Mitä me iskä tehtiin ennen kuin…

…luuri oli piäni ja taskus. Ei ainaska hopootettu plokis, ha.

Kehumise tiäl kummiski jouruta. aiFouni o ollu mun kätösis vast viiko verra, tehokast käyttöki vaa nafti 10 tuntti, mut addiiktio ruppe jo iskemä. Tartteneki vähä pohti et kui täsä ny tämmöttes käve. Määhä ole hualel dissannu älyttömyyskapulat ja naureskellu parttaani ko muut hömpöttä. Kui ollakka.

Mutkat suaraks. Mää en tiänny. En tiänny et kui hyvei ne luurit jo nykyjäs ova.

Lykätäs saman tiän aiFounin plussi ja miinuksi. Miniimikäytöl siis:

[iPhone]

+ netti kulkke mukan

+ kirja-, lätty- ja dvd-listat, fölis neeki

+ linkkarin aikataulu kans

+ kalendeeri, muistio ja sanelin, kaik matkas

+ spostailuki onna (jos tykkä)

+ voi hyärynttä luppoaikatas, joka paikas

+ synkas Mäcin kans, näppäräst

+ kepjä, helppo käyttä

+ karkin näköne :)

– helvati kallis! (uusi maksa 3 600—4 800 markka)

– nettikäyttö maksa ylimääräst (ei kylläkä paljo, +30 mk/kk)

– luuris o aikalai puuttei, joutu vekslama

– ei miteskä paranna sosialist kanssakäymist (jos pahast nalkitta)

Mää jäi nalkkisse juur siks, et toi nettihomma o NII hyvä. En olis ikän uskonu et tupakkiaskin kokoses akkunas vois mittä järkkevä tehrä, mut kyl pelittä. Salasuuski o simppeli: sitä näkymä voi iha helpost skaalat elikäs suurentta; pikkase vaa kahrel sormel hipla taik tuplanapautta. Huano selittä, pakko nährä ja koklat.

Täsä puhuta tiätyst hyätykäytöst ny. Oteta esmi. Mää ole ain tykänny KRONOplan-kalendeeristani, liki 20 vuat ollu käytös. Joka vuasi uus, a’ 120 mk. Krono paina 300 kramma ja o 3 sentti paksu — piän kirja. aiFouni 160 g (kuarines) ja 1 sentti. Toistuvat assiat, niinko lainastoauto tiistaisi, kertanaputtelul vaik 50 vuareks.

Panna toinenki, sattu koskema. Linkkarin aikataulu. Turkku jaka papruversuunei kotti ast kaks kertta vuares, ilma mittä. Kakku o liki Kronon kokone. Mää kulje periaattes kaht linja, #9 ja #13. Keskusta ja takasi. Sitä varte tarttis traijat tommost pokkari, ei pal järkke. Olen kyl irrottanu siit neljä lehte erilles ja niitannu plastiki sissä, mut kertaks se o viires ko unhotta otta mukka. aiFounis näky aikatulut paril napsauksel; kaik mahrolliset ja vähä päälleki.

Sii? :)

Noist jo näkeki mist o kyse. aiFouni o oikkestas computteri, ja puhelin vaa nippa nappa. — Sanoisi et suhre o 90/10.

Mist seuraki assioit. Ei TOD voi suasitel kaikil. Hintaha o hirviä, ja jos pelkästäs tykkä kälättä tunttikaupal ja lykät txtareit, ni ei mittä käyttö. Viihrehommat o tiätyst erikses, mut niist en pirä itte väli. Ämppärit ja leffat pysy visuste Mäcis, ja jostan syyst vinylitki hyllysäs. :b

Ja entäs ne… 100 000 aiFouni-sovellust? *kägättä* No juu, pitäkööt pahanas. Näppistunttumal vois arvat et 10—20 riittä mul. Ekseli ja Woordi tartte omas ja parempi kalendeeri täyty hommat. Lisäks o simmone jutska ko e-kirja. Tupakkiaskist ei ny viitti plarat esmes Dumasin opust Monte-Criston kreivi I-XII (2 100 sivu), mut monemoissi tiatokirjoi olis kiva varmast käyttä. Haku onnais helpost. Passeli matsku saa orotta viäl eikä ne vormaatit ol kohrallas. Mut aikanas sit.

Kuskasi, baitöwei, ton Dumasin satsin keskustast juur tänäpä. Ja säkillise muutaki. DeeVeeDeit likelt 10 kappala ja musti kiakoiki kolme, joist yks o mun eka bluuslevy, vihroviime. Kokooelma kylläki, mut harvas ne o bluustyyppie omat longarit, sano. Ja yks platta… noo, terveissi etukätte Quizeihi Erjal. *wirn*

Ai nii, aiFouni juur yskäsi. Saunalahre donna siäl ilmotti etei laajakaistan vaihto 31.3. ny eristykkä, vaik iha vaivattomast piti. Soonera o paiskonu hiakka rattaissi! Kivat sinne, stana. Tältappa pääseki meist mitättömist pikkuaasiakkaist nätist erosse. Ikuisiks ajoiks.

Jätä kommentti