Lauren caught my eye

Pari viikko takaperi Lauren Bacall sai vihroviime Oscarin, elämätyästäs. Kaivoinki samoin tein häne opukses hyllyst.

Ekaks tuli kyl miäle iha toine juttu. Ko Huutikses o tullu häärätty jo nätti pualtoist vuat, ni jälkki näky. Opuksi o hommattu simmosel tahril, et lukemattomi makka flintallas pinois, varmast yli 300. Ei kerkki. *virn*

Tähä Bacallin elämäkertaan By Myself and Then Some pätee vähä sama ko eilisse Zep-teokseen. Kirja o alumperi julkastu jo 1978, sit vissi vähä päivitetty 2005, ja tämä mun [Bacall: By Myself and Then Some] versuuni o Brittiläs 2006 kyhätty pokkari. Suameks ei kait ol tehty.

Alotin tosa männä viikol ja olen vast kohras 75/506 sivu. Bacall naputtele simppeli enkku, taviski voi lukke. Toisen kaut mää pärjäisi kyl vähemmilki ajatusviivoil, he. Hän kans kerttoile jutuistas tosi perusteellisest, ei ihme et tuli tiileskivi. Mut tyyli o suht vetävä ja elävä, ja esmes teatteriuran alku (siäl hän alotti) on ko piän jännäri: koivet hyytelön, hyväksytäk hänet. Juu, kelpas, 17-vee ja menogs.

Bacall (s. 1924) varmast ansaitte Oscaris, niit o paiskeltu kovastki piänemmil avuil. Meinate, kuink monel o heittä kehisse liki 70 vuare ura? Mikä jatku erelles. Ja vaikkei hän ny iha killerileffoi — siis suarituksi — olekka tehny, ni kyl yhdel donnal riittä simmoset ko Bogeyn kans veretyt Kirjava satama (1944) ja Syvä uni (1946). Ko noitki vilkase, ni siin ei juliaropertsit pal pain. :cool:

Orottelen jatkolukemist miälenkiinnol. Hyvä punkkakirja luultavaste. Ja enkkuplaramises oppi ain jottan uut, hän esmes käyttä tavantakka simmost sana ko »alas». Ikän kuullukka enne. *virn*

# Post skriptumi

Nykko netti vilkasi, ni vuare 1978 versuuni taitaki ol suamennettu, Tällaista se oli.

Yle | Kulttuuri | 16.11.2009

: Lauren Bacall sai vihdoinkin Oscarin

Wikipedia

: Lauren Bacall

6 kommenttia artikkeliin ”Lauren caught my eye”

 1. No ko mä muistele, ett olsi lukenu ton soomeks… Ittel ei kyl ol. Tarttiskoha,äh, tarttiskoha unhotta koko juttu *virn*. Tai hankki isomp residenssi.

 2. Niinko jutu lopus vähä arvailinki, ni kyl se eka versuuni löyty suameks. Vahtasi nyte Fennicast: alkuteos oli kuulemma Lauren Bacall by Myself, suamennos Pirkko Lokka (1981), Profiili-sarja.

  Juu, reikää vaa, yks Jalna myyntti. *hegg*

 3. Kaveri ilahdutti taannoin linkillä, YouTuben pätkä juurikin Kirjavasta Satamasta, missä Hoagy Carmichael säestää pianolla ja Betty Perske laulaa kiehtovalla äänellään How Little We Know.

  http://www.youtube.com/watch?v=mFfuUu5xmMA

  Ilmeisesti sitkeästi kiertänyt huhu, että nuori Andy Williams olisi dubattu laulajaksi, juontuu siitä, että hän tosiaan lauloi myös tuon, mutta käyttivät Bacallin omaa esitystä.

 4. Assiast suara kompostil, mää tykkä. Ja viäl Vihriät porukas!

  Oikkiast olet. Koht kirjoi o vaa niil kenel o vara omista. Sillo onki jo paree jäärä kottisses makkama. *myrts*

Jätä kommentti