RTFM

Ei mahra mittä. Koulun penkil jourutti. Onneks vaa virttuaalisest ja makkaris.

Päätin sit »laajentta» tota juur alotettu »elämäkerta»-rojekti. Ruppen veivama uusiks sitä 2003 alotettu multameedia-puuhamist. Uusiks se torellaki mene. En viitti eres kaivel niit vanhoi ja katto mitä oli miäles sillo, turha vaiva. Ja toine assia oli seeki aikast selvä: täyty opettele prokrammiki uusiks. Vaivaset seittämä vuat o vast menny, enkä muist Macromedian Directorist yhtä mittä. Vanhhuus ei tul yksinäs, sil o moont ohjelma fölisäs.

[Kuvakaappaus: Directorin akkuna] Funderasin kyl kerettiläissi heti. Hötömölön kans olsin jo hyväs vauhris. Mut see ny ei oikke käy. Idis o tehdä valmis kakku sit lopuks; simmone yks tiadosto, misä ei tartte mittä selaimi taik nettei tai palikoit. Napsautta vaa, ja vahta. Siihe ei tiättykä HTML veny, eikä olis kiva muuteska. Jos tahto vaik et sitä CeeDeelt ajeta, ni tartte PHP heivat kokonas. Moneltappa huano homma.

Prokrammipolitikka täyty kyl pohti. Director (vm 2000) on aikast avuto esmes graffan kans, joutuis paljo väsämä Illus. Hianos multakakus tarvita hurumykke transparenssei ja heittovarjoi ja muit, ja noil kaluil se käy tyäst. Vika o tiätyst plompuukis. Moterniki Director olis tyrkyl, ja halppa ko sikaari. Vaivaset 999 $…

Mäcis olis kyl iMovie valminas ja winkuski Movie Maker. En ol juur avanukka. Luulen kummiski, etei niist ol tähä homma. Rojekti o enemäkses txti ja still-kuvei, pikkase ehken ryyritetä foto-animaatiorimpsuil ja muil humputuksil. Mut sivuitte täyty ol staattissi — ihmiset lukke omi aikojas. Siihe ei varmastka leffasoftat taivu, niilhä kyhätä oikkeit elävikuvi.

Juu, tiä on pitkä ja hiukka mutkanenki. Mut mitäs täsä. Eretä hiljakses ja plarata manuska, kert dediski o passeli — see huaju omas nupis. *jatku taas 2018*

4 kommenttia artikkeliin ”RTFM”

  1. —–>  Polga:

    Jäit hattusse juu. Baitöwei, mää tiätyst säilösi Meijä Omi rahoi aikanas. Kolikoit o enemmänki — seteleit yks jokast satasse ast. Mahtak ne kelvat simmosenas, ens vuan? *viatoine virnu*

  2. *Mene kaivele omi kätköi*… kävisiks viälki vähä vanhemma? =D Löyty niit vähä täältki – ei ny iha kauhhia paljo. Mutt eiks ol hyvä, ko mee tiäretti tää jo ennalt!

Jätä kommentti