Kirjaus hyllyyn II

Viikko takaperi traijatti satsi opuksi keskustast kotti. Liäväst niist turistiinki, puale väli. Täsä jutus plarata sitä toist pualisko.

Piremmit puheit, tämmäne pino.

Markku Marttila [et al.]: Intohimon vallassa — Teuvo Tulion kuvamaailma (SKS, 2003)

Steven Jay Schneider (toim.): 101 kauhuelokuvaa, jotka jokaisen on nähtävä edes kerran eläessään (Readme.fi, 2009)

Steven Jay Schneider (toim.): 101 scifi-elokuvaa, jotka jokaisen on nähtävä edes kerran eläessään (Readme.fi, 2009)

Steven Jay Schneider (toim.): 1001 elokuvaa, jotka jokaisen on nähtävä edes kerran eläessään (WSOY, 2009)

Juhani Suomi: Kohti sinipunaa — Mauno Koiviston aika 1986–1987 (Otava, 2008)

Pakko sanno et oli isot orotukset täst kakkoslatinkist. Etenki toi »1001 elokuvaa» — toosi kauhia tiileskivi —, sitä ole kyäränny jo pual vuat ainaski. Mutei menny iha nii nätist ko luuli. Kepjä pettymykse maku.

Tulio, pikkase turha-aikane. Siis ostos, sunkka äijä. Tämä onki hyvä esmi siit, et kaupast ostamine o eri ko netist. Innostusi meina ale-hinnast, en lukenu hualel enkä tarkistanu mualtka. Valmis. Luulin saavani elämäkerra, mut joha se ny nimeski näky: »TT:n kuvamaailma». Ämvee-kuvei siis täynnäs… Kyl ne helkuti nätei ova (duotonel tehty), mut olisin pärjänny ilmanki. Tulion eläväkuvat o keräilys ja kohtalokkai kuvatuksi riittä akkunan täyrelt.

[Kauhukirjan kansi] No sit nämä leffakirjat. Oteta piänimmät ekaks kert ne o vormatiltas irenttissi.

Toteutus o vähintäski jänskä. Mini-tiileskivi. Koko o suunniles CeeDee-kikkara (12 x 16 sentti) paitti paksuut löyty 35 milli. Paprun kanska ei ol pihrattu, molemmat paina meina nätti 600 kramma (!). Tuloksest voi sanno, et helvati kömpeelö ja huanolukune. Kraafikko ajele lukijan ylitte ja naura matkal pankkisse.

Sisältö näytti oikke passelilt, ekaks. Jokast raina varte o neljä sivu tila, mist txti otta kaks, 4-värijuliste yhre ja ämvee-stilli yhre. Jeees. Homma mene metikkö teksteis. Enstekski se toine txt-sivu o poikkastu kauhian kokosel kainalositaatil, mitä ei mihenkä tarvittais. Senki viäl kestäiski, mut itte jutut ei pal naurat. Pualet arvioist/selostuksist pomppi sukkelast aihest viirentte ja moni loppu ko seinässe — kokkovaisest loppunousust ei tiatoka. Pääsenki arvama, et stooryt o pätkitty jostain piremmist turinoist ja stilisoitu, vasuril. *huah*

Hra Schneiderin valinnoist en sinäns urputtel. Kauhu- ja scifi ei ol mun alaani, just sikshä opukset ostinki, et oppisin ja tiätäisi. Harmi kyl ei houkuttel lukema. Mikä vika olis ollu aa-vitoses ja kepjemmäs paprus?

[Tiileskiven kansi] Ja entäs sit tämä himokki? No. Saiskos rahat takasi… :)

Jos anneta kirjal nimeks 1001 elokuvaa, jotka jokaisen on nähtävä edes kerran eläessään, hilata paino likel 2 kilo! (muut dimenssioonit 16 x 21 cm/ 55 mm), ja pykätä viäl lohkare 2000-luvu dikivehkeil eikä Kuuttenperin irtokirtsuil, ni totanois. Olsiskos lupa orotta, et teos o aikast killeeri?

