Kulin aaria

Jaahas. Måndaaki o melkkest taaski karonnu. Kälätetäs pikkase sapuskoist, toovi onki viärähtäny.

Koodaushärteli o see verra imassu mennesäs, et männä viikol jäi melkke syämäti. Ei sunkka harvinaist. Sinku ei tartte kiatast essu jolsei huvit. Herkkuleivil päässe pitkäl, peräte seuraval viikol ast. Ja ko teke harvemmi maistu paremmi eikä tartte tiskat ussemmi. *hähhäh*

Mää viaroksu purkkijutui. Nee o kauka vekehommist ja niis o jotta mikä mättä. Teollist moska täynnäs lisäainei, ja tiäs mitä myrkyi. Katastroffivarasto o tiätyst eri. Seehä makka loorassas vaatehuanes ja kaikke löyty. Papusoppa, sikanauta, tonnifisu, makrilli ja sartiineit. Mut vaa varoks. Etei vainauru, jos sähkö katto.

Yks syy kans, ja ISO, o niitte purnukoitte alkuperämaa. Iha erikoisest munt hiaro tämä Keskon harrastama harhautus. Heilhä o simmone merkki ko Pirkka, mist äkkinäine luulis et Finkkiläst o kotosi. Ha! Ymmärrä tiätyst, etei makrillit kauhiast pulikoi Uittamo rantsus, mut entäs ne muut. Eik kotomaas muka osat viljel hernei? Papui? Siäni? Kurkui? Tomatei! Ko purkist mulkka ni simmottis luulis. Unkari, Itaalia, Ruåtti, Hunnila…

Kuka o hullu?

Noo, perjanttain pääsi vähä lipsuma *wirn*. Tosa loju ny purkki Valkoisia papuja tomaattikastikkeessa. Oikke aito ja alkuperäst, suara kuskattu Itaaliast Ruåttin kaut Suame. Ai nii, unhottus: näishä myyrä ain vet. Paino 420 kramma, papui 185 kramma. Hyvä kate, brkl.

Mitäs tost tekis. Uuni o mun kaveri, ei tartte sählät ja vaklat viäres. Jos paiskais loorasse… sipula, valkosipula (rutkaste!), dessi soijarouhet, pualet papupurkist, ja kärtsäis pual paketti tofu sekka. Olsiskos? Yks pottu mukka? Ohraryyni olis paremp, mut sitä veretti just eilä. Ja pino ruisleippä, ilma mittä.

Pannas tost. Kyl mar sil huamine tule.

Jätä kommentti