelle Miljoona, Arja Puustinen, Matti Inkisvainaa, Torvisen Juha ja ketäs noita ny on. Puustinenhan opettaa Sibiksessä? Vai oliks se Ogelissa?

 20. Eikös toinen Mali ole ope, ja P. Ruuskakin.

  Taitaa noita olla – joko koulutuksella tai sitten van praktiikalla vetäen. Ihan siis jotain muuta kuin muudan Björneborgin peterpan, joka ei tainnut saada edes peruskoulua taivutettua. Minkä kyllä kuulee kun lärvinsä avaa. *hah*

 21. Nii, pari-kol lekuriiki löytys heti. Toi o miälenkiintone opettaja/miälipualikombinaatio ;D Mikähä siin olis syynä *raapii pe… torstaina korviaan*? Ett pitä saara ain porukka rauhottuma? Kestä mökä? Vai kui?

 22. Jaa puhuksää Niämisestä? Juu se ei ole kyllä viisain äitinsä lapsista, vaikka ainua oliskin..
  Ja vaikkei olskaan..

  Sitä piti sanomani että monelle käy sil viisii, että ne lukee ns ”porvarillisen ammatin” itelleen, jos ei maine ja kunnia riitäkään ja sit Suomen kokoisessa maassa kun pääsee melkein kuka vaan julkkikseksi jonka jutut myy vaikkei levyt myisikään, voipi hyvin olla että ei tarvi sitä varsinaista ammattiaan edes harjoittaa. Esim. itkelmäpuolella Arja Koriseva on mainio esimerkki tästä..

Jätä kommentti