Olis. Mutei o. Tekemises o hosuttu. Kirjan taitto o äärest simppeli, txtei, kuvei ja färiloori, mut siltiki o sohlattu. Otsikot (filmin nimi) o välistetty siltappa et täyty hiarast öökoni ussemma kerra: ylämarkinaali o piänemp ko ala-. Ei sit ollu varaa kraafikoihi?? Färilokerois pualestas markinaalit o liika piänet ja ne heittä, ja ne o muuteski tunkettu vähä millai sattu, ahtaast. Kuveis olis kyl rajausvara mut vähät väli. Seuraus on, et aukeemil loppu happi. Tule siätämätön olo ko koitta lukke, tekis tämäntäst miäli otta rotta kätte ja kisko elementei kohralles! *wirn*

Ja jolsei joku munsse usko, ni passa laitta ton rinnal vaik Helena Yläsen Sata parasta elokuvaa (HS, 2005). Siin o ehken muit puuttei, mut vähäks o PRO ja toimiva ulkoasu (thx to Sami Rissanen).

Itte arvioistka en juur tykkä mut seehä o makuassia. Sitä kyl ihmettele suurest, et öbautti 100–200 pätkä o kuitattu tosi hutaste. Esmes vaik Arthur Penn -klassari Little Big Man, kaks vaivast kappala. Miks varte valkat leffa mukka, jolsei siit oikkiast ol mittä sanottava? Tämä o senttäs helkutimoine raamattu isält pojal, eikä mikkä iltispäiväperho.

Mut olla pualihäpi siltiki. Väninä tosa oli ammatillist, ja opuksist o oma hyätys totkai. Toisen kaut siunaile käret ristis. Noitte kolmen listahinta olis yhtens ollu luakka 600 markka… *hikke pukka*

EDIT seur. pv.

Toho finkkiversuuni o ympätty 20 kotomaist. Niist vasta muudan Pasi Nyyssönen. Valinnat o vissi iha linjas vaik Siponen ja Koivuhalko uupuki. Arvottomat ei kylläkä o vuarelt 1983 eikä Jäniksen vuosi 1978, mun miälest. Enkä iha ymmär et miks varte sislust uupu leffat aakkostettun. »Elokuvat aiheittain» — ou jee! :)

Erik Blomberg: Valkoinen peura (1952)

Jörn Donner: Mustaa valkoisella (1968)

Risto Jarva: Jäniksen vuosi (1977)

Matti Kassila: Komisario Palmun erehdys (1960)

Matti Kassila: Sininen viikko (1954)

Aki Kaurismäki: Ariel (1988)

Mika Kaurismäki: Arvottomat (1982)

Ere Kokkonen: Häpy endikö? Eli kuinka Uuno Turhapuro sai niin kauniin ja rikkaan vaimon (1977)

Edvin Laine: Tuntematon sotilas (1955)

Hannu Leminen: Valkoiset ruusut (1943)

Aku Louhimies: Levottomat (2000)

Mikko Niskanen: Kahdeksan surmanluotia (1972)

Mikko Niskanen: Käpy selän alla (1966)

Mikko Niskanen: Pojat (1962)

Jorma Nortimo: Rovaniemen markkinoilla (1951)

Tapio Suominen: Täältä tullaan elämä! (1980)

Nyrki Tapiovaara: Juha (1937)

Nyrki Tapiovaara: Varastettu kuolema (1938)

Teuvo Tulio: Sellaisena kuin sinä minut halusit (1944)

Valentin Vaala: Niskavuoren naiset (1938)

6 kommenttia artikkeliin ”Kirjaus hyllyyn II”

  1. Haa, onneks EI tullu sorruttu… mul o viälki käyttämät vähä raha (lahjakorti loput, ko sain palkkioks) yhte kauppa ja vähä meinasi tota isomppa leffakirja! Onneks en raaskinu tuhluuttaa, kerranki :) Tairanki orotta, ett tulee yks 10 monikansallist lissä ja osta jottai tosi jännä ja tarppeellist, niinko… tota… nii… *meniki hiljaseks*

  2. —–>  Polga:

    Taidan varmuureks ulvast, »älä koske!» :) Sul o kiäli hallus ja kraafist silmä, voi tul äitti ikävä. Baitöwei, kirjan hinta vetto et se »taitto» o kirjapainon perui. *huah*

    Nii, roikku tiätyst mitä maksa. Näköjäs [tätä naputelles] suomalainen.com tyrkkä sitä erelles puali-ilmatteks.

  3. Mää ole intoillu yhrest opuksest ko mää sain kustantajalt. Ole sen lukenu aikasemmi lainastost jo pari kertta ja nyt onnistusi pummima se – arvostelui varte -> vinksuis myähemmi….. Arvat kyll sitt ko näet :D

Jätä kommentti