Jumipostaus

No ei sentäs tupajumei, viäl. Kyl mar neeki jossa jo orotta, see verra huanost löyty siivousintto.

Mut omat paikat o herttase jumis. Olkapäät särkke ja öökonit vuata. Äkki se käve. Viiko verra hötömölösulkeissi ja reeras o. Mist tuliki miäle se Mato Valtose virma, tosa vuastuhanne vaihtes. Ko se meni konkka, ni koko haussi oli täynnäs 2-kymppissi eläkeläissi. Pariki vuat kolme tunni yäunei, kokist ja pizza ja kofeiinitapui  ja akkuna vahtamist — se raunioitta aikast hualel. :b

Osatti sitä kyl ennenki.

Kirjapainohommis tuli aikoinas tehty 4-färitöit paljoki. Nehä oli simmossi, et yht kuvaa varte oli ain neljä osafärifilmi, mitkä tartti kohrista toistes kans, päälletyste. Jos (joku) teki homman huanoste, ni slankitermi oli et »färit paiska» (= eivät kohdistu oikein). Jos katto 70-80-luvu kirjoi, ni siäl näke sitä ussest: joku kuva o suhmuraine ja färit irvistä reunoistas. Nii et see oli enne tiatokoneit helkuti vaativa jopi, vähä niinko kellosepä taik kirurkin hommat — puhuta 1/10 millin mitoist. Ja puuhan teki ain sama trio: silmä, käsi ja luuppi.

Alkukesäst 1981 tehtiin iso historiikki, täynnäs kuvei. Mun tyäpäivät oli tommossi 14 – 16 tuntti, koko aika sitä helvatimoist vahtamist ja piän ressi pääl. Joku kolme viikko oli sit tota tahti menny. Mää kulji yhten kauniin ehtoon linkkaripysäkil joskus yhreksä aikka. Oikke nätti aurinko laskemas horisontis. Ja mitäs mää? Mää ruppe hiljenttämä kävelyän, ja vahtama sitä taivaanrantta oikke vimose tarkast. Pysährynki. Meneek noi färit tosa metikö reunas ny varmaste paikalles

Pomo oli sama miält. Pari päivä rokuli ny. *heg*

Nooo, ei täsä ny oikkiast mittä hättä ol. Kepjä ouverdoussi. Mut huame voi ol passelimppa pyhitel lepopäivä. Jos vaik peräte jalkautuis punkkeristas. RL?! Uhhuh. :)

Nyte saunasse. Nokka kirjasse. Zzzzzz…

Jätä kommentti