Kyl määki Turus

…linkkarin kans menen. Ainaski nyte. Paljo kehityst!

Pikkase täst jo wisersinki. Turu joukkoliikenne meinate parantta ko sika juaksuas. Mää ole huamannu kolme isomppa assia, yks niist tosi tuare. Enempiki voi uuristuksi ol. Kui vaa, näist kantsi ol TOD häpi.

Ensmäne muutos sattus jo kevään korval. Turkku hommas huiman rivin uusei linkkareit, 48 kpl peräte. Porukas o muutama erikoinenki, hypriidi. Nehä o simmossi ko kulkke osaks sähköl. Vähäks mää kesäl ihmettelinki, kert en tiänny. Ko hypridi esmes toppas pysäkil, ni tämmäne enkla luuli et se sammus. Liäväst käve tuuriki: kaik Uittamo-tankit vaihetetti uussi.

Isomppa sanomist noist ei tul. Ilose färissi, ekolokissi, hiljassi, ilmastoirui, kuskit ossa aja vaikkei jutel. Mahta ne sähköbussit vaa ol sukkeli, aikanas. Äänt enä olleska.

Kaks muut juttu huamasi juur äske.

Ensinnäki yhyti simmosen ko aikatauluhaku. Täsä evakkokeikalha joutu liikkuma iha eri linkkareil ko normalisest, ja paperise vihkon kyttämine (ja kuskamine) rupes rasittama. Muistin sit, et netis oli jottan, ja löytyski. Se vaa ei aikasemmi oikke toiminu, mut nyte o kunnos: Brahe Taskunäyttö.

Täyty siis ol netti taskus, ja eka kertta voinki hyväl miälel sanno, et älyttömyyspuhelimest on torellist hyäty. Isot assiat o joskus kans piäni — jokasel Turu pysäkilhä on oma nummero ja sen ko vaa syättä toho sivul, ni simpsalapim. Akkunasse ilmesty kaik lähiajan linkkarit, tuloaika, siis see millo ne mene siit ohitte. Jessss.

Toine, siis kolmas assia, liitty toho pysäkkihommasse kans. Turkku o vihroviime saanu muutettu pysäkkiaikataulut, ne ajat siäl tauluis, realiaikaseks. Sisso! Vähäks oli vaivast viäl viikko takaperi. Tämän evakkokämpän pysäkki esmes: nimeltäs Telakka, nummero 332 ja matkaa mun luukust nätti 400 meetri. Iha hyvä. Mutko pysäkin seinäs seisos vaik et »Erikvalla 11.30», ni mist vois tiätä kui kauva kestä? Et linkkari o lopultas kohral. Aprikoittemine oli erikoise ikävä viikoloppusi, silloha vuaroi mene harvakses. Ei kauhian kivaa välttämäti, kolme vartti vesisattes.

Nyte workkii. Koton o kuivaa ja lämmint ja kalsa juama. Voi makka seljälläs ja iisist planerat koko reiti ja kulkkemiset etukätte. :O

Muist kaupunkeist en tiär mittä. Enkä pirä välikä. Olla me tyytyväissi Turus ny. Toivottavast vaa toi Braahe pitele letkut levjänäs, etei hakusivu tukehru.

Jätä kommentti