Juu juu juustossa — part III

Tofujuustohommat reeras. Mut kuis muute?

Täyty vissi ruvet ramppama cittaris ussemminki. Sain meinate maisteltu ne tofujuustot läpitte, kaik kuus laatu. Kovi hyvei ei monetka niist ollu mut kaks onneks kelppa. Se vaa, et mualt ko cittarist ei pahemmi löyry. Se tiätä reissamist kerra viikos. Olla tiätty häpi, et eres tualt. Stokkaki myi ei-oot!

Kaks siis kelpuuti. Brittiperäne Cheezly o (pakkaukse ja sivunki mukka) »Edam-tyyppinen» köntti ja »herkullinen maidoton vaihtoehto». Noo, ei se ny iha nii herkulline ol ko vaik Oltermanni, mutko tottu, ni ei baaskempika. Täsä o vähä sama ko jugurtin kanski, täyty totutel. MOT. Kuukaure parin pääst ei enä suastukka elukaliämi litkimä.

Toine o Tofutti. See o olevanas »Cheddar Style» ja aikalai niinko sulatejuusto. Maku onki oikke mainio, mut harmitta et se o viipalemuaros ja jokane levy viäl erikses foolios. Arkkh. Ekolookisti ei pal naurat. Kaikemoissi aineit on kans hurumykke, ja lisäks paketit kuskata Jenkkiläst ja viäl Brittilän kaut. Paljo tolkku? Täyty kyl harkit jos heivais, liika pal kylkiäissi.

Sitäpaitti. Totanois. Munt o ruvennu hiukkase arveluttama tämä perusjutska: tofu.

Miltappa sitä loppuje lopuks viljellä, kummosis olosuhteis? Ja ketkä. Monikansalliset härskifirmat, joku Monsanto? Paljoks kaareta saremetti ja mimmottis o käyny paikalliste viljelijöitte? Entäs keenimanipulaatio?

Tartte ruvet selvittämä. Jos huanolt näyttä ni jätän tofunki. Kasviksil, juureksil ja fisul pärjä oikke hianost.

Mutei hätäil. Nautiskella ny jonku aikka noist kahrest herkust. Itte assias Cheezlyn paketis (ja sivulki) väitetä etei olsis GMO. Myyntipuhe o muuteski aikast tyrni:

  • Täysin vegetaarinen
  • Maidoton
  • Kolesteroliton
  • Ei säilöntäaineita eikä keinotekoisia värejä
  • Ei geenimuunneltuja ainesosia
  • Gluteeniton

Ei paha, jos kutis pitä. Ehken riittääki et paiska mäjel Tofuttin. Katella, hissukses.

Jätä kommentti