Onks tää se juttu?

Aamupäivä kulki taas messeväst mut siin sit suunniles oliki. Iipeest ettippäi ei paljo kerrottava. Sukkelan fletku olo.

Onnex ei pahast haitta. Tyähommat o suht hyväs hantis, matsku o tullu tavallist paremmi. Kinkkissi sivui on kyl pariki, mut suuremppa kiirust ei. Viikolopu jälkke olla varmast aika pitkäl.

[Bob Geldof: kansi] Kert aika ei o kortil ni turha hitsat. Heti ko hirastus ni heitin pitkäksen, veivasi leippi ja avasi opukse. Täl viikol o menos Bob Geldofin elämäkerta Is That It?, enkkupokkaari vuarelt 1986. Aloti sen jo kerra pari vuat takaperi mut sit tuli jotta muut. Hiljakses mennä nykki, sivul 80/443.

Iha miälenkiintost turina. Kovi helppo ei ollu Irlanniska 1950-luvul, häne lapsuuressas. Tuliki piän ylläri. Luulin taik olevanas muistin et Geldoffi olis mun ikäne, mut blahhah. Äijähä täytti 6-kymppä juur männä vuan, enkä eres huamannukka. Ilmankos hän lätise Sputnikist ja Kennedyst… Juu, Bänd Aidi ei ollu viäl eres fläkki lakanas, mennä vast 60-luvu lopus.

***

DeeVeeDee-kiakoiki tuli viikol yhytetty aika lail (ja kui ollakka yks o Geldofin ja Boomtown Ratsin live-veto vuarelt 1978). Muutama aikast kiva joukos, niinko vaik Rossenin The Hustler, ja Curtizin Carrie — mun eka Errol Flynn -pätkä. Ja ilahruttava Lean-leffaki, Doctor Zhivago.

Mist tuleki miäle. Mul o 60-luvult jääny roikkuma jokussi elokuvi, simmossi ko oli sillo kova sana. Niis o olevanas jotta oleellist siit ajast, mut syy o hiukka kummalline: en ol nähny niit. Toi Živago on yks. Toine samalaine o Kerro minulle, Zorbas. Ja panna viäl kolmas, Viulunsoittaja katolla. Joku kutistaja ossais kai sanno mist o kyse. Jotta jäi niinko vajaaks ko ei nähny, samaltappa ko välkkäril jokku puhus Middle Of The Roadist telkus. Meil mittä telly viäl ollu, tai ainaska saanu katto. Mut kaks kolmest o hyllys, koht pääsen ainaski vahtama, ja sikäls vaivastan.

Kyl mar täsä oli. Syämä, lukema ja maate. Huame uusiks.

Jätä kommentti