Tarzan — viidakon valtias (1932)

**Tarzan — viidakon valtias
— Tarzan, the Ape Man — [DVD-kansi]
Ohjaus W. S. van Dyke
Valmistusmaa/vuosi USA, 1932
Lajityyppi seikkailu
Pääosat Johnny Weissmuller, Maureen O’Sullivan, Neil Hamilton
Hankintapv 26.7.2011
Huomiot Weissmuller – O’Sullivan -parin avaus

Puolihutaisu, jota seuratessa on vaikeuksia pysyä vakavana. Aikuisen, wanhan.

Afrikassa tietenkin ollaan. Jane liittyy isänsä johtamaan seurueeseen (joka jahtaa norsunluuta), kohtaa Tarzanin, ja erinäisten käänteiden jälkeen hylkää sivistyksen ja ryhtyy apinamiesvaimoksi. Jaaha. :)

Studioviidakko ja alkeelliset trikit ovat toki hellyttäviä. O’Sullivankin on nätti ja Weissmuller Äijä. Mutta juoni on hatara, kohtaukset väkinäisiä ja asenneilmasto tuoksuu. Eräänlainen moraalinen loppukaan ei paljon auta. Meno on sen verran kökköä, että totisesti avaan mieluummin kirjan ja seikkailen ikiomassa neitseellisessä viidakossani.

Päätin hommata Tarzan-sarjan noin niin kuin külddüürimielessä. Siistiltä se näyttääkin, niin listalla kuin hyllyssäkin, mutta tämän (avauksen) perusteella tulee vahtaamisongelmia. Paha onpi ryhtyä lapseksi jälleen.

Jätä kommentti