Ylen ankia vero

Tellymaksu kuulemma kuapata. Taik siis muuteta. Jaaha. Pikasest näyttäis silt, et homma o… toisaalt ja toisaalt. Häpi ny en ainaska o!

Kaik vissi pääse maksama, vahta taik ei. See kyl nostatta käyrä! Uittamol mene helvati huanost jakelu simmone, et mun täyty maksa siit et JOKU TOINE mulkka Salaissi silikonei. Mukamas kans ei tartte mittä pulitta, jos liksa o pikkane. Just joo. Se raja o totkai veretty nii alakantti, et vero häipy ainostas jos assu silla al. Entäs piäni yrittäjä? Ei varmastka kykenny nii vaivast narikka pykämä, etei maksu iskis.

Viittisik joku ny keri mul rautalankka:

Miks varte mun täyty maksa tellyn käytöst, jota EI ERES OL OLEMASKA!

See o sinäns hyvä, et ovel kyttämine lakka. Mut pakko o täsäki sanno, et jos vastatuste panna nykymeno (nolla markka) ja YLE-vero (N mk), ni mitä helkuti syyt mul olis vaihetta? Mää availe linnani tasan sillo ko tykkän, taik jos jetsoni poista varmistime. Niist törkiän aiheettomist karhumiskirjeistki ole saanu pelkästäs hupa — niit o ollu kiva reppi ja palautta moska ilmaseks takasi. :b

Mut paljoks täsä rahvalt mittä kysytä. Oteta lusikka persikkakätte.

Niinkos tiäretä ni mää ole erilaine nuari. Maksan esmes veroi iha miälelläs [Näkyikin jo eilen, että lääkkeesi ovat loppu (lat.huom.)]. Kyse o vaa siit, onk tiato mihe se plätä mene ja mitä sil tehrä. Jos mun markoil kustanneta piäne ihmise hyäryllissi palveluit, ni miksen avittais. Olsin maksanu rutkast enempiki, jos esmes Martin kirjasto olis piretty pystys!

YLE-veros näyttä homma huanolt. Ei ol mittä takeit mihe se käytetä. Mul tuliki pikkane koukku miäle.

Kert kyttähommist säästy raha, ni käytetä sitä toiseltappa. Rintata veroilmotukse mukka ylemääräne aa-nelkku ja siihe tarppelline määrä kyssi ja ruksiruutui. Sama tiätyst nettisse. Sitova kansanäänestys:

1. YLE-verosi käytetään kohteeseen: ? kulttuuri  ? urheilu  ? hömbbä

2. Uutisia kerrotaan: ? 0,5 tunnin välein ? kolme kertaaa pvässä

3. Joululauluina kuullaan: ? *hys*  ? *lähetys huopatossutehtaalta*  ? —

KÄÄNNÄ  ?

Kytti ei panna viralt sunkka. Heijät uurellekoulutetta raportteerama kerra kuukaures et mihe rahat mene. Joha rynnitä raukoil rajoil kattoma tätä suurt suurt ihmet: Ilone Veromaksaja, ussemppi miljoona.

2 kommenttia artikkeliin ”Ylen ankia vero”

Jätä kommentti