Onnea ja menetystä

Onsse ny sukkela juttu. Simppelit assiat ei meina toimi, ei sit milläkä. Onneks o mailmas jottan mikä pela, opus ja lätty. *oobs*

Niinkos hyvi tiäretä ni mun Vista Läppy-päivitykset meni berssilles. Wintoosa Seiskan sijast tarttiki ruvet hommama ulkost DVD-asema, et saa tehryks asennuskiakot. See jälkke voiki rytkäst Linuxin paikalles ja päässe räppäämä. Ei kovi vaikkia, ha?

[LG SLIM GPO8] Nii ain. Mää ole tämmöne enkla end-luuseri vaa enkä osannu tommosest nummero tehrä. Kipasin komputteripuatiin, vilautin Läppyy ja Visaa ja poistuin paikalt paketti kainalos. Vaan kui ollakka, tuli linkkarimatkal tavailttu niit paketin tekstei vähä paremmi. Järjestelmävaatimukset. Juma! Pelkki Windousseit kilomeetrikaupal, eri versuunei, ei mittäkä muit käyttiksi. Kui semmone voisis Linuxis toimi? Taik eres Mäciskä, jos vaik tahrois.

Pääsin kotti ja tein kaks tunti hommi. Pulju ei vastannu vaik soiti tuhanne kertta, posteihi ei senkä verta. Netist ei löytyny kunno appu. Lopuks sentä Läppy-liike-heepo vastas ja lohruttel: »Uskoisin siis, että asema tulee toimimaan Linuxissa moitteetta.» Kuulemma Samsungi pela iha hyvi, vaikkei paketis ol haissuka Linuxist. Jaaha. Mut enhä mää voi paketti avat. Kaupoi ei voi enä peru, jos loota o rikotettu. Baskan myivät…

***

Mut kepjät mullat. Päivä meni muute hianost. Käven plätyi kohnamas mut iha ekaks hilautusi kattoma heijä kirjahylly. Siäl oli meinate jo erelliskerral muutama herkku: Urpo Haapasen levyluetteloit! (kaik vinylihullut kyl tiätä). Käve sillo vaa huanoste, ei ollu tarppeks plätä fölis. Olinki satavarma, etei ne siäl ny enä makka, mut olipas vaa. Ja hyväs kunnos ja sain tinkatukski. Nee o pikkase harvinaissi nykyjäs ja maksa Huutikseski malttait. Niist tule viäl helkuti nätti kirjasto — kasas on nyte 12/25 kappala. *myhäile*

[kansi] Ilma kiakko ei platsilt poijes päässy. Joutusin kyl kaivama tosisas, ko jostan syyst ei ollu juur mittä intresantti. Smith-orkesterin (se 60-luvu) yks platta löytys, mut 60 markka oli vähä liika. Pinkkareilt, Sladelt, Nazurilt ja Heepiltäki lojus vaa niit huanomppi, myähäselt uralt. Wonderworldii jo vähä hiplasin, mutko siin o huanoi kappaloit ja muistelin et se kuuluis ol avattavakantinenki, ni… alotin uure kiarrokse. Eikä menny ko muutama sekentti, ni mitä olika hyppysis: Geordie

! Mun kauhia teinisuasikki. Mää ole niit platoi kyäränny koko milleeniumi, enemäkses turha. Tämä o kylläki yhrest halpissarjast, Masters of Rock, (Vol. 8), ja vähä outo Swedu-veto: liki sama ko debyttipuriste Hope You Like It. Mut kiisus mitä kappaloit. Meinas lirahta. »Can You Do It», »Black Cat Woman», »Don’t Do That», »Electric Lady» ja eka mahtihitti »All Because of You»!

Mitä yhrest kikkara-asemast. Paiskata mäjel. *röyhistele*

***

Ja lopuks, tota… Tämä virman pyäritys o joskus vähä hauskast. Ain ei valutet isoi rahoika, päässe ottama luannos. Äske rinkutetti ovikello, oven takan Itelliaanon kuskaja. »Nimi toho, olkka hyvä.» Neliskanttine, 3,5 kilo. En tiärä mitä loorast löyty, paitti et jokune tuhat sivu vissi. Tairanki jättä avamise huamiseks. Jos vaik koittais vähintäs pikkujoulu, vähä takakätte. :)

# Post skriptumi

Kikkara keräkkö homet ja märänttykön haljupulju kaukasimmas Manalas. Panna planeraukset väärimpuali. Huomenna, jos luoja suo, ulvase Uittamol lankato verkko. Et mää olenki orottanu.

2 kommenttia artikkeliin ”Onnea ja menetystä”

 1. Belgarion vastaa Polgan puolesta:
  Yleisesti ottaen, kun laite valmistajat ilmoittavat jonkin tuotteen olevan yhteensopiva jonkin käyttiksen kanssa, tarkoitetaan tällä sitä, että valmistaja tarjoaa laitteen ohjelmistoja/ajureita vain näille käyttöjärjestelmille. Tämä ei siis tarkoita sitä, ettei laite toimisi myös muissa käyttöjärjestelmissä.
  Pikainen nettitutkimus paljasti, että kyseessä oleva asema toimisi myös pingviini-järjestelmissä (tai ainakin jotkut olivat tässä onistuneet). Periaatteessa laitteen tulisi olla suoraan käytettävissä kytkennän jälkeen. Laitteen käyttöön tarvitaan sitten kuitenkin eri poltto/luku ohjelmia, mutta näitä on netti väärällään.

 2. Jeee. :)

  Noin tietysti arvelinkin. Jos en olisi »erehtynyt» sitä pakkausta tutkailemaan, olisin vain rytkinyt piuhat kiinni ja duunannut ne Vistan asennuslevyt. Valmis.

  Linuxin perustava »ongelma», so. useinkin esiintyvä ajurien uupuminen ja siitä koituva pikku erävaellus, on tiedossa sekin. Se nyt kuuluukin asiaan. Käveltävä matka hieman pitenee, ja vastaavaa on edessä Linuxin kanssa enemmänkin. Sitä intresantinpaa! Dig this, erilainen nuori. *wirn*

  Tahdoin siis ennen kaikkea varmistua. Pelkästä muutaman DVD-lätyn poltosta olisi 60 euroa ollut ikävä hinta. Taidankin naputella näistä vähän lisää omana juttunaan.

  Isokokoinen Kiitos, Belgarion (& Polga), ytimekkäästä ja tyylikkästä vastauksesta! :cool: Ruvetaanpa hommiin. *oikke häpi ny*

Jätä kommentti