Nimeni on Bond, Helena Bond

Okei, vuare tyhmein otsikko. Mut luvin tosa kummiski kaks opust, Michael Feeney Callanin Sean Connery — elämä ja elokuvat, ja Helena Yläsen Sata parasta elokuvaa.

Kummakki makka hyllyssän. Ylänen tuli plarattu jo tuarelttaski (kesän Huutis-hommaus), Conneryn kaappasin huhtikuus Martin kirjaston kuappajaisis *arkkhh*. Connery tuli avattu vast äskö, ja siit seuras et tartti kaivel Ylänenki uurestas: montak häne elokuvaas löyty Yläse listoilt?

[Callan: Sean Connery] Mää en sunka ol mikkä Connery-funny. Bondit tiätyst menettele (kankkuspäivän), mut muute en ol pahemmi huamioinu. Yks syy o varmastki se, et häne leffojas ei ol kauhiast tellys veivattu. Äkkiseltäs ei tul miäle muitko Hitchin Marnie (1964), Operaatio Outland (1981), minkä näin leffakerhos, ja tiätyst hittipätkä Lahjomattomat (1987) — mist tipahti sivuosa-Oscar. Mut esmes ne kaikki uran alus tehryt pätkät, näkemäti ova.

Kirjast seuraki hiukka outo olo. Callan toristele tuhanne kertta kui ihmelline ja vaikuttava Connery o — kauhia preesens ja paneutumine ja fysikka. Hidzi, paha sanno. Mul tule väkiste miäle häne aikalaises Richard Burton, ketä ei tehny juur yhtäkä kunnollist leffa, mut stage-maine ja lekenda valus reunoitte yli. Mut opus o suht mukava luettava, ja ko tarppeks hehkutetta ni käy niinkoa ain: tule hinku nährä niit elokuvi. Mist vaa löyryis? DeeVeeDee?

No Ylänen sit.

Paalutus o selvä, Uittamol päite. Millo tunnettu kriitikko teke leffalistoi, ni ekat 50 o satavarmast ranskalaissi, japanilaissi ja pualalaissi. Eikä päässy erhettymä. Godard, Ozu, Kie?lowski, Ang Lee, Almodóvar ja siihe malli. [Ylänen: Sata parasta elokuvaa] Loistopätki varmast, mut mitä se mul kuulu. :b

Noh, totuure nimes tartte sanno, etei häne listas — misä o mukan vaa häne itte arvostelemias elokuvi — ny NII huano ol. Määki voisi valkat niist joku 30. Kaurismäki o hyvi mukan ja aikast moont ylläriiki (Badding). Sitäpaitti (niinko hän ittekki esipuhesas sanno), helpost voisis löyty kolmeki iha erilaist lista. Ajatella ny vaik Hollywuudin kulta-aikoi 1930–50. Siält voi iisist verel 50 heti alkajaisiks, eikä sillo paljo jää mahiksi viimise 60 vuare ajal. Ei kyl tarttekka. *sarc*

Kirja o muuteski iha mukava. Helppo lukke ja täyskilleri taitto (viksu »pääsylipputeema», figet färit).

Connery? Juu, ei ainutka. Lahjomattomat taireta mainit, eikä millä hyväl sunka eikä Conneryst sanaka. Mist voiki vissi päätel, et kantsi ruvet niit jostan kaivelema. *virn*

2 kommenttia artikkeliin ”Nimeni on Bond, Helena Bond”

  1. Molemma opukse ole lukenu, mutt en omista. Eikä ol tarppenka. See, mitä mää tiärä mikkä o hyvi leffoi, nee o mun miälest hyvi ja se o siin. Mittä listoi tartte *virn*. Vaikk tiätty niit voi sitt vertaill…
    Paitti ett paras leffa o tiätty Avaruusseikkailu 2001! *haast* Taikk sitt see, tai toi, tai see yks tai toi tommone, tai… ;D

  2. Juu, ei tarttekka. Mut meit o kans tämmässi listainttoilijoi, ketä tykkä kyhät niit ittekki. Pikkase poijes tolaltas, niinko *kägättä*. Ja niinkos sanottu leffaopukset o oikke mukavi lukke jos tartte hiplat Hota-säkkiäs…

    Avaruusseikkailu 2001… Noo-o, top-kympäs vois ol. Mut kaikkest parempi o tiätyst Psyko – see o nii kauhia (hiano) etei uskal eres katto, ainaska sitä loppu. *huh VIRN*

Jätä kommentti